Οι καλύτεροι προβολείς για οικιακό θέατρο: ανασκόπηση και σύγκριση δημοφιλών μοντέλων

Καθιστικό με home cinema και προβολέα

Καθιστικό με home cinema και προβολέα

Επιλέγοντας προβολείς για οικιακό θέατρο, πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να το κάνουν σωστά. Ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ο κινηματογράφος έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε ανθρώπου. Πρώτον, οι άνθρωποι ήταν σε θέση να εξοπλίσουν το σπίτι θέατρο με τη βοήθεια του μικρές τηλεοράσεις, Τώρα ο καθένας έχει την ευκαιρία δημιουργήστε έναν πραγματικό κινηματογράφο στο σπίτι. Οι προβολείς έρχονται να τους βοηθήσουν, διότι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια εικόνα μεγάλης κλίμακας σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Περιεχόμενα:

 • Τύποι και χαρακτηριστικά των προβολέων
 • Χαρακτηριστικά της εικόνας
 • Ισορροπία και ποιότητα
 • Ανάλυση και σαφήνεια της εικόνας
 • Τοποθέτηση του προβολέα
 • Συμπεράσματα
Ο προβολέας υψηλής ποιότητας για οικιακό θέατρο εγγυάται την ευχάριστη θέαση

Ο προβολέας υψηλής ποιότητας για οικιακό θέατρο εγγυάται την ευχάριστη θέαση

Βολικός προβολέας που κρύβεται στην οροφή

Βολικός προβολέας που κρύβεται στην οροφή

Προκειμένου η οθόνη οικιακού κινηματογράφου να είναι ευχάριστη στο μάτι, είναι σημαντικό να προσέξετε τα χαρακτηριστικά του προβολέα κατά το στάδιο επιλογής. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα αυτής της συσκευής κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση του προβολέα και επίσης να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τύποι και χαρακτηριστικά των προβολέων

Κάθε κατάστημα προσφέρει στους καταλόγους του τους καλύτερους προβολείς για οικιακό θέατρο, αλλά μια τέτοια ποικιλία περιπλέκει την επιλογή. Προκειμένου ο βιντεοπροβολέας να παραμείνει ευχαριστημένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα κύρια χαρακτηριστικά του. Στα χαρακτηριστικά αυτά των συσκευών είναι απαραίτητο να μεταφέρονται συνθήκες χρήσης, φωτεινότητας, αντίθεσης και άλλων χαρακτηριστικών.

Καταρχήν, πρέπει να σημειωθεί ότι οι προβολείς είναι δύο τύπων: για χρήση στο σπίτι και στο γραφείο. Ο δεύτερος τύπος συσκευής είναι λιγότερο περίπλοκος από τον πρώτο. Έχει ένα μικρό βάρος και έχει σχεδιαστεί για παρουσιάσεις. Οι οικιακοί προβολείς σας επιτρέπουν να παρουσιάσετε βίντεο με μεγάλη επέκταση και ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν Λειτουργία 3D. Επίσης, κατά την επιλογή ενός προβολέα για οικιακή χρήση είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο μέγιστο επίπεδο θορύβου της μονάδας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, επειδή το buzz και βουητό ορισμένων συσκευών μπορεί να χαλάσει την εντύπωση από την παρακολούθηση κάθε ταινία.

Εσωτερικό σε σοφίτα με προβολέα στερεωμένο στην οροφή

Εσωτερικό σε σοφίτα με προβολέα στερεωμένο στην οροφή

Προβολέας για οικιακό θέατρο σε ένα μικρό σαλόνι

Προβολέας για οικιακό θέατρο σε ένα μικρό σαλόνι

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά άλλα χαρακτηριστικά του προβολέα:

 • χαρακτηριστικά εικόνας.
 • ισορροπία χρωμάτων.
 • ψήφισμα και σαφήνεια.

Κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά επηρεάζει σε κάποιο βαθμό την ευκολία προβολής και την απόδοση του home cinema.

Εκλεκτικό εσωτερικό καθιστικό με προβολέα

Εκλεκτικό εσωτερικό καθιστικό με προβολέα

Προβολέας για οικιακή χρήση σε μοντέρνο σαλόνι

Προβολέας για οικιακή χρήση σε μοντέρνο σαλόνι

Χαρακτηριστικά της εικόνας

Η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε προβολέα. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να δίνουν προσοχή στην απόδοση χρωμάτων. Αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν την αντίληψη του κοινού από την ταινία. Η υπερβολική αντίθεση ή, αντιθέτως, μια απαλή εικόνα προκαλεί δυσφορία και μόνο η αρμονία του χρώματος θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο καλύτερος προβολέας για οικιακό κινηματογράφο θα πρέπει να έχει υψηλή αντίθεση και καλή απόδοση χρώματος. Επειδή στο σπίτι οι προβολές ταινιών κρατιούνται στο σκοτάδι, δεν υπάρχει ανάγκη για υψηλή φωτεινότητα της εικόνας που σχεδιάστηκε από τη συσκευή.

