Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg

Mooi ontwerp van de bloembedden van het landhuis

Mooi ontwerp van de bloembedden van het landhuis

Elke zichzelf respecterende gastvrouw er is een bloementuin. Iemand houdt van de weelderige, weelderige bloeiende planten, iemand - decoratieve groene plantages met ongewoon groen of prachtig gevormde bladeren. Degenen die van groen houden, vinden het leuk gastheer - een charmante ongewone plant, die, hoewel af en toe, bloeit met bescheiden klokken. Het belangrijkste voordeel - de bladeren zijn groen, licht groen, blauw, blauw-grijs, goudgeel, gevlekte en gestreepte kleuren en de meest onvoorstelbare vormen. Als u eenmaal een hostel op uw bloementuin hebt geplant, ontvangt u een originele fontein van groen, die uw tuin een charmante uitstraling zal geven!

 • Beschrijving en belangrijkste kenmerken
 • Soorten hosts
 • Host in landschapsontwerp
 • Kenmerken van zorg
Hoststruiken zien er erg indrukwekkend uit

Bush hosts zien er erg indrukwekkend uit

Beschrijving en belangrijkste kenmerken

feit: over de uitgestrektheid van ons land verscheen de gastheer dank aan handelaren uit Europa, maar het geboorteland van deze plant wordt beschouwd als Japan in de verte, waar de plant in natuurlijke omstandigheden te vinden is in bossen en op plaatsen met vruchtbare grond.

In het begin was het stevig geworteld in botanische tuinen, en trok het zijn decoratieve kleur aan. In de loop van de tijd werd het door landschapsarchitecten gewaardeerd als bescheiden en gemakkelijk te verzorgen eeuwigdurend. Daarom kon de gastheer vaker op stedelijk gebied worden gevonden bloembedden, in het ontwerp van parken en openbare tuinen. En door de mentaliteit van onze landgenoten te kennen, is het niet verrassend dat het vanuit de stedelijke bloembedden is gemigreerd bloementuinen van landelijke privépercelen.

Hek van hoogbloeiende struiken

Omheining van lange bloeiende struikengastheren

Helder bloembed in landschapsontwerp

Helder bloembed in landschapsontwerp

 • gastheer Is een overblijvend kruid, dat behoort tot de familie van lelies en lijkt op een struik in vorm. Afhankelijk van de soort heeft bladeren van verschillende vormen en kleuren. Voor vandaag zijn er meer dan 4 duizend variëteiten bekend. Daarom is het altijd mogelijk om de gewenste kleur, de grootte van de vellen te kiezen en de dacha, tuin of plot naar wens in te kleuren. Het grote voordeel van de gastheren is dat de plant in de zomer zijn sierlijkheid niet verliest en de hele tijd elegant en ongewoon blijft.

Afhankelijk van de kleur van de bladeren zijn de gastheren:

 1. met de glanzende glans of mat;
 2. met spatten en zonder hen;
 3. met de eb en zonder dat;
 4. met een witte rand langs de rand of bonte;
 5. met de groen randen langs de rand.
gastheer"Июнь"

Hosta "Juni"

Daarnaast zijn er struiken gastheer miniatuur met bladeren tot 10 cm lang en gigantische met bladeren langer dan 100 cm. De bladeren zijn hartvormig en bijna cirkelvormige of smal en lang.

Interessant! Tijdens de bloei in het centrum van de gastheer, groeit een lange stengel, waarop bloeiwijzen met bloemen in de vorm van bellen bloeien.

Weelderige struik miniatuur hosts

Weelderige struik miniatuur hosts

Tot op de hoogte! Een kenmerk van de gastheren, die veeleisend struik en het gemak van de zorg voor hen veroorzaakt, is een wortelstok met gevlochten takken, waardoor het goed groeien in de bodem en de bodem om de noodzakelijke voedingsstoffen en vocht.

