Noordelijk minimalisme: 60+ stijlvolle interieurs van een badkamer in Scandinavische stijl

Noordelijk minimalisme: 60+ stijlvolle interieurs van een badkamer in Scandinavische stijl

Een kleine houten verlenging ziet er geweldig uit in het interieur

Een kleine houten verlenging ziet er geweldig uit in het interieur

Schone en heldere ruimte, sprankelend van witheid, is een ideale oplossing voor ontwerp van de badkamer. Daarom interesse in Scandinavische stijl, comfort en bruikbaarheid combineren, is nog steeds relevant. Hoe een dergelijk project implementeren en wat is hiervoor nodig?

inhoud:

  • Afwerkingsmaterialen
  • Sanitair en meubels
  • Decor en accessoires
Het ontwerp is versierd met schattige houten nissen

Het ontwerp wordt benadrukt door stijlvolle houten nissen

Afwerkingsmaterialen

Een van de belangrijkste functies Scandinavische stijl is de beschikbaarheid van een ruime kamer, waarin belangrijke veranderingen zijn gepland. De minimale hoeveelheid meubels en accessoires maakt het mogelijk om karakteristieke stilistiek te ontvangen. Maar geef uw voorkeuren niet op, als de oppervlakte van de badkamer ver van de vereiste afmeting is. Immers, strikte naleving van alle regels is niet nodig, zelfs de introductie van bepaalde elementen van de noordelijke stijl zal geschikt zijn.

Ruime badkamer met een driehoekig dak

Ruime badkamer met een driehoekig dak

Afwerkingsmaterialen moeten bijna de aandacht krijgen, omdat ze het interieur een individuele en een sfeer geven. Een speciale plaats in het ontwerp van Scandinavische landen wordt gegeven hout, zonder welke er geen enkel interieur is. Omdat de kenmerken van het badklimaat het gebruik van hout in grote hoeveelheden niet toestaan, moet het een extra rol spelen. Voor deze doeleinden zijn ze perfect lockers, nachtkastje of tafel.

Tip! Bij een hoge luchtvochtigheid en kleine afmetingen van de kamer is het beter om te kiezen gelamineerde spaanplaat.

Badkamer in rode kleuren

Badkamer in rode kleuren

Zeshoekige tegels zorgen voor een mooi accent

Zeshoekige tegels zorgen voor een spectaculair accent

Het meest praktische materiaal is tegels, vooral omdat je met een enorme selectie elke textuur en uiterlijk kunt kiezen. Uitblinkende hexagonale tegels van lichte kleuren in combinatie met donkere vloer. Een tegels "onder de boom" - dit is een prachtige imitatie, die helpt om de noodzakelijke entourage te creëren, zonder concessies te doen aan de uitvoerbaarheid.

Ondanks de enorme selectie kleuren, patronen en texturen, Het is de moeite waard eraan te denken dat de Scandinavische stijlfilosofie een zekere terughoudendheid en strengheid in het ontwerp aanneemt.

Kleine maar gezellige badkamer

Kleine maar gezellige badkamer

Tip! Als de badkamer niet ruim genoeg is voor de implementatie van de Scandinavische stijl, kun je de badkamer verlaten, alleen achterlaten douchecabine. Het glazen oppervlak oogt stijlvol, modern en stelt u in staat om elke centimeter van het gebied te sparen.

1

Sanitair en meubels

Bij het kiezen van interieuronderdelen is het belangrijk om een ​​algemeen concept te volgen, omdat elk element helpt bij het creëren van de noodzakelijke stilistiek. De hoofdregel van de Scandinavische stijl is de minimale hoeveelheid meubels, die zich onderscheidt door eenvoud en ergonomie.

