Wanddouchehouders: hoe het beste model voor een badkamer kiezen?

Wanddouchehouders: hoe het beste model voor een badkamer kiezen?

Douchehouder is een praktisch accessoire dat het comfort van waterbehandelingen garandeert

Houders zijn praktische accessoires die comfort bieden tijdens waterprocedures

Muurbeugels voor de ziel - vrijwel de hoeksteen voor de badkamer. Naast hun esthetische doel, is hun hoofdtaak het bieden van comfort en een goede watervoorziening. De markt presenteert een verscheidenheid aan verschillende ontwerpen, die in een aantal functies van elkaar verschillen. En dit betekent dat het voor het kopen noodzakelijk is om dit probleem in detail te begrijpen, en dit artikel is bedoeld om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om te lijden onder de mogelijke martelingen van uw keuze!

 • Van welk materiaal zijn de houders
 • Bevestiging met een barbell
 • Houder die is bevestigd met een zuignap
 • Voordelen van gebruik 
 • Douchekop - badkamerelement
 • Hoe de houder correct installeren?
 • Kooptips
De douchehouder past in het interieur van elke badkamer

Douchehouder - een noodzakelijk kenmerk van de badkamer

De hoogte van de douchehouder kan verschillen en is afhankelijk van de hoogte van de douchecabine of de voorkeuren van de eigenaren van het huis

De hoogte kan verschillen en is afhankelijk van de hoogte van de douchecabine, de groei van de gastheren of andere voorkeuren

In een grote badkamer kunt u twee douches installeren - een afneembare houder met een gordelhouder en een ingebouwde muur

In een grote badkamer kunt u twee douches installeren - een afneembare houder met een gordelhouder en een ingebouwde muur

Houd bij het kiezen van een douchehouder rekening met het volgende:

 • vaststelling van de positie van de douchekop;
 • positieaanpassing op het vereiste niveau;
 • instellen van de kanteling van de gieter om de richting van de waterstraal te veranderen.

Van welke materialen zijn gemaakt

Een belangrijk punt bij het vervaardigen van houders zijn grondstoffen voor productie, waarvan het hoofdkenmerk een hoge weerstand tegen vocht moet zijn. Alvorens een keuze te maken voor een bepaald product, is het de moeite waard om vertrouwd te raken met de verdiensten en de nadelen van de materialen waaruit het is vervaardigd:

 • Plastic. De elementen gemaakt van dit materiaal zijn verchroomd, waardoor ze er esthetisch aantrekkelijk uitzien. Maar we moeten begrijpen dat plastic een nogal fragiel materiaal is. Bovendien wordt de coating met chroom snel gewist en verliest deze zijn aantrekkelijke uiterlijk. Het enige voordeel van dit materiaal is de lage kosten.
Plastic douchehouder - een goedkope optie voor thuis

Plastic houder - budgetoptie voor thuis

De verchroomde coating geeft de plastic houder een esthetisch uiterlijk. Uiterlijk kan het niet worden onderscheiden van een koper of metaal analoog

De verchroomde coating biedt een esthetisch uitzicht op de badkamer. Uiterlijk kan het niet worden onderscheiden van een koper of metaal analoog

 • Metallische legering. Iets superieur qua kenmerken van de vorige versie. Bedek dergelijke elementen door te besproeien met een imitatie van goud of zilver.

Houder van metaallegering met een coating "voor goud"

De douchehouder met metaallegering past in het luxueuze interieur van de marmeren badkamer

De variant met een metaallegering past in het luxe interieur van de marmeren badkamer

 • Messing is de beste van de genoemde opties. Maar het moet gezegd worden dat messing geoxideerd kan worden en de minste schade leidt tot corrosieve processen. Het voordeel is dat de levensduur van het product uit dergelijk materiaal groter zal zijn dan bij de andere opties.
De douchehouder van messing ziet er duur uit en kan tientallen jaren meegaan

De douchehouder van messing ziet er duur uit en kan tientallen jaren meegaan

Bevestiging met een barbell

De staafhouder is een buis van metaal of kunststof die verticaal op het muuroppervlak is gemonteerd en van verschillende lengtes kan zijn, van 50 cm tot 2 meter. De keuze van de vereiste lengte is te wijten aan de hoogte douchecabine of de groei van een persoon die het zal gebruiken. Op de buis zitten speciale bevestigingsmiddelen voor de douchehendel, waarmee u deze in de juiste positie kunt bevestigen.

