Enotera of maanbloem: interessante feiten van tuiniers, kneepjes van aanplant en verzorging

Gevoelige lila bloemen

Fijne lila tinten perfect in harmonie met kiezels

Enotera - een heldere plantencultuur, weergegeven in de wortelstokvorm. Het heeft te maken met de kiprejnomu-familie en wordt gekenmerkt door waanzinnig mooie bloei. De hoogte kan soms een meter of meer bereiken. het smelten bloemen vindt plaats in de schemering en het wordt zo snel uitgevoerd dat een persoon dit proces kan observeren. Er zijn verschillende soorten van deze plant. In dit artikel zullen we proberen alles over deze schoonheid uit te leggen: de landing, de kenmerken van zorg en nog veel meer.

 • Algemene beschrijving
 • Belangrijkste soorten en variëteiten
 • Bloemen planten
 • formatie zaailingen
 • Zomerverzorging
 • Interessante feiten en toepassingen
Helder gele bloem in het veld

Helder gele bloem in het veld

Overblijvende witte kleur ziet er goed uit met blauwe bloemen

Overblijvende witte kleur ziet er goed uit met blauw

Luxueus meerjarig wit

Luxe witte vaste plant

Algemene beschrijving

De plant leeft een of twee jaar. Dit geslacht omvat in zijn samenstelling een groot aantal soorten, waarvan de hoogte 90 cm bereikt Deze bloem wordt ook algemeen bekend als een "nachtkaars" of "maanbloem". Zijn thuisland is Midden-Amerika.

Plus inhoud is het ontbreken van serieuze zorgvereisten, hetzelfde geldt voor verlichtingsfuncties. Bloei vindt lange tijd plaats in de lente of zomerperiode, het heeft het uiterlijk van een speciale komvormige vorm.

Luxe meerjarige heestersoorten

Vaste plant soorten

Deze bloemen versieren vaak de heuvels van de Alpen

Regelmatige decoratie van de Alpenheuvel

Het is de moeite waard om de voorkeur te geven aan een lichte zandgrond met een zuurgraad tot 7. Er is een overlevingskans van de bloem in droge grond, terwijl het materiaal goede drainage moet hebben. Een succesvolle indicator van ontwikkeling is het reguliere gedrag van bodemirrigatie in het hete seizoen. Als de bloemen zijn begonnen, moeten ze alleen bij droog weer worden bewaterd. Soms heeft het plantelement een hoogwaardige bemesting nodig. In de lente is het noodzakelijk om bladadditieven in de vorm van mest aan te brengen. Tijdens het planten kunnen meststoffen in hoeveelheid en variëteit worden verhoogd.

Zachtjes roze bloemen zien er prachtig uit op de binnenplaats van een woonhuis

Gevoelige roze knoppen op de binnenplaats van een woonhuis

Heldere, mooie bloemen sieren je tuin

Heldere tinten verfraaien elke tuin

Planten wordt traditioneel uitgevoerd in herfst tijd. Enotera is niet bijzonder veeleisend op het temperatuurregime, maar u moet zich houden aan de indicator bij + 21 ° C. Plant in een paar weken (tot 10) zaden in de vriezer en na een maand ziet de ervaren summerer de scheuten. Als de plant in eerste instantie in een container werd geplaatst, wordt deze op dezelfde diepte in de volle grond uitgegraven. Alvorens aan boord te gaan, is het noodzakelijk om het grondgebied van onkruid te ontdoen, omdat ze de volledige ontwikkeling belemmeren.

Ook belangrijk is het creëren van een ondersteuning voor de plant. Na het bloeiproces worden de bladeren en stengels gesnoeid. Het is raadzaam om dit te doen op het moment van zaadvorming, anders is er een kans dat de bloem overal door verspreid wordt de tuin. Een competente aanpak van de implementatie van deze eenvoudige activiteiten zal een effect bereiken in schoonheid en het verfraaien van uw site.

Heestersoorten

Heestersoorten

Een mooie eeuwigdurende bloem kan thuis achter een omheining worden geplant

Mooie vaste planten kunnen achter het hek thuis worden geplant

Belangrijkste soorten en variëteiten

Het type beplanting en de ondernomen acties zijn afhankelijk van de verscheidenheid aan culturen. En aangezien er nogal wat zijn, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan degenen die het minst grillig zijn qua zorg.

 • een twee jaar oude cultuur is een lange plant met heldere citroenbloemen die een delicaat aroma hebben;
 • De enotera van Missouri wordt vertegenwoordigd door de prachtige ondermaatse meerjarige bloem, grote bloemen hebben;
 • De geurige variëteit werkt als een bergplant die bloeit met gele bloemen die een sterk aroma uitstralen;
 • struiktype planten - winterharde soorten, groeiend in de vorm van een hoge struikachtige boom;
 • De vierhoekige vorm van de plant is ook al lang en onderscheidt zich door een rechtopstaande struik.