Voor de situatie van de badkamer heeft u nodig:

  1. Bath. Voor deze stijl is het gebruik van een douche het meest gebruikelijk, maar de badkuip kan gemakkelijk zijn plaats vinden. Elegante uitstraling ovale vorm, verzonken in de vloer van een speciaal gemaakt voetstuk. Bad in de stijl van SPA - dit is een uitstekende oplossing voor ruime kamers.
  2. WC-pot. De meest succesvolle optie is een hangend ontwerp, aangezien een dergelijk compact ontwerp er modern uitziet.
  3. De gootsteen. Het is wenselijk om op een wit model te blijven van een eenvoudige vorm die niet veel ruimte in beslag neemt.
  4. Douchecabine. Als er een bad is, is de douche niet nodig. Maar als je wilt en de mogelijkheden om een ​​douche te plaatsen met een glazen scheidingswand is absoluut niet overbodig.
  5. Kast of planken. Eenvoudige, eenvoudige "boomachtige" structuren zonder gebeeldhouwde elementen.
  6. Mixers. Het verdient de voorkeur om modellen met strikte lijnen te kiezen, zonder uitgesneden kranen en verguld sputteren. Traditionele vormen, eenvoud van uitvoering en goede ergonomie zijn alles wat nodig is voor de Scandinavische stijl.
  7. Krukje of bankje. De aanwezigheid van een stoel in de badkamer is niet nodig, maar als een dergelijk object noodzakelijk is, is het beter om eenvoudig meubilair te kiezen dat is gemaakt van hout dat harmonieus in het interieur past.
De hangende toiletpot ziet er stijlvol uit

De hangende toiletpot ziet er stijlvol uit

Simpele witte schaal benadrukt perfect stylistiek

Simpele witte schaal benadrukt perfect stylistiek

Een kleine ontlasting ziet er goed uit naast een ovaal bad

Een kleine houten kruk wordt gecombineerd met een ovaal bad

Tip! In een kleine wasruimte voor het opslaan van wasgoed past het perfect in de ingebouwde structuren. Een beperkt gebied vereist speciale aandacht in de organisatie van de ruimte, omdat elke kleinigheid correct moet worden geplaatst.

Decor en accessoires

Elementen van decor voor de Scandinavische interieur pick-up is niet moeilijk, vooral als je bedenkt dat in de kamer wordt gedomineerd door witte kleuren. Accessoires kunnen daarom in een palet zijn dat overeenkomt met de stijl of een helder accent wordt. Fans van het klassieke koude interieur zouden zich moeten houden aan het grijs, lichtblauw en bruine schaal. En als u het interieur wilt diversifiëren, kunt u wat textiel van fel groen toevoegen, lila of zandkleur.

Kleurrijke handdoeken maken variatie in het hoofdpalet

Kleurrijke handdoeken maken variatie in het hoofdpalet

Heldere mat is zeer geschikt

Lichte mat past in de badkamer

behalve kleedje en handdoeken in de badkamer zijn noodzakelijk spiegel, wat een belangrijk detail is van het interieur en volledig moet voldoen aan het algemene idee. Het is wenselijk om een ​​spiegel met een eenvoudige vorm in te kiezen keurig frame gemaakt van hout of volledig zonder lijst. Het accessoire moet niet omslachtig en pretentieus zijn, alleen strikte en beknopte modellen.

Tip! Een vuilnisemmer zou ook geen aandacht moeten trekken, dus een metalen behuizing met een pedaal is geschikt.

Spiegel in een houten zwart frame

Spiegel in een houten zwart frame

Ontwerpers worden geadviseerd om de badkamer in te richten met groenen om het interieur enigszins te revitaliseren. Op een witte achtergrond zeer effectief kijken kamerplanten. En omdat hun locatie geschikt is voor bijna elke plaats.

Tot op de hoogte! In de regel worden bloemen naast een gootsteen of op een plank geplaatst, als de plant krult. In die gevallen waarin het bad zich op het voetstuk bevindt, helpt een pot met bloemen de omliggende ruimte te versieren.

Bloemen vullen het decor perfect aan

Bloemen vullen het decor perfect aan

Tip! Besteed aandacht aan elk detail: Zeepschalen, dispensers voor zeep, borstels voor brillen, een houder voor papier moet zorgvuldig worden gekozen en harmonieus worden gecombineerd met het interieur, anders wordt de stijl verbroken.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map