Hoe een microklimaat in een appartement te creëren: een overzicht van de meest effectieve technieken

Het juiste microklimaat is een volledige rust, comfortabel verblijf in de kamer en het welzijn van alle huurders van het appartement

Het juiste microklimaat is een volledige rust, comfortabel verblijf in de kamer en het welzijn van alle huurders van het appartement

Hoe een microklimaat in het appartement te creëren dat bijdraagt ​​aan het welzijn van het huishouden is een dringende kwestie voor diegenen die geven om hun gezondheid en die proberen gunstige woonomstandigheden te creëren in een afgesloten ruimte. Ontwerpers weten effectieve manieren om een ​​appartement te vullen met schone berglucht en te onderhouden optimale kamertemperatuur.

inhoud:

 • Hoe een huis te verwarmen zonder de gezondheid te schaden
 • Criteria voor het kiezen van ramen voor appartementsapparatuur
 • De subtiliteiten van het kiezen van klimaattechnologie voor een appartement
 • Aanbevelingen voor de keuze van afwerkingsmaterialen
 • Niet-standaard methoden voor bevochtiging en luchtzuivering
Het gebruik van natuurlijke materialen in de decoratie draagt ​​ook bij aan een gunstig microklimaat binnenshuis

Het gebruik van natuurlijke materialen in de decoratie draagt ​​ook bij aan een gunstig microklimaat binnenshuis

Radiatoren verborgen achter een rooster langs de hele muur

Radiatoren verborgen achter een rooster langs de hele muur

Kamerplanten verversen en verrijken de omringende lucht

Kamerplanten verversen en verrijken de lucht

Houten ramen - het is milieuvriendelijk en veilig

Houten ramen - het is milieuvriendelijk en veilig

Als de lucht droog is, is het aan te raden om huishoudelijke fonteinen te gebruiken

Als droge binnenlucht wordt aanbevolen, is het gebruik van huisfonteinen aan te bevelen

Hoe een huis te verwarmen zonder de gezondheid te schaden

Bij een lage temperatuur buiten het raam is het uiterst belangrijk om te werken verwarmingssysteem, minimaal brandende zuurstof in woonkamers met gesloten ramen. Om dit effect te neutraliseren, de meeste fabrikanten convectoren, olie en infraroodstralers moeten worden uitgerust met ingebouwde luchtbevochtigers en ionizers. Sommige modellen worden aangevuld met geïntegreerde fans, het versnellen van het proces van het verwarmen van de kamer, maar het is noodzakelijk om de aandacht te richten op het tegenovergestelde effect - snelle circulatie verhoogt automatisch stof en de lucht is verzadigd met in kamers die een negatief effect op de ademhalingsorganen van huurders. Daarom is de installatie van het appartement het beste om het effect van het verwarmen te verbeteren Reflecterende folieschermen op muren achter radiatoren, in staat om de warmteoverdracht van apparaten aanzienlijk te verhogen.

Klassieke radiator in een kleine kinderkamer

Klassieke radiator in een kleine kinderkamer

Radicaal verbeteren van het microklimaat in het appartement zal helpen Het systeem van de verwarmingsapparatuur uitgerust met hoogwaardige thermoregulatoren. Vanuit medisch oogpunt is de optimale kamertemperatuur 18-22 graden. Om deze verwarmingsmodus in te stellen of aan te passen aan de individuele behoeften, is dit mogelijk door de regeling van temperatuurregelaars, die de optimale bedrijfsmodus bepalen radiatoren in het appartement. Bovendien zal het functionele verwarmingssysteem niet alleen helpen om het microklimaat in woonvertrekken te optimaliseren, maar ook om de kosten van dure warmte-energie te besparen.

Het gebruik van schermen met reflecterende folie helpt het appartement sneller en beter te verwarmen

Het gebruik van schermen met reflecterende folie helpt het appartement sneller en beter te verwarmen

Tip! Als er een gebrek aan warmte is in het huis, is het raadzaam om te organiseren openhaard, waar je op elk moment kunt opwarmen en genieten van de vredige sfeer die uit de haard komt.

Een gezellige open haard met stenen decoratie

Een gezellige open haard met stenen decoratie

Dankzij de innovatieve ontwikkeling van ontwerpers kunnen bewoners van appartementen op gelijke voet met eigenaren van particuliere woningen gas plaatsen of elektrische openhaard met een realistische installatie van een brandende vlam van vuur, het geluid van knetterend hout en steenkool. Een voordelig kenmerk van elektrische haarden is de afwezigheid van het effect van de afgifte van schadelijke verbrandingsproducten die kenmerkend zijn voor echte huisbranden. De mode voor open haarden bestemd voor installatie in appartementen, heeft invloed gehad op de creatie van een enorm scala aan apparatuur die organisch in elk interieur kan kijken, of het nu gaat om minimalistische hightech of kunstzinnig Empire.

