Hoe een schaduw te laten groeien? Landschapsontwerpers en tuinders onthullen alle geheimen

Mooie lila bloei zal het hoogtepunt van uw site zijn

Mooie lila bloei zal het hoogtepunt van uw site zijn

Er is geen tuinman of -man die minstens één keer in zijn leven dit kleine charmetje niet heeft geplant een bloem onder de naam van een lijkwade. Zorg voor haar is niet bijzonder moeilijk, als je ooit ergens mee bezig bent geweest tuinplanten. Het zal niet moeilijk zijn om vrienden te maken met haar en de nieuwkomers: het is genoeg om onze eenvoudige instructies en adviezen te volgen! Met de juiste zorg in een korte tijd krijg je een echte parel van je landschapsontwerp, wat je zal plezieren huisje vanaf het begin van de lente tot de eerste zomerdagen en ook in de herfst.

 • soorten
 • Wanneer is het het beste om te zaaien? 
 • Landing in open terrein
 • Onderhoudsinstructies
 • Hoe stekken te gebruiken?
 • Wat te doen bij ziektes?
Het verwijst naar meerjarige bodembedekkers

De bloem behoort tot meerjarige bodembedekkers

De bloem groeit in rotsachtige omstandigheden of in de buurt van de rivier

Het groeit in rotsachtige omstandigheden of in de buurt van een rivier

Deze schoonheid van de familie van meerjarige kool, komt uit Klein-Azië, Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Aubereta groeit niet op uiterwaarden en velden, het kan worden gevonden in de buurt van steenachtige hellingen en op oevers van de rivier. Bescheiden van uiterlijk, maar van binnen ongewoon, toont ze haar unieke karakter, en dit contrast van bescheiden uiterlijk en complexe manieren fascineert mensen. Kleine violette bloeiwijzen, omlijst door groene bladeren, verspreidt zich over alle oppervlakken, maar vereist regelmatige aandacht en zorg.

Heerlijke paarse cascades in haagontwerp

Heerlijke paarse cascades in haagontwerp

soorten

Aubrieta heeft een tweede naam - aurericium, het behoort tot de edele soort bodembedekker landschapsplanten. Bloemen zijn niet bijzonder groot, maar vormen een dichte stapel van een levende doek, die ontwerpers gebruiken als imitatie van een paneel, planten op een verticaal oppervlak of als een schilderachtig tapijt, het vormen van horizontaal grote eilandjes van de aarde.

De volledige charme van de plant wordt onthuld in overvloed van variëteiten. Er zijn er meer dan twaalf, maar de meeste tuinlieden geven er de voorkeur aan slechts enkele.

De beste optie om met stenen in uw tuin te versieren

De beste optie om met stenen in uw tuin te versieren

Het is ook mogelijk om thuis te groeien

Het is ook mogelijk om thuis te groeien

Gemeenschappelijke landschapssoorten

 1. cascade - langdurig type bloemen met rood of blauw kleur met geel halverwege. Bladeren verschillen het hele jaar door grijs-groen van kleur.
 2. bastaard - de vroegste variëteit, meestal met roze, of purper bloemen, maar soms zijn er soorten met dieprode bloembladen. Ze steken iets uit over het gebladerte dat de decorateurs hebben opgemerkt en gebruiken tuinen versieren, waar er stenen elementen zijn, hak scheuren en puin in muren van hekken. Bij het vullen geven ze een unieke natuurlijke kleur. Hybride kastratie is verdeeld in verschillende ondersoorten, waarvan de mooiste drie zijn. Deze "doctor Myulz" met violet-blauwe bloemen en hoog tot 16 cm hoog, "betoveren Morocco" met grote bloemen tot 1,5 cm in diameter (kleur kan variëren) en "borshiz white" - een uniek en één van een een soort ondersoort met grote, uitzonderlijk witte bloemen.
 3. het deltoïdeus. In het gewone volk - lila struik. Bloemen hebben een paarse, blauwe of paarse kleur, en bloeiwijzen worden gevormd in de vorm van borstels, waarvoor de plant en een vergelijking met de takken van de lila ontvangen.
  Hybride variëteit

  Hybride variëteit

  Cascading View

  Cascading View

Wanneer is het het beste om te zaaien?

Voortplanting vindt plaats door zaden, twee methoden worden toegepast - met voorgroei van zaailingen en zonder het gebruik ervan.

Tip! Ervaren tuinders worden geadviseerd om een ​​zaailingmethode te kiezen, aangezien direct zaaien direct tegen de grond in september (de tweede bloei) vaak variëteiten splitst.

Bloei van de aurebrae

Bloei van een volwassen plant

Zaaien op zaailingen

Zaden worden ongeveer 2-2,5 maanden vóór de eerste hitte geplant, dat wil zeggen, wanneer februari eindigt of maart begint.

Wat u moet doen:

 • We maken kleine containers met turfmolm (ze kunnen bij elke tuinier worden gekocht);
 • op een met water doordrenkte ondergrond verspreiden we de zaden, sprenkel ze met een kleine hoeveelheid zand;
 • we bevochtigen de zandlaag van het spuitpistool;
 • we plaatsen onder de film.

Tip! De normale temperatuur voor veroudering van de kwaliteit is + 18-20 ° C.

zorg

Gewassen moeten worden geventileerd, periodiek is het noodzakelijk om polyethyleen te verwijderen, ook is het noodzakelijk om de grond te bevochtigen tijdens het drogen. Echter, met watering je moet voorzichtig zijn - de plant houdt niet van overmatig vocht. Gedurende twee weken, wanneer het tijd is om de zaailingen te planten, moet het worden bemest met kunstmest. Meestal is het een complex van mineralen in de juiste concentratie, het wordt verkocht in gespecialiseerde winkels met gedetailleerde instructies.

