Eschsoltzia: rassen en advies van ervaren tuinders voor verzorging

Eschsolcia is een prachtige plant die geen speciale verzorging vereist

Eschsolcia is een prachtige bloem die niet veel verzorging vereist

Eschsolcia is een plant van het veldtype, pretentieloos in de zorg. Als u wilt creëren in het huis en op de tuin perceel een klein paradijs, je kunt dapper deelnemen aan de zaailing van deze bloem.

inhoud:

 • Algemene informatie
 • Plantenteelt en planten
 • Kenmerken van plantplanten
 • Kenmerken van zorg voor de cultuur
 • Verzameling van groentezaden
 • Bekende rassen
De bloembladen van deze bloem zijn als vlinders

De bloembladen van deze bloem zijn als vlinders

"Фруктовый взрыв" оживит домашнюю клумбу

"Fruit explosie" zal het bloembed van de thuisplant doen herleven

Romige tinten bloemblaadjes van delicate escollatie

Romige tinten bloemblaadjes van delicate escollatie

Zonnige bloem zorgt voor de sfeer van het hele bloembed

Zonnige bloem zorgt voor de sfeer van het hele bloembed

Deze cultuur, die zo'n vreemde naam heeft, is een pretentieloze bloem. Er zijn hele grote velden, bezetting ervan. Verrukking verdient het uiterlijk van bloeiende bloemen, zelfs is er een hele legende waarop de bloembladen in goud veranderen, terwijl de aarde gevuld is met de zaden van dit metaal. Eschsolcia, waarvan de foto in een grote verscheidenheid wordt weergegeven, kan worden gekweekt huis voorwaarden, hiervoor is het noodzakelijk om haar bekwame zorg te garanderen.

Algemene informatie

Eschólcium wordt geteeld door tuinders en enthousiaste tuiniers over de hele wereld. Het is een kruidachtige eenjarige plant, die gebeeldhouwde bladeren heeft, eruit ziet als alsem in uiterlijk. Verschillende bloemen kunnen hebben gele kleur. Beige en perzikbloemen met dubbele bloemblaadjes waren ook succesvolle botanisten. In de natuur zelf groeit eshsholzia op velden en weiden in Noord-Amerika, die meestal onvruchtbare landen bezetten. Voortplanting van de plant is zelf zaaien.

Veld jaarlijkse bloem kan worden gebruikt in het interieur decor

Veldjaarbloem kan worden gebruikt in het thuislandschap

Mooie samenstelling van wildflowers thuis

Samenstelling van wilde bloemen in het huis

De bloem is langdurig als het temperatuurregime in het koele seizoen plus of 0 ° C is. Cultuur bloeit helemaal aan het begin van de zomer en bloeit tot de herfstkou begint. Door de structuur is de plant een nauwe verwant van de papaver, omdat de bladeren genezende stoffen bevatten. Zaden kunnen worden gegeten en pollen is bedoeld voor gebruik in cosmetica. Indianen, die oorspronkelijke bewoners van deze regio's zijn, hebben sinds mensenheugenis zulke papaver in de geneeskunde gebruikt.

Assortimentsklasse"яблоневый цвет" с невероятно красивыми резными лепестками

Assortiment van "appelboom" met verfijnde gesneden bloemblaadjes

Lichtminnende plant die elk bloembed zal versieren

Lichtminnende planten zullen elk bloembed versieren

Plantenteelt en planten

Eschsolcia, waarvoor het heel eenvoudig is, is een interessante plant. Zaaiende zaden op bloembed komt voor in april, wanneer de dreiging van negatieve temperaturen verdwijnt. Deze plant wordt gekenmerkt door tedere scheuten en gaat slecht om met transplantatie, omdat zaaien plaatsvindt de tuin. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat bloemen gerelateerd zijn aan lichtminnende gewassen, dus het is belangrijk om een ​​site te kiezen met een goede verlichting.

Essholtsiya reproduceert zelf zaad en behaagt het oog jaar na jaar. Veel verwarren hem met meerjarig

Essholtsiya reproduceert zelf zaad en behaagt het oog jaar na jaar. Veel verwarren hem met meerjarig

Bodems worden aanbevolen om neutraal te kiezen. Voor de normale ontwikkeling van planten is het belangrijk om complexe minerale meststoffen in de grond aan te brengen, zelfs voordat de zaden worden gezaaid. Het is verboden om de plant met stikstof te voeden, omdat eschólcia bloeien kan ontkennen en er alle risico's van overlijden zijn. Voordat zaden in de grond worden gelegd, moet het bloembed worden uitgelijnd en eerst worden gegraven om kleine groeven van ongeveer 30 cm uit elkaar te maken. Zaden bij het zaaien moeten met zand worden gemengd en ondiep worden ingesloten. De site wordt vervolgens gemout met veenzaaien, bladeren, zaagsel.

