Πλακάκια από πορσελάνη για το πάτωμα: πώς να επιλέξετε τους καλύτερους και 60+ κομψούς και λακωνικούς εσωτερικούς χώρους

Πλακάκια από πορσελάνη για το πάτωμα: πώς να επιλέξετε τους καλύτερους και 60+ κομψούς και λακωνικούς εσωτερικούς χώρους

Πλακάκια από πορσελάνη - ένα από τα καλύτερα υλικά για δάπεδα

Πλακάκια από πορσελάνη - ένα από τα καλύτερα υλικά για δάπεδα

Κεραμικός γρανίτης πλακάκια - είναι ανθεκτικά στη φθορά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, τα οποία καθαρίζονται καλά από ακαθαρσίες. Θεωρείται μία από τις πιο κραδασμικές πλακάκια, πραγματοποιείται στη σύγχρονη αγορά και είναι ιδανικό για το φινίρισμα του δαπέδου. Η γνώση των ιδιοτήτων των προϊόντων θα βοηθήσει τον καταναλωτή να αποφύγει λάθη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου δείγματος και να αγοράσει τη σωστή επιλογή. Πλακάκια από πορσελάνη γιατί το δάπεδο είναι ανθεκτικό σε μηχανικά πλήγματα, όχι ολισθηρό και αισθητικά ελκυστικό.

 • Τύποι
 • Κύρια πλεονεκτήματα
 • Κατασκευαστές
 • Ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης
 • Συμβουλές για την επιλογή
Το κεραμίδι με τη μορφή κηρήθρας φαίνεται πολύ κομψό

Το κεραμίδι με τη μορφή κηρήθρας φαίνεται πολύ κομψό

Τύποι

Η πορσελάνη χυτεύεται από πηλό, χαλαζιακή άμμο, χρωστικές χρωστικές με τη μέθοδο διπλής συμπίεσης σε υψηλή πίεση και ψησίματος υψηλής θερμοκρασίας. Σε εμφάνιση, το προϊόν διαφέρει από πλακάκια: είναι ζωγραφισμένο εντελώς, και όχι μόνο από πάνω.

Σημαντικό! Η αντοχή του κεραμικού γρανίτη υπερβαίνει κατά πολύ όλους τους γνωστούς τύπους πλακιδίων και δεν είναι κατώτερη από τον φυσικό γρανίτη.

Ένα ευρύ φάσμα κεραμικών ειδών πωλείται:

 • με φυσικό αδιαφανές επιφάνεια που δεν υπόκειται σε πρόσθετη επεξεργασία. Παρά την έλλειψη διακοσμητικών εδεσμάτων, τα δείγματα αυτά έχουν πολλά πλεονεκτήματα: δεν είναι ολισθηρό, δέκα φορές ισχυρότερο από όλα τα άλλα, το επίπεδο απορρόφησης νερού τους είναι μηδέν.
Ένας επιτυχημένος συνδυασμός υλικών στο εσωτερικό του μπάνιου

Ένας επιτυχημένος συνδυασμός υλικών στο εσωτερικό του μπάνιου

Φωτεινό χρώμα από τερακότα στο σχεδιασμό του καθιστικού

Φωτεινό χρώμα από τερακότα στο σχεδιασμό του καθιστικού

 • γυαλισμένο. Έχοντας αποκτήσει πρόσθετες αισθητικές ιδιότητες, ένα τέτοιο κεραμίδι έχασε μερικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα: είναι πιο πορώδες, επομένως λιγότερο ανθεκτικό στην υγρασία. Όταν το νερό χτυπά η λεία επιφάνεια γλιστράει, έτσι για την πρόληψη του, πρέπει να το τρίβετε τακτικά με ενώσεις κηρού (μαστίχα).
 • μισό γυαλισμένο?
 • γυαλισμένο (εμαγιέ) επικαλύπτεται πριν από το ψήσιμο με ένα ειδικό γυαλιστερό βερνίκι, το οποίο είναι λιγότερο ανθεκτικό στη φθορά από τη βάση βάσης, αλλά έχει μεγαλύτερη καλλιτεχνική εκφραστικότητα.

