Northern minimalism: 60+ snygga interiörer av ett badrum i skandinavisk stil

En liten träförlängning ser bra ut i interiören

En liten träförlängning ser bra ut i interiören

Rent och ljust utrymme, mousserande med vithet, är en idealisk lösning för design av badrummet. Därför intresse för Skandinavisk stil, Det är fortfarande relevant att kombinera komfort och praktiska egenskaper. Hur man genomför ett sådant projekt och vad krävs för detta?

innehåll:

  • Avslutningsmaterial
  • VVS och möbler
  • Inredning och tillbehör
Designen är dekorerad med söta tränischer

Designen betonas av snygga tränischer

Avslutningsmaterial

En av huvuddragen Skandinavisk stil är tillgången till ett rymligt rum, där betydande förändringar planeras. Den minsta mängden möbler och tillbehör gör det möjligt att få karakteristisk stilistik. Men ge inte upp dina preferenser, om området på badrummet är långt ifrån den storlek som krävs. Trots allt är sträng efterlevnad av alla regler inte nödvändig, även införandet av vissa delar av den nordliga stilen kommer att vara lämpligt.

Rymligt badrum med trekantigt tak

Rymligt badrum med trekantigt tak

Efterbehandling material bör ges nästan närmaste uppmärksamhet, eftersom de ger inredningen en individ och en atmosfär. En särskild plats i designen av skandinaviska länder ges till trä, utan vilken det inte finns en enda inredning. Eftersom funktionerna i badrumsklimatet inte tillåter användning av trä i stora mängder, bör det spela en extra roll. För dessa ändamål är de perfekta förvaringsskåp, sängbord eller bord.

Tips! Vid hög luftfuktighet och små dimensioner i rummet är det bättre att välja laminerad spånskiva.

Badrum i röda färger

Badrum i röda färger

Sexkantiga plattor skapar en vacker accent

Sexkantiga plattor skapar en spektakulär accent

Det mest praktiska materialet är kakel, särskilt eftersom ett stort urval ger dig möjlighet att välja vilken textur och utseende som helst. Utmärkt ser hexagonala plattor av ljusa färger i kombination med mörkt golv. EN plattor "under trädet" - Det här är en underbar imitation, som hjälper till att skapa det nödvändiga förlovet, utan att offra praktiken.

Trots det stora utbudet av färger, mönster och texturer, Det är värt att komma ihåg att den skandinaviska stilfilosofin förutsätter en viss fasthållning och rigor i designen.

Litet men mysigt badrum

Litet men mysigt badrum

Tips! Om badrummet inte är tillräckligt rymligt För genomförandet av den skandinaviska stilen kan du överge badrummet, lämnar bara duschkabin. Glasytan ser elegant ut, modern och låter dig spara varje centimeter av området.

1

VVS och möbler

Vid val av interiör är det viktigt att följa ett allmänt koncept, eftersom varje element bidrar till att skapa den nödvändiga stilen. Huvudregeln i den skandinaviska stilen är den minsta mängden möbler som kännetecknas av enkelhet och ergonomi.

För situationen på badrummet behöver du:

  1. Bath. För denna stil är användningen av en dusch vanligast, men badkaret kan lätt hitta sin plats. Elegant utseende oval form, försänkt i golvet i en speciellt skapad piedestal. Bad i stil med SPA - detta är en utmärkt lösning för rymliga rum.
  2. Toalett skål. Det mest framgångsrika alternativet är en hängande design, eftersom en så kompakt design ser modern ut.
  3. Diskbänken. Det är önskvärt att stanna på en vit modell med en enkel form som inte tar upp mycket utrymme.
  4. Duschkabin. Om det finns bad är duschen inte nödvändig. Men om du vill och möjligheterna att koppla ihop med en glaspartition är det inte överflödigt.
  5. Skåp eller hyllor. Enkla, enkla "trädliknande" strukturer utan snidade element.
  6. Blandare. Det är att föredra att välja modeller av strikta linjer, utan snidade kranar och förgylld förstoftning. Traditionella former, enkel implementering och god ergonomi är allt som behövs för den skandinaviska stilen.
  7. Avföring eller bänk. Närvaro av en stol i badrummet är inte nödvändigt, men om ett sådant objekt är nödvändigt är det bättre att välja enkla möbler av trä som harmoniskt passar in i interiören.
Upphängd toalettskål ser snygg ut

Upphängd toalettskål ser snygg ut

Enkelt vitt skal förstärker perfekt stilistik

Enkelt vitt skal förstärker perfekt stilistik

En liten avföring ser bra ut bredvid ett ovalt badkar

En liten trästol kombineras med ett ovalt badkar

Tips! I ett litet tvättrum för att lagra tvätten passar de inbyggda strukturerna perfekt. Ett begränsat område kräver särskild uppmärksamhet vid rymdorganisationen, eftersom varje bagage måste placeras korrekt.

Inredning och tillbehör

Inredningselement för det skandinaviska interiöret plockar upp är inte svårt, särskilt när man betraktar det i rummet domineras av vit färg. Därför kan tillbehör ligga i en palett som matchar stilen eller blir en ljus accent. Fläktar i det klassiska kalla interiören ska hålla sig till den gråa, ljusblå och brun skala. Och om du vill diversifiera interiören kan du lägga till några textilier av ljusgrön, lila eller sandfärg.

Färgglada handdukar gör variation i huvudpaletten

Färgglada handdukar gör variation i huvudpaletten

Ljus matta är mycket lämplig

Ljus matta är lämplig i badrummet

utom matta och handdukar i badrummet är nödvändiga spegel, vilket är en viktig detalj i inredningen och måste helt överensstämma med den allmänna idén. Det är önskvärt att välja en spegel med enkel form i snygg ram gjord av trä eller helt utan ram. Tillbehöret ska inte vara besvärligt och pretentiöst, bara strikta och koncisa modeller.

Tips! En skräpskopa bör inte heller locka uppmärksamhet, så en metallhölje med en pedal är lämplig.

Spegel i en trä svart ram

Spegel i en trä svart ram

Designers rekommenderas att dekorera badrummet med greener för att lite återuppliva inredningen. På en vit bakgrund ser du mycket effektivt ut inomhus växter. Och för deras plats är lämplig för nästan vilken plats som helst.

Till noten! Som regel placeras blommor vid sidan av ett handfat eller på en hylla om plantan är curling. I de fall där badet ligger på piedestallen, kommer en pott med blommor att dekorera det omgivande rummet.

Blommor kompletterar inredningen

Blommor kompletterar inredningen

Tips! Var uppmärksam på varje detalj: tvålfat, dispensrar för tvål, penslar för glasögon, en hållare för papper bör noggrant väljas och harmoniskt kombineras med inredningen, annars kommer stilen att brytas.

1