Deze plant vormt een zachte struik met heldere bloeiwijzen

Pluizig kleurrijk tapijt van heldere bloeiwijzen van eschólcium

Soms kun je zaaien en in de herfst, in dit geval begint de bloei van plantenculturen eerder. Op het grondgebied van zuidelijke landen groeit de plant van eind april tot het begin van de eerste zomermaanden. Hierna wordt de plant bijgesneden en verschijnen er nieuwe bloemen die zich niet bevriezen tot de nachtvorst in november. Na ontkieming van spruiten is het belangrijk om uit te dunnen en een afstand van ongeveer 20 cm tussen de scheuten te laten, waarna de plant zichzelf vermenigvuldigt, het zal niet nodig zijn om hem het volgende jaar opnieuw te planten.

1
Voor zaaien is een ondiep gat vereist

Voor zaaien is een ondiep gat vereist

Kenmerken van plantplanten

Eschsolcia, planten en verzorging die volgens de instructies moet worden uitgevoerd, wordt in open grond geplant. Als je het in oktober ondergronds legt, dan zal de cultuur in een koele tijd een natuurlijke gelaagdheid ondergaan, en in de lente is het mogelijk om sterke scheuten te krijgen en hoef je alleen maar uit te dunnen. De bloem zal veel eerder verschijnen dan bij het voorjaarszaaien. Als er reden is om het zaaien voor de lente uit te stellen, kun je het zaad tot april in de onderste lade laten staan de koelkast. Deze aanpak biedt zowel behoud als stratificatie.

Zaailingen van planten

Voor het planten van bloemen escholtsii, planten en verzorgen - de eerste waarmee u moet beslissen. Meestal worden zaailingen geacht de zaden direct in het bodemgebied te zaaien, maar het interessante feit is dat ervaren telers de plant meestal via zaailingen laten groeien. De cultuur is uitgerust met een lang wortelstelsel, vergelijkbaar met een staaf, dus er zijn risico's en waarschijnlijkheid van schade tijdens transplantatie. Dit geeft de noodzaak aan om zaden in turfpillen te leggen. Plant- en daaropvolgende zorgprocedures worden in een bepaalde volgorde uitgevoerd:

Zaaien van de zaden in turfpillen

Zaaien van de zaden in turfpillen

 • Tabletten worden in een plastic container gedaan, waar water wordt gezonden om te weken;
 • daarna blijft de vloeistof achter. Elke tablet moet een zaadje bevatten, aangebracht met behulp van natte tandenstokers;
 • boven de zaden worden besprenkeld met grond, dan worden ze besproeid met water met behulp van een verstuiver;
 • De houder voor het bewaren van een temperatuurmodus moet worden bedekt met een glas of een film.
Gelijkmatig bewateren van turftabletten uit een spuitpistool

Gelijkmatig bewateren van turftabletten uit een spuitpistool

Met deze aanpak kun je verwachten dat je de eerste shoots binnen een week of twee van deze periodes ontvangt. Het is noodzakelijk om het glas te verwijderen en de container over te brengen naar een plaats met een lichtbron, terwijl het temperatuurregime moet worden nagegaan - het moet ongeveer 20 ° C zijn. In dit stadium is het belangrijk om zorg te dragen voor de bodem als dat nodig is, vooral in de periode na de opkomst. In de drie weken voorafgaand aan de volledige ontscheping in de volle grond, is het mogelijk om het proces van verharding van de zaailingen te starten. In de middag worden ze uitgevoerd om af te koelen.

Zaailingen zaaien in de volle grond

Zaailingen zaaien in de volle grond

Kenmerken van zorg voor de cultuur

Bloemen eshsoltsii, waarvan foto's heel divers zijn, zijn eenvoudig schoon te maken, dus zelfs luie hoveniers zullen in staat zijn om deze taak uit te voeren.

 • Watering. De plant plant zich liever in droge grond, dus het heeft niet vaak water nodig. Meestal heeft de kweek voldoende vocht, wat regen geeft, maar als de zomer droog is en er geen natuurlijk vocht is, is het nodig om het bed een beetje te bewateren, wanneer de grond droog wordt. Het wordt aanbevolen om dergelijke evenementen 's avonds uit te voeren, na het sluiten van alle bloemen.
Vaste zitplaatsen en watergiften eschol'tsii helpen bij het kweken van prachtige heldere kleuren

Vaste zitplaatsen en watergiften eschol'tsii helpen bij het kweken van prachtige heldere kleuren

 • Bodembemesting. Organische stoffen om te vullen zijn in dit geval niet nodig, maar het is noodzakelijk om een ​​prioriteitstellend mineraaltype te verkrijgen voordat de plant bloeit. Het is noodzakelijk om zelfstandig een oplossing te bereiden die bestaat uit 1 el. lepels per 10 liter water, onder elke bus is ongeveer 2 liter van deze stof vereist. Het is ook nodig om de bodemsamenstelling waarin de plant groeit regelmatig los te maken.
Voor het planten, is het noodzakelijk om de grond te bemesten

Voor het planten, is het noodzakelijk om de grond te bemesten

 • Na de bloei kunt u de bloem onmiddellijk verwijderen, waardoor de plantcultuur de mogelijkheid krijgt om met nieuwe krachten te bloeien. Het is ook niet aan te raden dozen met zaden, oude scheuten in de struiken achter te laten.