 • σατινέ φινίρισμα με βελούδινη υφή και αχνή λάμψη. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την εφαρμογή κρυσταλλικών ανόργανων αλάτων στην μπροστινή πλευρά πριν από την αποστολή τους στο φούρνο.
 • ανάγλυφο χυθεί με ένα ισχυρό ή ελαφρώς εκφρασμένο εικονιστικό πρότυπο. Αυτά τα μοντέλα έχουν βελτιωμένα αντιολισθητικά χαρακτηριστικά.

Μερικοί κατασκευαστές παράγουν κεραμικό γρανίτη, όταν σχηματίζεται μια μονολιθική επίστρωση σχηματίζεται, δεν είναι ορατές οι αρθρώσεις. Αυτά τα κεραμίδια ονομάζονται αποκαταστημένα - η άκρη του προϊόντος υποβάλλεται σε επεξεργασία με ειδική τεχνική, η οποία κόβεται με αυξημένο βαθμό ακρίβειας.

Σημαντικό! Τα διορθωμένα μοντέλα είναι κατάλληλα για διακόσμηση των χώρων, όπου το καθεστώς θερμοκρασίας είναι σταθερό, καθώς η θέρμανση οδηγεί σε μια επέκταση του αντικειμένου και απουσία ενός διακένου διακένου, αυτό οδηγεί σε ρωγμές των πλακών.

Κύρια πλεονεκτήματα

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούσαν να χρησιμοποιούν πλακάκι-γρανίτη για το πάτωμα. Αυτό εξηγείται όχι μόνο από την αυξημένη αντοχή και την αντοχή του. Η κεραμική πέτρα έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα:

Οφέλη
Αντοχή στην υγρασία Η ουσία της πίεσης της σκόνης υπό πολύ υψηλή πίεση είναι η μείωση της ποσότητας πόρων στον κεραμικό και η αύξηση της πυκνότητας. Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, το κεραμικό πλακίδιο γίνεται εντελώς άτρωτο με την επίδραση του νερού: ο συντελεστής απορρόφησης νερού είναι αμελητέος - 0,01%.
Αντίσταση παγετού Το υλικό θα αντέξει το αποτέλεσμα του t = -50 ° C, περισσότερους από 100 κύκλους ψύξης. Η αντοχή του σε χαμηλές θερμοκρασίες οφείλεται στην αντοχή του στην υγρασία - δεν υπάρχουν πόροι στη μονάδα, το υγρό δεν διεισδύει στο εσωτερικό, το πλακίδιο δεν σπάει όταν παγώνει. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 100 χρόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας.
Καλή θερμική αγωγιμότητα Αυτό είναι το καταλληλότερο υλικό για το φινίρισμα του θερμού δαπέδου. Είναι σχεδόν χωρίς απώλειες μεταφέρει τη θερμότητα που παράγεται από κάτω προς τον περιβάλλοντα χώρο.
Αυξημένη αντοχή στην τριβή Η πέμπτη κατηγορία του PEI V σύμφωνα με τη διεθνή ταξινόμηση σημαίνει μέγιστη αντίσταση στην τριβή και τη δυνατότητα χρήσης σε χώρους με έντονη κυκλοφορία.
Η πορσελάνη είναι πλεονεκτικά διαφορετική από πριν από άλλους τύπους επικαλύψεων

Η πορσελάνη είναι πλεονεκτικά διαφορετική από πριν από άλλους τύπους επικαλύψεων

Λόγω της καλής θερμικής αγωγιμότητας είναι ιδανικό για την τοποθέτηση ενός θερμού δαπέδου

Χάρη στην καλή θερμική αγωγιμότητα, τα κεραμικά πλακίδια είναι ιδανικά για την τοποθέτηση ενός θερμού δαπέδου

Αυτός ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων των προϊόντων μπορεί να συνεχιστεί: από τεχνικές παραμέτρους, υπερβαίνει όλους τους άλλους τύπους, σχεδόν καθόλου ελλείψεις, αλλά κοστίζει περισσότερο.

