Een goede afwerking van uw bloembed: matricaria en alles wat u moet weten om er mee te groeien

Zachtroze bloem moederkruid

Zachtroze bloem moederkruid

Mooi bloembed voor het huis Is een visitekaartje van elke minnares. Een van de elementen en een waardige vertegenwoordiger kan matricaria worden, in de mensen wordt het ook moederkruid genoemd. Wees niet bang - dit is maar een naam die zo ongewoon is, de bloem zelf is meer dan gebruikelijk voor onze breedtegraden en ogen. De schoonheid van de karikatuur is gevarieerd, maar met speciale zorg heeft het onderhoud van dit soort niet nodig.

 • beschrijving
 • Selecteer een locatie
 • Onderhoudsinstructies
 • reproduktie
 • conclusie
Mooie meerjarige witte kleur

Mooie meerjarige witte kleur

beschrijving

Matricaria behoort tot de familie van astroven, de naam kan vanuit het Grieks als "warmte" worden vertaald. De natuurlijke habitat is Noord-Afrika, Zuid-Europa, en het kan worden gevonden in het Midden-Oosten.

Let op! Sinds de oudheid staat de plant bekend als een medicinale plant. Het werd gebruikt als een pijnstiller tijdens de bevalling en om het proces van uitzetting van de foetus te vergemakkelijken.

Pyrethrum is eeuwigdurend, en daarom, als je het eenmaal op je bloembed hebt geplant, kun je vele jaren genieten van de schoonheid van deze bloem. Hoewel veel tuinders deze bloem als een jaarlijkse groeien. Het verwijst naar de onvolgroeide, omdat het slechts 30 cm hoog wordt. Er zijn uitzonderlijke variëteiten die 50 cm hoog worden.

Kleine witte bloemen versieren je site

De Matricarius wordt ook wel de Perzische kamille genoemd. Het is in harmonie met andere tuinbloemen

Kleine witte bloemen versieren je site

Kleine witte bloemen versieren je site

Uiterlijk kan als volgt worden gekenmerkt:

 1. De struik is dik, bolvormig.
 2. De bladeren zijn klein, lichtgroen, bevinden zich op het onderste deel van de takken.
 3. Knoppen bevatten lange steeltjes.
 4. Bloemen kunnen gewoon zijn of badstof. De eerste bloembladen zijn gerangschikt in een rij in een cirkel, in de tweede bolvorm.
Heldere kleuren in landschapsontwerp

Heldere kleuren in landschapsontwerp

Plant felle bloemen onder de ramen

Plant felle bloemen onder de ramen en verheug je in schoonheid!

De kleur van bloemen kan anders zijn, maar er zijn de meest populaire - geel, wit beige.

Belangrijk! Matricarius bevalt met zijn kleur van juni tot het einde van de herfst, en dit is een zeldzame kwaliteit voor planten op het bloembed - zo lang behoudt zijn decoratieve eigenschappen.

Kamille wit meisje

Kamille wit meisje

Leuke vaste planten van witte kleur

Leuke felle vaste planten

Selecteer een locatie

Matricarius pretentieloos, het kan zelfs voor beginners niet worden gekweekt, het heeft geen bijzonder grondige verzorging nodig. Maar dit alles is alleen mogelijk als u een plaats kiest. Criteria voor zijn selectie:

 1. Open gebied.
 2. De zonnestralen moeten de bloem goed verlichten.
 3. Minimale arcering is toegestaan. Als je hiermee te ver gaat, zal de compacte lage struik zich beginnen uit te strekken, en zijn bloei zal niet overvloedig zijn.
 4. Speciale voorbereiding van de bodem is niet nodig, het zal wortel schieten op degene die beschikbaar is op de site.
 5. Hij houdt van vocht, maar je hoeft er niet vurig mee te zijn, omdat het vastlopen fataal is voor wortels.
Pyrethrum Terry

Pyrethrum Terry

Feit! De struik reproduceert door zelfzaaiende methode, en als de zaden op vruchtbare grond vallen, kan een sterke struik worden verkregen voor het volgende jaar.

Pluizige blauwe overblijfselen siert de tuin

Pluizige vaste plant van blauwe kleur - een magische tuindecoratie

Zo'n ras als pyrethrumroze, is het wenselijk om in vochtige bodems met goede drainage te planten. Als het voedzaam is, dan zal de struik nog eerder tevreden zijn met de bloei.

In de herfst periode het is wenselijk om een ​​struik te verdelen en te verdelen, in dit geval zal het volgend jaar mogelijk zijn om nog meer decoratieve schoonheid aan te trekken bloembed. Als dit niet gebeurt, de bus is erg groen en groot, maar met een beetje kleur.