1

Για να καθορίσετε τη φωτεινότητα του προβολέα, πρέπει να δώσετε προσοχή στη ροή φωτός. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει την ελαφριά ισχύ της συσκευής. Οι καλύτεροι προβολείς για οικιακό κινηματογράφο πρέπει να έχουν λειτουργία φωτεινότητας "Cinema" ή "Natural", διότι σας επιτρέπουν να επιδείξετε τη μέγιστη εικόνα σε σκοτεινά δωμάτια. Έτσι για να παρακολουθήσετε ταινίες στο σκοτάδι θα πρέπει να επιλέξετε τις συσκευές με όχι περισσότερο από 1500 lumens φωτεινότητα, ενώ ένα καλά φωτισμένο περιβάλλον είναι απαραίτητο για να επιλέξετε τη φωτεινότητα των συσκευών αρκετές φορές περισσότερο.

Οι καλύτεροι προβολείς έχουν μια ειδική λειτουργία"Кино"

Οι καλύτεροι βιντεοπροβολείς έχουν μια ειδική λειτουργία "Cinema"

Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από τον προβολέα

Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από τον προβολέα

Υπάρχουν δύο τύποι προβολικών που χωρίζονται ανάλογα με την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται και να μεταδίδουν λευκό χρώμα. Ο πρώτος τύπος είναι ένας-μήτρας, και ο δεύτερος είναι τρεις-μήτρας. Ο προβολέας μίας μήτρας είναι λιγότερο ισχυρός, οπότε η εικόνα στην απόδοση του φαίνεται ελαφριά και αμυδρή. Όσο για τη συσκευή τριών μήτρων, είναι σε θέση να διαιρέσει το λευκό χρώμα σε τρία φασματικά, ώστε να μεταδίδει μια πιο ευκρινή εικόνα.

Συμβουλές! Η αναλογία του κορεσμού του λευκού προς τον κορεσμό του μαύρου ονομάζεται συνήθως αντίθεση. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό που είναι ένα από τα πιο σημαντικά, και αξίζει να δίνετε προσοχή κατά την ανασκόπηση των διαφόρων μοντέλων συσκευών. Σε οικιακούς προβολείς, αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει την ακρίβεια της εικόνας, καθώς και την αντιστοιχία του χρώματος που απεικονίζεται στην προβολή με την πραγματική.

Φωτεινό κομψό εσωτερικό με προβολέα πάνω από το παράθυρο

Φωτεινό κομψό εσωτερικό με προβολέα πάνω από το παράθυρο

Το ρουστίκ στιλ του καθιστικού με έναν προβολέα που κρύβεται στην οροφή

Το ρουστίκ στιλ του καθιστικού με έναν προβολέα που κρύβεται στην οροφή

Ισορροπία και ποιότητα

Τα χαρακτηριστικά της αντίθεσης και της φωτεινότητας πρέπει να έχουν την πιο αποτελεσματική αναλογία. Δεδομένου ότι η προβολή ταινιών γίνεται σε σκοτεινά δωμάτια, πρώτα απ 'όλα είναι σημαντικό να επιλέξετε υψηλή αντίθεση του προβολέα. Όσο για τη φωτεινότητα, για το σπίτι θα είναι αρκετό και 2 000 lm.

Η ποιότητα της εικόνας είναι ακριβώς το χαρακτηριστικό που παρατηρείται κατά την αγορά του προβολέα. Είναι σημαντικό ότι κατά την προβολή της ταινίας η εικόνα είναι αρμονική και τα χρώματα της εικόνας αντιστοιχούν στις πραγματικές. Οι κύριοι δείκτες ποιότητας εικόνας περιλαμβάνουν τη χρωματική γκάμα, την κάλυψη χρώματος και την ισορροπία λευκού.

Η ποιότητα της εικόνας είναι η πιο σημαντική παράμετρος κατά την αγορά ενός προβολέα

Η ποιότητα της εικόνας είναι η πιο σημαντική παράμετρος κατά την αγορά ενός προβολέα

Ο προβολέας ποιότητας έχει μια αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων

Ο προβολέας ποιότητας έχει ευρεία γκάμα χρωμάτων

Χρώματα θα πρέπει να είναι αρκετά ευρύ ώστε να επιδεικνύει κάθε χρώμα σε πραγματική μορφή. Όλα τα σκοτεινά αντικείμενα δεν πρέπει να μετατραπούν σε μαύρα σημεία και τα ανοιχτά χρώματα δεν πρέπει να συγχωνευθούν σε μία διαφανή εικόνα. Μερικές φορές η σωστή απόδοση χρώματος μπορεί να επιτευχθεί ρυθμίζοντας χειροκίνητα τα χρώματα που είναι κατάλληλα για το μάτι του θεατή. Η κάλυψη χρώματος χαρακτηρίζεται από τον κορεσμό της εικόνας. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής πριν από την πώληση των προβολέων, εξετάζεται η ικανότητα της συσκευής να αποδείξει σωστά τα μπλε, πράσινα και κόκκινα χρώματα. Η κάλυψη, όπως η φωτεινότητα, μπορεί να ρυθμιστεί επιλέγοντας το πιο άνετο επίπεδο για τον κορεσμό των ματιών. Όσον αφορά την ισορροπία λευκού, είναι η θερμοκρασία χρώματος της εικόνας. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να καθορίσετε πόσο κρύο θα είναι η εικόνα.

Στην ιδανική περίπτωση, θεωρείται ότι η προβολή, η οποία έχει χρώματα που είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Σε άλλες καταστάσεις, η κρύα εικόνα γίνεται μπλε και ζεστή - κίτρινο και ακόμη κόκκινο. Αυτή η εικόνα δεν γίνεται αντιληπτή από τον θεατή.

Άνετο δωμάτιο για να παρακολουθείτε ταινίες

Άνετο δωμάτιο για να παρακολουθείτε ταινίες

Καθιστικό σε στιλ υψηλής τεχνολογίας με προβολέα στην οροφή

Καθιστικό σε στιλ υψηλής τεχνολογίας με προβολέα στην οροφή

Ανάλυση και σαφήνεια της εικόνας

Κάθε χρόνο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας δίνει στην ανθρωπότητα μια νέα, πιο ρεαλιστική εικόνα στη φωτογραφία και στο βίντεο. Επιλέγοντας μια ταινία για προβολή στο σπίτι, πολλοί σταματούν σε υψηλής ποιότητας μοντέρνα Blue-Ray και Full HD. Επίσης, πολλά σύγχρονα βίντεο έχουν ποιότητα 4K, η οποία είναι εντυπωσιακή σε λεπτομέρειες και ρεαλισμό. Αυτές οι μετρήσεις βίντεο καθορίζουν πόσο ισχυρός θα είναι ο βιντεοπροβολέας.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η επέκταση της οθόνης έχει τη δική της ειδική και σταθερή αναλογία διαστάσεων της οθόνης. Αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει επίσης την οπτική αντίληψη της εικόνας.

Προβολέας LED Optoma HD91 1080p για συστήματα οικιακού κινηματογράφου

Optoma HD91 1080p - προβολέας LED για συστήματα οικιακού κινηματογράφου

Συμβουλές! Επιλέγοντας έναν οικιακό προβολέα για να παρακολουθήσετε ταινίες στη μορφή Πλήρης HD, αξίζει να δοθεί προσοχή στη συσκευή με ελάχιστη επέκταση 1920 × 1080. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, οι κατασκευαστές ήταν σε θέση να δημιουργήσουν προβολείς που μετατρέπουν το βίντεο σε 4Κ από το Πλήρης HD, που σας επιτρέπει να σκεφτείτε ταινίες στην επέκταση των 4096 × 2160.

Οι σύγχρονοι προβολείς με πολλές πρόσθετες λειτουργίες έχουν επίσης αρκετά υψηλή τιμή. Εάν δεν σκοπεύετε να παρακολουθείτε συνεχώς ταινίες σε μορφή 4Κ ή 3D, τότε οι ακριβές συσκευές θα καταστούν σπατάλη χρημάτων. Γι 'αυτό προτού αγοράσετε αξίζει να εξετάσετε όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και τις πιθανές χρήσεις του προβολέα.

Τοποθέτηση του προβολέα

Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να διαθέσουν ένα ειδικό δωμάτιο για ένα σπίτι θέατρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και ο καλύτερος προβολέας για οικιακό κινηματογράφο δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, εάν δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται άμεσα από τη μέτρηση που χαρακτηρίζει την αναλογία της απόστασης μεταξύ της οθόνης και του προβολέα στο υπάρχον πλάτος οθόνης.