Dit type is het meest voorkomende model voor wandgemonteerde douchehouder. Als de fixatie van de gieter zich op een bepaalde hoogte met een klassieke bevestiging kan voordoen, dan kan deze in dit geval op een geschikt niveau worden bevestigd met scharnierende verbindingen. Het volstaat alleen om de gieter op een bepaalde hoogte te zetten voor gebruiksgemak en vervolgens vast te maken. Op deze manier kunnen gezinsleden de positie van de gieter op elk gewenst niveau op elk niveau aanpassen. Meestal kan de lengte van de buis variëren in de grootte van 0,6-1 m.

Speciale hendels op de houderstang stellen u in staat de richting van de waterstraal te regelen

Speciale hendels op de houderstang stellen u in staat de richting van de waterstraal te regelen

Dit soort staaf kan worden gebruikt voor een bad strak naast de muur. Maar de moderne markt biedt bad ovale en hoekige vorm, en specifiek voor deze opties, zijn de gieken ontworpen met een gebogen vorm, die onder een hoek kan worden gemonteerd.

De consument krijgt verschillende versies van dergelijke modellen aangeboden. In het bijzonder kan een plank op de stang worden geplaatst, die ook een zeepbakje of een handdoekhouder kan omvatten. Dit model is praktisch in gebruik: het is geschikt voor alles wat nodig is om een ​​douche te nemen - shampoo, gel, spons, enz. Een zeepbakje op de douchestang is gebruikelijk. Deze beslissing verscheen relatief recent en werd populair.

Douchehouder met twee douches - muur en afneembaar

Douchehouder met twee douches - muur en afneembaar

De douchehouder biedt een comfortabele richting van de waterstraal en heeft een lange levensduur

Dit accessoire zorgt voor een comfortabele richting van de waterstraal en heeft een lange levensduur

Houder die is bevestigd met een zuignap

De wandhouder voor de douche op de zuignap is een universele oplossing, waarmee u in een paar minuten de douche aan de muur kunt bevestigen. Een douchehouder op een klassieke manier op een muur hangen is niet eenvoudig. Dit is echter een haalbare taak die kan worden uitgevoerd door iemand die geen enorme bouwvaardigheden bezit. Wanneer u sanitair koopt, moet u de details van de installatie evalueren en begrijpen of u het zelf kunt doen. Als u niet weet hoe of gewoon de muren niet wilt boren, kiest u producten op de zuignappen. Goedkope en praktische producten zijn populair in de afgelopen jaren. Dergelijke opties worden vaak gebruikt voor douchecabines, want in dit geval is het niet nodig om de wanden te boren. De belangrijkste voordelen van houders op de zuignap omvatten het volgende:

 • het is niet nodig om de muren te boren;
 • maakt het gemakkelijk om van plaats naar plaats te gaan;
 • in geval van nood kun je douchen;
 • er is een mogelijkheid om de gieter in elke richting te draaien;
 • Lage prijs in vergelijking met wandvarianten.

Tip! Als je niet wilt bederven betegelde vloer, kies de optie op de zuignap.

1

Voordelen van gebruik

Op de markt zijn bevestigingsmiddelen, verschillend van vorm, structurele eigenschappen en een manier om de helling aan te passen. Beweegbare wandgemonteerde douchehouders hebben een draaimechanisme. Er zijn ook varianten met een vaste positie van het hoofd. Beide varianten zijn esthetisch mooi en harmoniëren met om het even welke badkamer interieur. Het is noodzakelijk om te weten dat het mechanisme van de constructie is toe te schrijven aan de aanwezigheid van een scharnier dat de bevestiging onder elke hoek laat kantelen.

