Heliopsis: variëteit aan zonnebloemrassen, planten, verzorging en voortplanting

Sunny wordt een echte decoratie voor elk recreatiegebied

"Sunny" is een echte decoratie voor elk recreatiegebied

Heliopsis betekent in het Grieks "eruit zien als de zon", maar de geboorteplaats van deze plant is Midden- en Noord-Amerika. Tegenwoordig is het overal ter wereld te vinden, de bloem was geliefd bij mensen over de hele wereld, waardoor het de mooie bijnamen "sunshine" en "golden ball" kreeg, hoewel de tweede officiële naam heel eenvoudig klinkt - geel kamille. In de natuur zijn er ongeveer tien soorten van jaarlijkse en eeuwigdurend soorten heliopsis.

inhoud:

 • soorten
 • Hoe te groeien?
 • reproduktie
 • zorg
 • Ziekten en plagen
 • Heliopsis in ontwerp
Heldere knappe heliopsis

Heldere knappe heliopsis

Typen heliopsis

Dory - hoog genoeg planten bereikt een hoogte van ongeveer 150 cm, en de kleinste van zijn familieleden zijn nooit korter dan 70 cm bloem heeft heldere gele bloemblaadjes met gekartelde aan de randen, die afwisselend zijn aangebracht of tegenover elkaar, afhankelijk van de soort ..

De meest populaire soorten heliopsis zijn:

 1. Zonnebloem - we houden van tuinders voor dichte bloei, elke bloem heeft helder geel, . Bijna oranje kleur en een grote diameter - ongeveer 9 cm bloemblaadjes vorm kan verschillend zijn, en elk ras is verrassend in deze op hun eigen manier: de bloemblaadjes misschien eenvoudig, de helft badstof of alle fluweelachtig "Sunbeam" te zijn.
 2. Ruw - De naam spreekt voor zich: blaadjes en stengels zijn volledig bedekt met villi.
Het wordt een helder accent in elk interieur

Het wordt een helder accent in elk interieur

soorten

naam beschrijving foto
Lorraine Sunshine Naast prachtige zonnebloemen heeft een ander onderscheidend kenmerk - mooie gevlekte bladeren Heliopsis: variëteit aan zonnebloemrassen, planten, verzorging en voortplanting
Zomer San Een struik met de grootste bloemen die het meest op zonnebloem lijken. Dit is de grootste in grootte "zon" onder andere ondersoorten Heliopsis: variëteit aan zonnebloemrassen, planten, verzorging en voortplanting
Asahi Het middelste gedeelte is bijna onzichtbaar, de vorm van de bloem lijkt meer op een minidahlia dan op een kamille. Ondanks de niet erg hoge groei, elegante en ongelooflijk weelderige variëteit. Vanwege de relatief lage positie ten opzichte van de grond zijn er geen extra steunen nodig Heliopsis: variëteit aan zonnebloemrassen, planten, verzorging en voortplanting
Zomer roze Net als Lorraine, zijn de bladeren prominenter dan de bloeiwijzen, elk blad heeft een paarse kleur, tinten, dichter bij het violet, terwijl alle aders van zijn verrassend smaragden schaal. Dergelijke sappige nuances in contrast benadrukken de helderheid van de gele bloembladen. Fancy en vorm - de randen zijn lichtjes naar binnen gekromd Heliopsis: variëteit aan zonnebloemrassen, planten, verzorging en voortplanting
Goldenfilder Elke kelk is gevuld met verschillende lagen bloemblaadjes, die verschillende lengtes hebben Heliopsis: variëteit aan zonnebloemrassen, planten, verzorging en voortplanting

Hoe te groeien?

Heliopsis is niet grillig, ondanks zijn zonnige naam, is het niet verwijfd en heeft stoïcijns zowel hitte als vorst. Zoals heroïsch, hij zal overleven en droogte, als je om een ​​of andere reden dat niet kunt water een bloem. Over zijn persoonlijke tragedie, zul je alleen leren door later en oppervlakkig te bloeien, maar dit zal een stille smaad zijn, die alleen kan worden opgemerkt door een gevoelige eigenaar. Hij zal geen woord zeggen, als hij een "schakel" krijgt in de schaduw: zijn scheuten en bloemen worden alleen een beetje dunner en kleiner.

Heliopsis is een kleine zon in uw tuin

Heliopsis - kleine zon in uw tuin

Feit! Het enige dat de "zonnebol" niet tolereert, is de kalksteen en de leem. Hij is redelijk comfortabel in het gebruikelijke tuinland. Als de grond vatbaar is voor ophoping van overtollig water, moet je voor het planten de heliopsisdrainage regelen en deze bloem zal je enorm dankbaar zijn.

reproduktie

Er zijn twee manieren om een ​​mini-zonnebloem te vermenigvuldigen en te laten groeien.