Naleving van alle parameters voor het handhaven van een comfortabel microklimaat in het appartement geeft u gezondheid en een lang leven

Naleving van alle parameters voor het handhaven van een comfortabel microklimaat in het appartement geeft u gezondheid en een lang leven

Criteria voor het kiezen van ramen voor appartementsapparatuur

De vraag "hoe een microklimaat te creëren in een appartement", waar de luchtkwaliteit kan worden vergeleken met landen met een onberispelijke ecologie, moet worden gesteld vanaf het moment dat belangrijke herstellingen zijn begonnen. De ramen moeten volledig van natuurlijk hout zijn gemaakt, waardoor lucht uit de buitenomgeving kan ontsnappen en geen schadelijke stoffen uitstoten tijdens verwarming, in tegenstelling tot kunststof profielen. Bij het vergelijken van polymere en houten raamblokken, kunnen we een aantal factoren identificeren die het microklimaat in het appartement bepalen:

De aanwezigheid van houten ramen zal helpen om een ​​gunstig microklimaat in huis te behouden

De aanwezigheid van houten ramen zal helpen om een ​​gunstig microklimaat in huis te behouden

 • Het vermogen van de boom om lucht door te laten, beïnvloedt de toevoer van kamerlucht met zuurstof. Kunststof elimineert het effect van luchtverversing, waardoor een gevoel van vacuüm ontstaat in een kamer met gesloten ramen.
Wanddecoratie en venster van natuurlijke materialen

Wanddecoratie en venster van natuurlijke materialen

 • Polymeerprofielen worden gekenmerkt door een hoge mate van elektrostatica, die de aantrekking en ophoping van stof bepaalt, wat de gezondheid van allergische personen nadelig beïnvloedt. Daarom is het microklimaat in een appartement met kunststof ramen categorisch gecontra-indiceerd voor bewoners met problemen aan de luchtwegen en kinderen.
Een gezellige slaapkamer in een boom met uitstekende geluidsisolatie en warmte-isolatie

Een gezellige slaapkamer in een boom met uitstekende geluidsisolatie en warmte-isolatie

 • Bij het installeren van profielen van naaldhout (den, spar of ceder) in het appartement, ademt het net zo gemakkelijk en vrij als in het bos. Naaldbomen, zelfs na vele jaren loggen en verwerken, scheiden biologisch actieve stoffen af ​​- fytonciden, die de lucht desinfecteren tegen schadelijke micro-organismen. Het is vermeldenswaard dat het wetenschappelijk bewezen is dat het plastic van dioxine vrijkomt tijdens het verwarmen van het polymeer, wat een toxisch effect op anderen heeft.
Een ruime badkamer met een houten raam, praktisch over de hele muur

Een ruime badkamer met een houten raam op bijna de hele muur

 • Het niveau van geluidsisolatie van houten profielen is veel hoger dan dat van kunststof ramen, omdat een boom zowel lage frequenties als hoge kan bevatten, en polymeren alleen hoge geluidfrequenties zijn. appartementen met houten profielen die het meest geïsoleerd zijn van straatlawaai.
Groot houten raam in de woonkamer in de stijl van eclecticisme

Groot houten raam in de woonkamer van een eclectische stijl

Perfecte indicatoren van hypoallergeniciteit, hoge mate van kracht, het vermogen om de impact van vocht te weerstaan, ultraviolet, temperatuurschommelingen zorgen voor uitstekende prestatie-eigenschappen houten ramen, waaraan moet de voorkeur worden gegeven als u een gezond microklimaat in het appartement wilt creëren.

De subtiliteiten van het kiezen van klimaattechnologie voor een appartement

Met het doel om ideale omstandigheden te creëren in de interne omgeving van het appartement, is het noodzakelijk om de primaire taak te vervullen - om klimaattechnologie te kiezen. Om het zoeken te vergemakkelijken, is het nodig om het woongedeelte te meten en de indices van een hygrometer te bestuderen die in staat zijn om de toestand van het microklimaat in een appartement te bepalen. Het functionele apparaat is ontworpen om het klimaatregime binnenshuis te regelen, waar het onmiddellijk de temperatuur en luchtvochtigheid van de lucht kan bepalen.