Met douchehouders kunt u de hoogte van de douche en de helling van de waterstraal regelen

Kwaliteitsdouchehouders als element in de stijl van de badkamer

Bovendien heeft de vorm van het product geen invloed op de bevestigingsfunctie en dit maakt het mogelijk om het gewenste product te kopen bij het kiezen van een model dat perfect past in de stilistische oplossing van de kamer en de eigenaar ervan zal bevallen. Maar ongeacht de toon, het fabricagemateriaal en de algehele afmetingen, alle wanddouchehouders, in hoogte verstelbaar, hebben dergelijke operationele en ontwerpvoordelen:

 • douche kan op een comfortabele hoogte worden bevestigd;
 • kwaliteit en betrouwbare mechanismen;
Douchehouders hebben sterke mechanismen, dus ze dienen lang genoeg

Duurzame, schadebestendige mechanismen: eenvoudige bediening en lange levensduur

 • vervaardiging van hoogwaardige materialen, bestand tegen corrosieprocessen. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid;
 • weerstand tegen mechanische schade, afschuring van het spuitoppervlak;
 • het is mogelijk om de hoek van de leukemie te veranderen.
De douchehouder doet niet af aan het esthetische uiterlijk van de badkamer

Douche met houder - onmisbaar in de badkamer

Douchekop - badkamerelement

Een belangrijk element dat comfort tijdens waterprocedures bevordert, is een gieter. Dergelijke producten zijn er in verschillende maten en vormen. Bij het kiezen van dit accessoire, moet u vertrouwd raken met de kenmerken en kenmerken van de modellen en rekening houden met de specifieke behoeften van alle leden van het gezin.

Houd bij het kiezen van een douchehouder rekening met de interesses en behoeften van uw gezin

Houd bij het kiezen van een douchehouder rekening met de interesses en behoeften van alle gezinsleden

Er zijn verschillende soorten leks:

 • voor een topdouche met een muurbevestiging;
Douchekoppen met een muurbevestiging en verwijderbare mechanismen zorgen ervoor dat u comfortabel kunt douchen

Douchekoppen met een muurbevestiging en verwijderbare mechanismen zorgen ervoor dat u comfortabel kunt douchen

 • voor een badkamer met slangmontage op het bord;
Bad in Victoriaanse stijl met slangmontage aan de zijkant

Bad in Victoriaanse stijl met slangmontage aan de zijkant

 • "Tropische" douche;
De tropische douche is bevestigd aan het plafond en biedt maximale waternevel door de douche

Een tropische douche is bevestigd aan het plafond en zorgt voor een maximale bespuiting van water door de hele douchecabine

 • met beluchtingsfunctie;
De beluchtingsfunctie verzadigt de waterstraal met lucht en creëert kleine belletjes

De beluchtingsfunctie verzadigt de waterstraal met lucht en creëert kleine belletjes

 • met de backlit;
 • voor de hygiënische douche met de mogelijkheid van verwarming.
Verwarmingsfunctie - nuttige knowhow voor een hygiënische douche

Verwarmingsfunctie - nuttige knowhow voor een hygiënische douche

Belangrijk in de kenmerken van douchekoppen is het type bevestiging. Er zijn verschillende soorten van deze parameter:

 • Stilstaat. Meestal gebruikt voor douchecabines en cabines. Veilig bevestigd aan de muur of het plafond. Installatie vindt plaats met behulp van speciale beugels en fittingen. De montagehoogte kan naar wens worden aangepast.
Dubbele constructie - vaste en afneembare douche in één fles

Dubbele constructie - vaste en afneembare douche in één

 • Met flexibele slang. Dergelijke soorten worden vaak tam genoemd vanwege het feit dat ze handig in de hand worden gehouden en in een handige positie veranderen. Gemonteerd op een speciale houder op het oppervlak van de muur, aan de zijkant van de badkamer of de bar. De wandhouder voor de douchekop heeft een belangrijk voordeel: hij zorgt voor de bevestiging van de douchekop op een specifieke plaats. Door de gieter in de houder te installeren, kunt u zorgen voor de netheid, bescherming tegen overmatig vocht en controle over de locatie. Hang de douchekop niet op menger of gooi erin schaal, dergelijke manipulaties kunnen het sanitair beschadigen en bieden geen goede hygiëne.
Flexibele doucheslang - afneembaar ontwerp voor thuisgebruik