Έτσι, με τη βοήθεια αυτού του χαρακτηριστικού της συσκευής είναι δυνατόν να προσδιοριστεί από ποια απόσταση το επιθυμητό μέγεθος εικόνας θα προβάλλεται με ποιοτικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβολείς με αναλογία 2: 1 είναι σε θέση να προβάλλουν μια εικόνα πλάτους 2 μέτρων από απόσταση 4 μέτρων. Οι χώροι γραφείων έχουν συχνά αρκετό χώρο και επίσης απελευθερώνονται από περιττές λεπτομέρειες της διακόσμησης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την προβολή. Στο σπίτι, όπου είναι συχνά αδύνατο να διαθέσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για έναν προβολέα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση. Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις τύποι προβολικών που διακρίνονται από το μήκος της εστίασης:

 • μακροπρόθεσμη εστίαση.
 • σύντομη εστίαση.
 • εξαιρετικά σύντομη εστίαση.
Τοποθέτηση του προβολέα κάτω από την οροφή σε ένα φωτεινό στούντιο

Τοποθέτηση του προβολέα κάτω από την οροφή σε ένα φωτεινό στούντιο

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ με οικιακό κινηματογράφο και προβολέα

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ με οικιακό κινηματογράφο και προβολέα

Κατά συνέπεια, όσο μικρότερο είναι το μήκος της εστίασης, τόσο μικρότερη είναι η απόσταση που χρειάζεται ο προβολέας να προβάλει σωστά την εικόνα. Όσο μικρότερη είναι αυτή η τιμή στη συσκευή, τόσο πιο ακριβό είναι. Επομένως, αν δεν είναι δυνατή η διάθεση μεγάλου ποσού πόρων σε έναν προβολέα εξαιρετικά μικρής εστίασης, αξίζει να επιλέξετε ένα μεγάλο χώρο για μια τέτοια συσκευή, στην οποία τα αντικείμενα διακόσμησης δεν θα τοποθετηθούν στη διαδρομή προβολής.

Η τοποθέτηση του προβολέα είναι επίσης σταθερή ή φορητή. Αν βρίσκεστε στο σπίτι υπάρχει χώρος για μόνιμη προβολή ταινιών στον προβολέα, τότε το καλύτερο είναι μια σταθερή τοποθέτηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από την οθόνη και να διορθώσετε τη συσκευή. Σε ακριβότερα μοντέλα, η τοποθέτηση εικόνας μπορεί να ελέγχεται ανεξάρτητα από απόσταση, χωρίς να μετακινείται η ίδια η συσκευή. Αν ο προβολέας είναι φορητός, μπορείτε να προσαρμόσετε την εικόνα αλλάζοντας τη θέση της ίδιας της συσκευής.

Προβολείς για οικιακό κινηματογράφο: ένα υπνοδωμάτιο με προβολέα, κρυμμένο σε ντουλάπα

Υπνοδωμάτιο με προβολέα κρυμμένο σε ντουλάπα

Ανελκυστήρας για τον προβολέα στο εσωτερικό της Μεσογείου

Ανελκυστήρας για τον προβολέα στο εσωτερικό της Μεσογείου

Προβολείς για οικιακό θέατρο. Συμπεράσματα

Χάρη στην ταχεία ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνολογιών, ο καθένας μπορεί να οργανώσει μια αξέχαστη προβολή ταινιών στο σπίτι. "Ποιος προβολέας είναι καλύτερο για ένα σπίτι θέατρο;" - πολλοί άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν έναν κινηματογράφο στο σπίτι τους σκέφτονται. Προκειμένου η επιλογή της συσκευής να είναι σωστή, αξίζει να εξεταστούν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να καθορίσετε τη θέση του προβολέα σε ποια αίθουσα. Σε αυτό εξαρτάται το τι θα πρέπει να είναι η ισχύς της συσκευής και πόσο καλά θα προβάλει μια εικόνα στις υπάρχουσες συνθήκες.

Αν το σπίτι πρέπει να εξοπλίσει έναν κινηματογράφο πλήρους όχι μόνο με τον κλασικό κινηματογράφο, αλλά και με ταινίες σε 3D, αξίζει να επιλέξουμε όχι μόνο συναφή αξεσουάρ, αλλά και το σωστό μοντέλο του προβολέα.

Είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσετε για τη σωστή φροντίδα του προβολέα. Πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε το έργο λαμπτήρες. Η καλύτερη λύση για τη λειτουργία τους είναι οι προβολείς φίλτρων, οι οποίοι εμποδίζουν την είσοδο σκόνης στα εσωτερικά μέρη της συσκευής. Μπορείτε να καθαρίσετε το φίλτρο σκόνης στο σπίτι σας και να τον καθαρίσετε κάθε τρεις μήνες.

Εάν θέλετε να βλέπετε στην οθόνη σας μια εικόνα ποιότητας που δεν θα είναι κατώτερη από οτιδήποτε στον κινηματογράφο, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ακριβά μοντέλα υψηλής ποιότητας. Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί κατασκευαστές αυξάνουν το κόστος των προβολέων προσθέτοντας περιττά χαρακτηριστικά. Επομένως, πριν αγοράσετε έναν προβολέα, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποιες από τις λειτουργίες του είναι απαραίτητες για εσάς και ποιες είναι μόνο μια πρόσθετη προσθήκη.

1