Tip! Aubieta tolereert het plukproces niet erg goed, daarom is het noodzakelijk om ze onmiddellijk in aparte vaten te planten om een ​​tussentijdse transplantatie van de zaailingen te voorkomen.

Een prachtige combinatie van paars en paars

Een prachtige combinatie van paars en paars

Mooie meerjarige op een stenen omheining

Effectieve overblijvende plant op een stenen omheining

Landing in open terrein

In de eerste warme dagen worden er voorgekweekte zaailingen overgeplant, wanneer er geen dreiging van nachtvorst is. Meestal is dit de eerste helft van mei. De diepte van het gat wordt evenredig gemaakt met de wortels en de breedte moet tweemaal de capaciteit zijn waarin het plantmateriaal is gegroeid. De afstand tussen de bloemen moet ongeveer vijf centimeter zijn.

1

Het is beter om de landingsplaats te kiezen gebieden met maximaal zonlicht, de grond zelf moet schaars zijn, het principe "hoe slechter, hoe beter" werkt hier, omdat aybertsia, vreemd genoeg, over het algemeen het beste op stenen of tussen platen van beton. De grond moet neutraal zijn en het is goed om het vocht binnen te laten.

Veel beginnende tuinders zijn bang dat ze het proces van groeiende scheuten niet aankunnen, of ze hebben er eenvoudig geen tijd voor. In dit geval kunnen ze zaden direct in de grond zaaien. Het proces van planten in dit geval verschilt van de voorlopige uitscheiding van zaden door zijn eenvoud. Er is echter een nuance, die als een minpuntje kan worden beschouwd: nadat de zaden direct in de grond zijn geplant, bloeit de plant pas in het tweede levensjaar.

Obrites planten in de volle grond

De mogelijkheid om in de grond te planten

Tip! Als u wilt dat de bloei onmiddellijk plaatsvindt, gebruikt u de methode om zaailingen thuis te kweken. Maar als u geen tijd hebt en u bent niet zeker van uw vaardigheden, is de tweede manier eenvoudiger. Toegegeven, je ziet alleen bloemen in een jaar.

Onderhoudsinstructies

Een volwassen plant heeft alleen overvloedig water nodig bij de eerste aanplant, als zaailing werd gebruikt. Verder zal alleen water nodig zijn als het land volledig droogt, bijna in een tijd van droogte. Als je het vaak water geeft, loop je het risico een overvloed aan bloemen te verliezen, waarbij je de teugels alleen aan de groene bladeren geeft.

Tip! De beste optie voor irrigatie is besprenkelen. Het is de moeite waard om te installeren vernevelingsapparaten, in extreme gevallen kunt u een ondiepe gieter gebruiken.

Vóór het begin van perioden van bloei in het vroege voorjaar en de herfst, moet de obrite worden bemest met kunstmest. In de vroege zomer wordt de plant bijna tot op het niveau van de aarde gesneden om het in de herfst een tweede leven te geven. Dit draagt ​​bij aan de vernieuwing en biedt de mogelijkheid om nieuwe scheuten met bloemen te maken.

Het planten van obrites zou op karige grond moeten voorkomen

De aanlanding zou op een krappe bodem moeten plaatsvinden

Hoe stekken te gebruiken?

Na het snoeien zijn er altijd veel goede stekken, die erg ongelukkig zijn om te gooien. En doe dit niet, want er is een andere manier van reproductie met hun hulp. Ze worden geplant in een substraat van een mengsel van gelijke verhoudingen van zand en turf in broeikas, en in augustus keren ze opnieuw terug naar hun vaste plek. Voor de winter weten ze voet aan de grond te krijgen en te ontspannen. Op plaatsen met erg koud weer kunnen ze tot de lente onder een kas worden gelaten.

Elegante bloei van deze plant laat niemand onverschillig

Elegante bloei van deze plant laat niemand onverschillig

Stenen trap versierd met een luxe multicellulair

Stenen trappen versierd met luxe vaste planten

Wat te doen bij ziektes?

Meestal is deze plant resistent tegen veel virussen en insecten en is het mogelijk om de belangrijkste schade toe te brengen aan de plant door alleen maar overflow, wat het verval van wortels veroorzaakt. Daarnaast zijn er nog twee vijanden: bladluizen en echte meeldauw.

Echte meeldauw is een schimmel, een teken van zijn uiterlijk is een witachtige schilfering op bloemen en bladeren, in verwaarloosde staat wordt het bruin. Deze kwaal vertraagt ​​de groei, vernietigt het decoratieve mooie uitzicht en vermindert de weerstand tegen de winter aanzienlijk. Een wondermiddel voor echte meeldauw is colloïdale zwavel.

Bladluizen - bloedzuiger voor de planten dat vreet het sap en de vruchten van virussen, maar om het gemakkelijk te vernietigen - gewoon kopen en gebruiken malathion, Biotlin, fufanon of Arriva.

Veelkleurige tederheid, niet onderdoen voor de duurste zachte stoffen, een dun levend tapijt van zachte bloemblaadjes, een bloeiende sprookjesbed - dat is wat een lijkwade is. Stel je voor: een koele zomeravond, prachtige bomen, open terras, chaise lounge, kleine tafel en echt een paradijselijk bloeiend eiland, waar een zwerm kleurrijke vlinders rondzwemt ... Gepresenteerd? En nu meer voor zaden!

1