Een muurhygrometer die de temperatuur en vochtigheid in de kamer meet

Een muurhygrometer die de temperatuur en vochtigheid in de kamer meet

Klimaattechnologie - een onmisbaar systeem van huisuitrusting, verantwoordelijk voor de lucht in het appartement. Het heeft veel modificaties, gekenmerkt door verschillende functies:

1
 • Luchtbevochtiger is in staat om het microklimaat snel te optimaliseren in een appartement, waarvan de normen zo nauwkeurig mogelijk worden bepaald op basis van hygrometer-gegevens. Zonder dit apparaat op de droogte van de lucht kan symboliseren de krakende houten vloeren, peeling behang, een onvolgroeide weergave van potplanten, ongeacht de intensieve irrigatie en tijdige bemesten land, zich onwel voelen. Luchtbevochtigers hebben verschillende capaciteiten, gemeten in de hoeveelheid water verdampt in een uur. Apparaten zijn ontworpen voor een bepaald deel van de ruimte, kunnen worden aangevuld met filters voor waterzuivering, LED-achtergrondverlichting, aromatische capsules voor sessies kruidengeneeskunde, een ultraviolette lamp, water desinfecteren verdampbare ingebed weerstation, een afstandsbediening, de vergrendelfunctie van kinderen en andere componenten in de vorm van een alarm, een lamp of organizer. Innovatieve modellen van luchtbevochtigers kan werken in automatische modus - het apparaat onafhankelijk meet de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer, de instellingen te wijzigen en het creëren van een comfortabel microklimaat in elke kamer appartementen zonder huurders.
Normale luchtvochtigheid in de kamer zal het risico op de ziekte verminderen en tevens comfort voor de bewoners bieden

Normale luchtvochtigheid in de kamer vermindert het risico op ziektes en biedt comfort voor de bewoners

 • Air conditioning - een multifunctioneel apparaat van klimaattechnologie, zonder welke het moeilijk is om het leven in stoffige megasteden en provincies met een constant fluctuerend verwarmingsregime voor te stellen. Moderne split-systemen kunnen koelen, verwarmen en bevochtigen, ongeacht de straattemperatuur en de werking van verwarmingsapparatuur. Verbetering van het microklimaat in studio appartement of accommodatie met kleine kamers, het is de moeite waard om de voorkeur te geven aan modellen met een uitgebreid systeem van filtratie en luchtzuivering uit stof, schadelijk voor gezondheidsonzuiverheden. Ze desinfecteren niet alleen de lucht, maar verrijken het ook met ionen en fytonciden, die in stedelijke lucht nauwelijks te vinden zijn. Moderne technologieën zijn maximaal verbeterd split-systeem, verantwoordelijk voor het microklimaat in het appartement. Controle en bewaking van de bedrijfsmodus van de airconditioner is mogelijk op afstand via Wi-Fi. Dankzij de mobiliteit van het split-systeem kunt u de optimale kamertemperatuur instellen tijdens het werk, op zakenreis of in de auto op weg naar huis.
In het koude en warme seizoen, zal het optimale microklimaat helpen om een ​​airconditioner te creëren

In het koude en warme seizoen, zal het optimale microklimaat helpen om een ​​airconditioner te creëren

 • Luchtzuivering geleidelijk reinigt en bevochtigt de lucht: voert een antibacteriële functie vervult plasma ionisatie elimineert stof, huidschilfers en allergeen kleurenruimte verrijkt ontbrekende vocht op het optimale niveau.
Luchtkwaliteitsverbetering is de hoofdtaak"мойки воздуха"

Verbetering van de luchtkenmerken - de belangrijkste taak van het wassen van de lucht

Tip! Met een gebrek aan ruimte om de totale split-systemen tegemoet te komen, apparatuur, bevochtigen van lucht, microklimaat systeem in het appartement maakt het mogelijk om zich te ontdoen van het probleem van de extreme droogte van de lucht, vocht, onvoldoende verwarming niveaus of ventilatie in woningen.

Elektronische klimaatregeling op de afstandsbediening in een modern appartement

Elektronische klimaatregeling op de afstandsbediening in een modern appartement

Het complex van de apparatuur aangevuld met de gecombineerde technische systemen van verwarming, conditionering, ventilatie, bevochtiging en ontvochtiging is een universeel model voor klimaatbeheersing. Het prototype van dergelijke multifunctionele apparatuur is het systeem "Smart home", automatisch een ideaal microklimaat creëren in het appartement.

De belangrijkste taak van het klimaatbeheersysteem is om te zorgen voor een ononderbroken werking van verwarmingsapparaten, luchtbevochtigers en ventilatieapparatuur

Het belangrijkste takencomplex van het klimaatregelsysteem is het ononderbroken bedienen van verwarmingsapparaten, luchtbevochtigers en ventilatieapparatuur

Aanbevelingen voor de keuze van afwerkingsmaterialen

Het microklimaat van het appartement bepaalt niet alleen de werking van split-systemen, verwarmingen, luchtbevochtigers en luchtreinigers, maar ook de materialen die worden gebruikt voor het inrichten en afwerken van de kamers. Het is uiterst belangrijk om het effect op het milieu van bepaalde details van de inrichting en de buitenkant van het gebouw te bestuderen. Daarom moet voor het afwerken van het appartement de voorkeur worden gegeven natuurlijke keramische tegels, behandeld met organische kleurstoffen zoals Zelij (tegels in Marokkaanse stijl), papier behang, verf met hoge hypoallergene indicatoren, muurpanelen en scheidingswanden gemaakt van gips, klinkersteen, marmer, graniet, hout parket en andere natuurlijke materialen zonder behandeling met chemische verbindingen.