 1. Seeds. De zaden worden gezaaid in het vroege voorjaar en gekweekt als een normale zaailing in elke indoor / broeikas. Vervolgens bereiden ze containers voor of snijden ze plastic containers, gieten ze een monstermengsel van turf en turfgrond in, licht bevochtigd met water en zaden worden bedekt. Dieper heb je ze niet nodig, voldoende en gemakkelijke vingerindruk. Vervolgens worden de afgewerkte structuren bedekt met een film en op warme plaatsen geplaatst.

  Tip! De film moet periodiek worden verwijderd en geventileerd, zodat toekomstige zaailingen niet gaan rotten. Na het verschijnen van de eerste spruiten worden de containers niet meer afgedekt, terwijl de kleine zonnen groeien, zijn ze zorgvuldig voorbereid op de toekomstige transplantatie in de open grond - ze zijn verhard en gaan een uur of twee op straat. Na te hebben gewacht op geschikte klimatologische omstandigheden, wanneer de luchttemperatuur niet onder 10 ° C daalt, kunt u de "tieners" op zonne-energie volledig in een "hostel" veranderen en ze laten bestaan ​​zonder de zorg van "ouders".

 2. Division. In het voorjaar worden de wortels van de planten uitgegraven en gesneden, zodat er op elk deel een paar nieren zijn. De gedroogde delen worden verwijderd, goed geplant op nieuwe plaatsen, met een afstand van 40 cm.

1

Heliopsychische zorg

In het eerste jaar van groei, voedt de "zonnebal" uitsluitend met water en zonnestralen, het vereist geen extra voeding. Dan, niet meer dan een keer per maand, zou hij niet tegen zijn ontbijt voor organische of groene meststoffen zijn. Heliopsis heeft altijd een strikt dieet, omdat het gecontra-indiceerd is bij overmatig mulchen. Anders krijgt hij groene massa en een minimum aan kleuren.

Tot op de hoogte! Hoge dieren hebben ondersteuning nodig - bouwen ondersteuning. Om een ​​mooie "kapsel" -struik te vormen, moet u periodiek de kroon knijpen en de vervaagde knoppen op tijd verwijderen.

Bij elk weer zorgen voor een goed humeur

Zonnig bij alle weersomstandigheden zorgt voor een goed humeur

Met de komst van de herfst, moet de struik worden "geschoren" - het vereist een volledige snoei naar de wortel. Voor de winter zijn de wortels bedekt met bladeren en naaldbladeren.

Tot op de hoogte! Ons zonnestelsel een - bescheiden langlevende en kunnen bestaan ​​in dezelfde plaats voor een tiental jaren, maar soms groeit sterk, en in dit geval moet het verjongen - knippen, dun uit en transplantatie.

Ziekten en plagen

Paradox, maar het bleek dat heliopsis niet van belang is voor plagen. Hij is ook erg resistent tegen de typische ziektes die lijden tuin gewassen en bloemen. Slechts af en toe in het onderste gedeelte, kunt u een kleine plaque of rode vlekken ontvangen, maar roest en meeldauw kan gemakkelijk worden verwijderd met behulp van speciale goedkope producten die in een van de winkels worden verkocht met goederen voor de tuin.

Opmerkelijk gecombineerd met verschillende kleuren

Heliopsis combineert op bewonderenswaardige wijze met verschillende kleuren

Heliopsis in ontwerp

Landschapsontwerpers weigeren vaak pompeus rozen en andere goed verzorgde schoonheden in het voordeel van eenvoudige mini-zonnebloemen vanwege hun langdurige helderheid. Ze omkopen niet alleen met gemak en een lange bloeiperiode: het bleek dat heliopsis perfect in veel groepen past combinatie met andere planten.

Let op! Heliopsis is erg sappig schijnt onder naalden met korte steel en groene struiken. Vooral mooi lijkt het ernaast kleuren van blauwe en violette tinten, evenals pittige kruiden.

Naast esthetisch plezier, kan onze zonnige vriend een praktische klus doen en de rol van spectaculair spelen haag. Goed onderhouden en goed gevormde struiken, perfect gezoneerde ruimte voorstedelijke gebieden.

Tip! Heliopsis past perfect in elk idee landelijke stijl, provence of rustiek ontwerp, als je het vakkundig combineert met granen, rijs decoratieve manden en kleine houten karren, of gewoon planten langs het hek.

Dit nederige kind van de zon is opvallend in zijn robuustheid en de mogelijkheid om gelijktijdig één seconde op te vrolijken de heldere flitsen van bloemblaadjes. Behandel hem met tederheid, selecteert u deze lichtpuntje, af en toe water geven, bemesten, ruimt dik haar - en hij zal consequent u honderden kleine zonnen die zijn een lust voor het oog vanaf het begin van de lente en de herfst is het bijzonder warm de ziel grijze dagelijks leven te geven!

1