Onderhoudsinstructies

Specifieke zorgmatricaria is niet nodig, maar er zijn enkele functies, waaronder:

zorg Procesfuncties
Polygoonmodus Constante irrigatie heeft geen zin, maar bij te droog weer moet men de plant bevloeien.
Meststoffen en meststoffen Voordat de bloei begint, moet de matrix worden gevoed met minerale meststoffen en om beter in de grond te kunnen doordringen, moet de grond rond de struik worden losgemaakt. Ook zal het de nodige lucht aan het wortelstelsel geven. Als je deze eenvoudige landbouw doet, kun je rekenen op een lange en overvloedige bloei.
schil Als sommige knoppen al beginnen te vervagen en opdrogen, moeten ze uit de struik worden verwijderd - zodat de plant er verzorgd en netjes uitziet. En op de plaats waar de knop ooit was, zullen er snel nieuwe scheuten ontstaan, die u ook zullen plezieren met hun bloei.
Zorg na de bloei Wanneer de bloeiperiode is verstreken, moet je de struik zorgvuldig inspecteren en de gedroogde scheuten verwijderd, zoals de zonnebloemen en de gebroken ogen.
overwintering Voor de winter moeten de matricaria worden afgedekt, bedekt met elk bedekkingsmateriaal.

Let op! In tegenstelling tot veel bloeiende planten, kan Matrixaria op elk moment worden getransplanteerd. Met deze techniek kunt u de bloembedden van de leegte sluiten, indien aanwezig.

1

reproduktie

Er zijn verschillende manieren om een ​​mooie struik van Matrixaria te verkrijgen, waaronder de verdeling van de struik, de stekken, het groeien van zaden.

Divisie van de struik

Deze techniek wordt gebruikt voor hoogwaardige soorten, die noodzakelijk is om nauwkeurige simulatie van het uiterlijk van de plant, de raskenmerken. Voor bepaalde types van deze procedure - een dwingende voorwaarde voor groei, aangezien de bus snel groeit en is niet meer zo actief bloeien. Een ander probleem dat hiermee samenhangt, is bodeminsluiting.

Tip! De optimale periode voor het verdelen van de struik is het einde van de actieve bloei. Die planten die aan het einde van de zomer verdeeld waren, slagen erin zich voor te bereiden op de winter en te versterken.

Je kunt het verdelen onder de voorwaarde dat er verschillende soorten bladeren zijn. Met deze methode van reproductie in de lente, is het noodzakelijk om nieuw gevormde knoppen te trimmen, omdat deze kunnen leiden tot de dood van de hele struik.

Witte moederkruid in een pot

Witte moederkruid in een pot

Tip! Bij het verdelen van een struik en het planten van een nieuwe plant, moet je de grond niet van de wortels afschudden - dit zal het aanpassingsproces in de nieuwe plaats vergemakkelijken.

graftage

Deze techniek wordt ook hoofdzakelijk gebruikt voor waardevolle variëteiten. U kunt het proces starten van half mei tot half juli. Geselecteerde struiken worden in stekken gesneden - dit zijn jonge scheuten die vanaf de wortel gaan. Het planten van stekken moet worden uitgevoerd in goed bevochtigde grond op een plaats waar er niet veel licht en tocht is.

Tip! Het is wenselijk om ze te bedekken met een niet-geweven materiaal van boven, maar alleen zodat het licht passeert.

Het rooten zal na 2-3 weken plaatsvinden, waarna de planten in de volle grond kunnen worden getransplanteerd.

Voortplanting met behulp van zaden

Voortplanting met behulp van zaden

Teelt van zaden

Matrixzaden behouden hun kiemkracht gedurende 3 jaar na de oogst. Geplant in zaailingen in dozen in de herfst aan het begin van de winter. Verdiep ze niet meer dan 1 cm, de afstand tussen hen is 2-3 cm, en als je dichterbij zaait, zul je een keuze moeten maken.

Belangrijk! Van tijd tot tijd moeten de zaden worden geïrrigeerd, en is uitdroging onaanvaardbaar. Om de uitbreiding van de scheuten uit te sluiten, moeten ze voor een korte periode worden overgebracht naar een koelere en lichtere plaats.

conclusie

Zo'n plant als een matricaria, het is niet moeilijk om te groeien, en een dergelijk proces is zelfs mogelijk voor een beginnende bloemkweker. Laat deze struik u en anderen behagen met zijn schoonheid!

1