Natuurlijke bouwmaterialen in de decoratie van muren in een modern interieur

Natuurlijke bouwmaterialen in de decoratie van muren in een modern interieur

Naast een gunstig effect op het milieu, worden afwerkingsmaterialen op een natuurlijke basis onderscheiden door de duurzaamheid van de werking en het vermogen om hun oorspronkelijke uiterlijk lange tijd te verliezen. Natuurlijkheid zou zich moeten manifesteren in elk element van het interieurontwerp:

Mozaïek in natuurlijke kleuren, die de badkamer verfraaien

Mozaïek in natuurlijke kleuren, die de badkamer verfraaien

 • onberispelijk materiaal voor gordijnen naaien en dekbedden kunnen natuurlijke stoffen worden - katoen, linnen, zijde, chiffon, cambric of tweed;
Gordijn gemaakt van natuurlijk linnen

Gordijn gemaakt van natuurlijk linnen

 • aangezien een optimaal materiaal voor meubelproductie een reeks verschillende houtsoorten kan zijn, rotan, wijnstok, organisch glas, verschillende soorten metaal, natuurlijk steen voor de vervaardiging van werkbladen.
Werkblad en werkmuur van marmersteen

Werkblad en werkmuur van marmersteen

Het overwicht van natuurlijke componenten in het interieur van het appartement draagt ​​bij aan de creatie van een comfortabel microklimaat in het appartement, zo dicht mogelijk bij de natuurlijke habitat met kristalheldere lucht en een onberispelijke staat van het milieu.

Wanddecoratie aan het hoofdeinde van het bed met metselwerk

Wanddecoratie met metselwerk aan het hoofdeinde van het bed

Hoe een microklimaat in een appartement te creëren: niet-standaard methoden voor bevochtiging en luchtzuivering

Over het microklimaat in het appartement kan niet alleen de multifunctionele apparatuur systemen, maar ook typische details van de situatie beïnvloeden:

 • kamerplanten kan de lucht verrijken met zuurstof, het gehalte aan koolstofdioxide, schadelijke gifstoffen en micro-organismen verminderen. Uitstekende luchtfiltratie wordt uitgevoerd door Chlorophytum, aloë, geranium en pelargonium, nefroleases en andere soorten kamerbloemen. Voor hun plaatsing kunt u mobiele stands, boekenkasten of sier bloempot.
Huisplanten helpen de lucht in de kamer te reinigen

Huisplanten helpen de lucht in de kamer te reinigen

 • Aquarium in de kamer Het is in staat om de noodzaak om een ​​luchtbevochtiger te gebruiken volledig te elimineren, omdat de verdamping van water het volledig verzadigt met het ontbrekende vocht.
Het aquarium op het kookeiland is origineel en nuttig

Het aquarium op het kookeiland is origineel en nuttig

 • Decoratieve fontein in de kamer zal fungeren als een originele luchtbevochtiger, waardoor een dynamisch visueel effect ontstaat. Er zijn stationaire en desktop-modellen ontworpen voor interieur. Daarom kunt u, ongeacht de oppervlakte van het appartement, de optimale grootte kiezen voor een kamerfontein.
Multifunctionele thuisfontein zal helpen om te ontspannen en de lucht in het appartement te bevochtigen

Multifunctionele thuisfontein helpt ontspannen en hydrateren de lucht in het appartement

 • Regelmatig luchten van het appartement neutraliseert het probleem van luchtdroging, wat vooral belangrijk is voor het stookseizoen.
Hoe een microklimaat in het appartement te creëren: de kamer luchten - een van de belangrijkste activiteiten voor een veilig microklimaat in het appartement

De kamer luchten - een van de belangrijkste activiteiten om een ​​veilig microklimaat in het appartement te creëren

Om de gezondheid huishouden te versterken, zich te ontdoen van het gevoel van vermoeidheid en prikkelbaarheid in het huis, is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het creëren van een comfortabele omgeving in het appartement, gekenmerkt door een onberispelijke staat bevochtigde lucht, stofvrije en comfortabele kamertemperatuur. Met behulp van effectieve manieren van verwarming, schoonmaak en het bevochtigen van de lucht, zult u in staat om een ​​goede weer in het appartement te maken: een welkome koelte in de zomer en een warme sfeer in het seizoen aanhoudende kou, genieten van de kristalheldere lucht zonder allergenen en een gevoel van de lente frisheid hele jaar door.

1