Eschsolzia is een uitstekende plant die elk kan decoreren huis grondgebied.

Een verscheidenheid aan kleuren maakt het gebruik van eschólcium mogelijk om composities van tuindecor te maken

Een verscheidenheid aan kleuren maakt het gebruik van eschólcium mogelijk om composities van tuindecor te maken

Verzameling van groentezaden

Het volgende jaar wordt de transplantatie van de plant niet uitgevoerd. De bloem kan zichzelf gemakkelijk reproduceren en de winterperiode overleven. Daarom is het geen wonder dat het bloembed een jaar later nog mooier wordt. Maar als je om een ​​of andere reden zaden moet verzamelen, moet je een aantal acties uitvoeren:

 • nadat de bloei is voltooid, wordt een losse zak gaas op de plant geplaatst, waaronder het proces van zaadrijping begint;
 • daarna vormt de cultuur fruit, vergelijkbaar met de dozen met zaden, wordt hun rijping uitgevoerd 1 maand na het einde van de bloei;
 • de gerijpte doos zal donker worden en overmatig droog worden;
Californië eshcholcia is een van de meest voorkomende soorten van deze plant

Californië eshcholcia is een van de meest voorkomende soorten van deze plant

Zonnig weer zal helpen om van de sappige tinten van eschólcia te genieten

Zonnig weer zal helpen om te genieten van de rijke tinten van eschólcia

 • het is nodig om het te snijden en zaadjes op een vel papier te gooien, zodat het in een kamer laat drogen;
 • na het drogen worden de zaden in een zak papier gevouwen en naar de koelkast gestuurd, je moet er een groente voor kiezen doos;
 • In de lente zijn de zaden volledig klaar voor het plantproces. Ze behouden deze eigenschappen gedurende drie jaar.
Luxe donzige bush eshcholtsii op het bloembed van het huis

Luxe donzige bush eshcholtsii op het bloembed van het huis

De teelt van eschsolzia is dus vrij eenvoudig en vereist geen speciale voorwaarden.

Eschholzia: foto's van beroemde variëteiten

In de natuur zijn er 12 planten die behoren tot de papaverfamilie, maar slechts twee variëteiten van cultuur worden verspreid op de binnenlandse open ruimtes:

 • Een boombewonende soort wordt vertegenwoordigd door een eenjarige plant van compacte soort, die tot 15 cm hoog wordt. Het verschilt met opengewerkte bladeren, verzameld in een rozet, waarover vervolgens felgekleurde bloemen worden waargenomen geel.
De gevlekte weergave van eschólcii bloeit tot de eerste nachtvorst

De gevlekte weergave van eschólcii bloeit tot de eerste nachtvorst

De hoogte van de lommerrijke soort eschólcia bereikt een maximum van 15 cm

De hoogte van de lommerrijke soort eschólcia bereikt een maximum van 15 cm

 • De Californische fabriek is de meest bekende variëteit. Dit is een hoge meerjarige kruidachtige plant met gesneden bladeren en stelen van rechte, dunne soort, die het mogelijk maakt om een ​​kruipende plant te vormen struik. De bloemen van deze cultuur bereiken een diameter van 9 cm.
Ashsholtsiya: foto - Californië ziet eruit als klaproos

Californië ziet eruit als klaproos

Overvloedige bloei van deze soort van juni tot oktober

Een overvloedige bloei in Californië van juni tot oktober

Op basis van het tweede ras brachten fokkers extra variëteiten uit om de site te versieren - anders in vorm, kleurkenmerken, factoren van weerstand tegen externe invloeden:

 • "Appelbloesem" - wordt gekenmerkt door dubbele bloemen met een speciale kwetsbaarheid;
 • "Strawberry-veld" is ook een semi-dubbele cultuur met een interessante kleur;
 • "Perzikijs" - een andere populaire, veel gebruikte variëteit;
 • "Fruit explosie" - heeft verschillende soorten kleuren.

Andere bekende variëteiten zoals "mikado", "ballerina" en anderen worden ook genoemd, en hun keuze hangt af van de omstandigheden waaronder u de bloem kunt laten groeien. Eschsolcia en de teelt uit zaden is een pretentieloze bloem die je site zo mooi mogelijk kan versieren.

1