Μπάνιο διακοσμημένο σε στυλ χώρας

Μπάνιο διακοσμημένο σε στυλ χώρας

Ζεστό σαλόνι ενός εξοχικού σπιτιού σε μπεζ τόνους

Ζεστό σαλόνι ενός εξοχικού σπιτιού σε μπεζ τόνους

Σημειώστε! Προϊόντα που προορίζονται για εγκατάσταση στο πάτωμα, σημειωμένο με ένα ειδικό εικονιστικό - βαμμένα πόδια. Όσο πιο σκούρο είναι το μοτίβο, τόσο πιο ανθεκτικά στις φθορά τα πλακίδια έχουν.

Κατασκευαστές

Όταν επιλέγετε μια συλλογή, προτιμάτε καλύτερα τα προϊόντα της ευρωπαϊκής παραγωγής. Στην Ευρώπη, βρίσκονται τα κορυφαία εργοστάσια, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί με χρόνο και καινοτόμο εξοπλισμό. Μεταξύ των χωρών παραγωγής, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία οδηγούν. Εδώ παράγονται εκατοντάδες σειρές κεραμικών πλακιδίων γρανίτη, σε κάθε μία από τα οποία παρουσιάζονται δείγματα με μοναδική σχεδίαση και ιδανική γεωμετρία.

Για τη σημείωση! Μεταξύ των πιο γνωστών εμπορικών σημάτων είναι η ιταλική ΚΕΡΑΜΑ ΜΑΡΑΖΖΙ, CASA DOLCE, Γερμανικά MEI, Ισπανικά OSET, Πορτογαλικά GRES TEJO, καθώς και ρωσικά ΚΕΡΡΑΝΟΒΑ και "Uralkeramika ".

1

Ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης

Τοποθέτηση σε στοίβα ο κεραμικός γρανίτης διεξάγεται με τον ίδιο τρόπο όπως συμβατικό πλακίδιο, αλλά η διαδικασία έχει αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Συμβουλές! Η ανθεκτικότητα της επικάλυψης εξαρτάται από τη σωστή τοποθέτηση: παρά την υψηλότερη σκληρότητα του κεραμικού γρανίτη, μπορεί να δημιουργήσει ρωγμή αν δεν τοποθετηθεί σε μια απολύτως επίπεδη βάση.

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι πλοίαρχοι κατά την εργασία είναι:

 1. Η τοποθέτηση πραγματοποιείται μόνο σε επίπεδο επίπεδο. Ευθυγραμμίστε τη βάση με οποιαδήποτε μέθοδο κατασκευής, συνήθως ένα σκυρόδεμα.
 2. Η εγκατάσταση συνιστάται χρησιμοποιώντας επίπεδο λέιζερ, ελέγχοντας κάθε στοίβα χρησιμοποιώντας μια τετράγωνη.
 3. Για τη σταθεροποίηση του κεραμικού γρανίτη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτές τις περιπτώσεις, κόλλα, στη σύνθεση των οποίων προστίθενται πλαστικοποιητές. Εάν η συνθήκη δεν πληρούται, τότε η σύζευξη του κεραμιδιού με τη βάση δεν θα συμβεί. Τα σκεύη από πορσελάνη δεν απορροφούν την υγρασία, οπότε η κόλλα χωρίς πρόσθετα πρόσθετα απλώς απολέγεται μετά την ξήρανση.
 4. Οι έμπειροι κύριοι συμβουλεύουν τη διάταξη με έναν από τους δύο τρόπους: από την πιο προεξέχουσα γωνία ή από το κέντρο του δωματίου μέχρι τις άκρες. Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε μια ελεγχόμενη τοποθέτηση των δειγμάτων σε στεγνό για να δείτε πώς θα φανεί στην πραγματικότητα η σχεδιαζόμενη διάταξη.
 5. Η κονίαμα εναιωρήματος εκτελείται την επόμενη ημέρα μετά την τοποθέτηση.
Ευθυγράμμιση δαπέδου