Flexibele doucheslang - afneembaar ontwerp voor thuisgebruik

Bovendien kunnen douchekoppen van verschillende materialen worden gemaakt. Ze zijn van kunststof, verchroomd of van staal. Kunststof is praktischer, omdat als u per ongeluk in bad valt, het product niet wordt beschadigd en het oppervlak niet beschadigt. Ook kan de gieter verschillende soorten watervoorziening hebben, zelfreinigend zijn en het hoofd regelen, waardoor water wordt bespaard.

Hoe de muurhouder voor de douche op de juiste manier te installeren

Voordat u doorgaat met de installatie, moet u de instructies die op het product zijn aangesloten zorgvuldig doornemen. Het toont de schema's en de installatiemethoden. Voor werk heeft u mogelijk een boor en een boor nodig voor beton en keramische tegels.

Gebruik speciale apparatuur wanneer u de houder op een keramische tegel plaatst. Dit zorgt voor een kwaliteitsresultaat

Gebruik speciale apparatuur wanneer u de houder op een keramische tegel plaatst. Dit zorgt voor een resultaat van hoge kwaliteit

De belangrijkste fase van het werk is aandachtige markering - je moet de locatie voor de bevestigingsgaten correct bepalen, omdat je ze niet meer kunt veranderen of verplaatsen. Wanneer alle metingen zijn gedaan en de markeringen zijn uitgezet, moet u de tegel met een speciale boor boren en het gat vervolgens verdiepen met een braam op het beton.

Vervolgens wordt een deel van de houder bevestigd en bevestigd met behulp van een plug.

Vertrouw op het installeren van de douchehouder en je badkamer ziet er perfect uit

Vertrouw de taak van het installeren van een douchehouder toe aan een specialist - en uw badkamer zal perfect zijn

Als je geen gaten in het oppervlak van de muur wilt boren, koop dan een versie op de zuignap in de winkel. Dergelijke modellen zijn geschikt voor elk type oppervlak en kunnen op de door u gewenste plaats worden bevestigd.

Basisaanbevelingen bij aankoop

Voordat u een douchehouder aan de muur koopt, is het belangrijk om te weten dat de lage prijs van het product waarschijnlijk op een lage kwaliteit duidt. Het is beter om een ​​dergelijk product niet meteen te kopen, om niet na korte tijd twee keer te betalen. Andere factoren om te overwegen bij het kiezen van een product:

 • let op hoe het product is gemonteerd: op het muuroppervlak, het plafond of de muur van de douche. Simpele modellen worden als uitlopers beschouwd, maar duurzame ankers op basis van deuvels zijn duurzamer en betrouwbaarder;
 • of het mogelijk is om de draai of hoek van de douchekop te veranderen. Als dat zo is, zal het product handiger zijn. Als er geen dergelijke functie is, dan is het product goedkoper;
 • is het mogelijk om de hoogte van de douche te veranderen. Als dit een basisvoorwaarde voor u is, geef dan de voorkeur aan de wandhouder voor de verstelbare muur.

Om het juiste product te kiezen, dat een lange periode zal dienen en voor comfort in de bediening zorgt, moet u geïnteresseerd zijn in een verscheidenheid aan opties op de sanitairmarkt.

Wandmontage douchehouders op zuignappen die geschikt zijn voor kleine compacte kamers

Douchehouder voor zuignappen geschikt voor kleine compacte badkamers

Bestudeer de informatie die op het netwerk wordt gepresenteerd, vergelijk de opties en zorg ervoor dat u het meest functionele en onmisbare accessoire voor uw badkamer krijgt!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − 70 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map