Dit zijn niet alle variëteiten, maar in de praktijk kun je met slechts enkele variëteiten omgaan. Sommige groeien direct in de natuur en sommige culturen spelen een decoratieve rol op de site.

1

Bloemen planten

Ze hebben hogere eisen aan de bodemsamenstelling waarin ze groeien. Het is op basis van dit criterium dat zorg en beplanting plaatsvinden. Tegelijkertijd heeft de bodemsamenstelling geen bijzonder effect op de ontwikkeling van deze plant.

Het loont de moeite om speciale aandacht te besteden aan drainage en loszittende werken. Na het voorbereiden van het juiste plantmateriaal, kunt u beginnen met planten en groeien. De belangrijkste bron van succesvol tuinieren in dit geval is goede verlichting en doorlatendheid van de grond.

De Enotera zal weelderig bloeien als de landing plaatsvindt op een plaats die perfect wordt verlicht door de zonnestralen. Een belangrijke rol wordt gespeeld door passende topdressing. Bemesting van het land in een bepaald gebied moet van tevoren worden gedaan. Hiervoor hebben doorgewinterde zomerbewoners en vrachtwagenboeren de voorkeur aan de humus en nitrofos.

Deze bloemen houden van de overvloed aan licht

Je hebt een overvloed aan licht nodig

Het planten van meerjarige bloemen in de tuin

Het planten van meerjarige tuin

Zaaien van zaadelementen

In het eerste jaar worden er rozetten uit de bladeren gevormd. Het bloeiproces zal pas in het tweede jaar plaatsvinden. Daarom proberen de telers tijdens het kweken van zaden om te gaan met overblijvende soorten - struikachtige bloemen. Vanwege de kleine afmetingen van de zaden, is het noodzakelijk om een ​​diepte van slechts 5 mm te maken.

Mooie gele bloemen langs de weg

Locatie langs de weg

formatie zaailingen

Als de ontscheping wordt uitgevoerd onder kameromstandigheden, worden de zaailingen vervolgens naar kleine broeihaarden gestuurd, en dit gebeurt in februari, zodat ze al in mei in de open bodem zouden blijven. Deze plantoptie zorgt ervoor dat het vereiste zorgniveau wordt geschoten. Het is mogelijk dat de bloemen in hetzelfde jaar verschijnen.

Het kenmerk van de plant is ook de mogelijkheid om delen te delen door te delen. Als werkmateriaal groeien in dit geval kleine scheuten rond struiken die een volwassen staat hebben bereikt. Voor hen zijn de gaten eerder uitgegraven en gelegd. De afstand tussen beide mag niet meer dan 50 cm bedragen en maak ze niet diep. Volgens hetzelfde schema gaat het hele proces verder.

Het kweken van zaailingen voor het planten

Het kweken van zaailingen voor het planten

Zomerverzorging

De zorg voor de cultuur zou moeten beginnen zodra het is geplant. Eerst wordt het bewateren van de samenstelling van de grond uitgevoerd, vervolgens worden de bloemen matig bewaterd. We moeten ook onkruid verwijderen en klein losmaken in de grond zelf. In het najaar is het nodig om extra zorg te bieden zodat de kleur de voorbereiding op de winter heeft doorstaan. Hiervoor wordt de struik zelf afgesneden en gemolereerd door een laag.

Interessante feiten en toepassingen

Aanplantwerken zijn in trek, omdat ze dat toelaten decoreer een tuin of cottage gebied naar uw smaak, tot in de perfectie brengen.

Ook wordt de teunisbloem veel gebruikt als een helende medicijn, het is een onderdeel van verschillende medicijnen. Daaruit bereiden bouillons, die helpen bij het omgaan met maagaandoeningen. Een afkooksel is om de wonden en blauwe plekken te wassen.

Over het algemeen is het, gezien de kenmerken ervan, de moeite waard om op hun diversiteit te letten. Dit is de gelegenheid om de site te verfraaien, en het vermogen om een ​​goede gezondheid te geven, in verband waarmee de plant niemand onverschillig laat en u toestaat om te genieten van uw voordelen voor iedereen die dat wenst. Nog een pluspunt: het is pretentieloos en gemakkelijk te onderhouden, zelfs een beginner met een tuinman kan het aan.

Deze prachtige bloemen hebben ook helende eigenschappen

Deze bloemen hebben ook helende eigenschappen

1