Ευθυγράμμιση δαπέδου

Συγκολλητικά για πλακάκια

Συγκολλητικά για πλακάκια

Το επίπεδο λέιζερ θα βοηθήσει στην τοποθέτηση κεραμιδιών

Το επίπεδο λέιζερ θα βοηθήσει στην τοποθέτηση κεραμιδιών

Συμβουλές! Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής υποτίθεται δάπεδο με κεραμικό πάτωμα και τοίχους, τότε τα τελειώματα ξεκινούν από το πάτωμα.

Συμβουλές για την επιλογή

Όταν αποφασίζετε να αγοράσετε κεραμικά από πορσελάνη για την κάλυψη του δαπέδου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε για την ποιότητα της συγκεκριμένης αποστολής. Το κόστος των προϊόντων είναι αρκετά υψηλό, οπότε θα πρέπει να προστατευθείτε από τα παραπτώματα.

Εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, σε ένα μοντέρνο στυλ

Εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, σε ένα μοντέρνο στυλ

Ντουζιέρα καμπίνα τύπου ντους στο σχεδιασμό του μπάνιου, διακοσμημένο με το στυλ της σύντηξης

Ντουζιέρα καμπίνα τύπου ντους στο σχεδιασμό του μπάνιου, διακοσμημένο με το στυλ της σύντηξης

Αγοράστε το προϊόν συνιστάται από αξιόπιστους πωλητές που συνεργάζονται με αξιόπιστους αντιπροσώπους και μπορούν να τεκμηριώσουν την ποιότητα και την προέλευση των προϊόντων.

Συμβουλές! Για να κρίνει την αυθεντικότητα του κεραμιδιού γρανίτη μπορεί να είναι από το κόψιμο άκρη - θα πρέπει να είναι εξίσου ζωγραφισμένα σε όλο το βάθος.

Τα πλακίδια πορσελάνης διακρίνονται από την τομή

Τα πλακίδια πορσελάνης διακρίνονται από την τομή

 • Ο κεραμικός γρανίτης δεν έχει πόρους, επομένως δεν απορροφά νερό: η λωρίδα που περνάει από το δείκτη απομακρύνεται εύκολα μετά την ξήρανση, αφήνοντας ίχνη στην μπροστινή ή την πίσω πλευρά.
 • Η κεραμική πλάκα γρανίτη μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη, αλλά το πάχος της δεν είναι ποτέ μικρότερο από 1 mm.
 • Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα στο εργοστάσιο σύμφωνα με την τεχνολογία, μπορούν να αντέξουν ένα υψηλό μηχανικό φορτίο - πέτρα Μην χωρίζετε το φθινόπωρο. Ο πωλητής, σίγουρος για την αυθεντικότητα των πωληθέντων προϊόντων, θα δοκιμάσει το δείγμα: ο συμπιεσμένος γρανίτης δεν θα σπάσει και θα σπάσει εάν δοκιμαστεί για δύναμη, αφήνοντας επίπεδη.

Συμβουλές! Κατά την αναζήτηση μη ολισθηρών μοντέλων, οι αγοραστές πρέπει να ζητήσουν γρανίτη με την τεχνολογία "Antislip", το όνομα της οποίας προέρχεται από την αγγλική λέξη, που σημαίνει "αντιολισθητική" μετάφραση.

Το κεραμικό πλακίδιο γρανίτη είναι ένα καθολικό υλικό φινιρίσματος. Στερεά, ανθεκτικά στη φθορά κάλυψη δαπέδου Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες χωρίς να αλλάζει τις αισθητικές ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά απόδοσης.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map