Soorten hosts

Zoals hierboven vermeld, zijn er enkele duizenden soorten hosts, maar de meest populaire in landschapsontwerp gebruik het volgende:

uitzicht beschrijving uitzicht
patriot de hoogte van de struik bereikt 60 cm, breedte - meer dan 120 cm. De bladeren hebben een felgroene kleur met een grillige witte franjes Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
Plantaginaceae groeit tot een hoogte van 70 cm en bloeit met witte belletjes Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
Groene fontein de volwassen plant bereikt een hoogte van 50 cm en geeft een overvloedige bloei met lavendelbloemen Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
marginata hoogte tot 30 cm, met bladeren van donkergroene kleur met een witte rand, witte, paarse, violette bloemen. Bij voorkeur geplant aan de oost- of westkant van de bloementuin Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
fortuin hoogte tot 60 cm, bladeren van een hartvormige vorm met een gouden tint, bloemen met paarse belletjes Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
Lanceolinaat of smalbladig in de hoogte kan oplopen tot 40 cm, bladeren zijn scherp, donkergroene kleur Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
Siebold een laagblijvende plant die tot 30 cm kan groeien, heeft bleekgroene bladeren, enigszins gerimpeld en met een waslaag. Bloeit met licht lila bloemen Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
golvend de hoogte van de struik is maximaal 30 cm, de bladeren zijn langwerpig met een lengte van maximaal 20 cm en golvend langs de rand, in het midden van elk blad is een witte vlek. Struiken hebben een lichtpaarse kleur Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg
gekruld hoogte 50-70 cm, gekenmerkt door golvende bladeren en een witte streep langs de rand van elk vel. Lichtpaars bloemen Rassen van gastheren in landschapsontwerp: types, namen en kenmerken van zorg

Feit! Onlangs is een nieuw soort host geïntroduceerd - "White Pen". Deze plant is zeer ongebruikelijk, heeft een crèmewitte kleur, waarop, als de plant groeit, longitudinale groene aderen verschijnen. Zo'n ras ziet er erg origineel uit tegen de achtergrond van donkergroen naaldbomen en planten.

rang"Белое Перо" поможет создать очень необычную атмосферу в Вашем саду

"Witte veren" soort zal bijdragen tot het creëren van een ongewone sfeer in de tuin

Host in landschapsontwerp

Hosta is een favoriet van landschapsontwerpers, daarom wordt ze actief gebruikt in het inrichten van de tuin en de bloembeddenb zowel beginners als professionals. Deze plant met een weelderig en helder groen ziet er geweldig uit en alpine heuvel, en verder bloembed, en droge kreek. Het belangrijkste is dat aan de voorwaarden voor de ontscheping wordt voldaan.

1

Tip! Hosta ziet er geweldig uit vijver, waar de natuur zelf voor de meest optimale omstandigheden is gemaakt, terwijl hij goed kan opschieten met andere planten die ook van vocht en penumbra houden.

Gastheren in het ensemble zullen er erg harmonieus uitzien stenen composities op een achtergrond van houtdecor, omzoomd met metselwerk, in het midden van een gazon, als stoeprand tuinpad en zo verder.

Mooi landschap met een decoratieve vijver

Spectaculair landschapsontwerp met een decoratieve vijver

Heesters met witte bellen helpen de trap versieren

Heesters met witte bellen helpen de trap versieren

Belangrijk! Als u een gastheer kiest voor een alpine glijbaan, is het beter om de voorkeur te geven aan een dwergondersoort van een plant. Hoewel ze niet zo helder blad hebben als andere gastheren, maar ze verdragen heel goed warmte en raken snel gewend aan de zon.

Door de tuin te versieren, kun je andere ondersoorten gastheren met grote bladeren oppikken - het voordeel van de soort van deze plant is overvloedig.

Kenmerken van zorg

 • De plant vereist geen speciale condities en regelmatige speciale zorg, maar om een ​​uitstekende sierlijkheid van de bladkroon te verkrijgen, moet de gastheer periodiek worden gevoed met minerale meststoffen.
 • Het belangrijkste ding - vergeet niet dat als ten tijde van de ontscheping van jonge planten in de putten werden meststof geplaatst, kan de gastheer gemakkelijk groeien actief te bloeien en hebben hun kleur niet verliezen zonder kunstmest voor 2-3 jaar. Maar van seizoensmeststoffen is het beter om deze maatregelen niet te weigeren en te implementeren in de lente, aan het begin van de periode van actieve groei, tijdens de bloei en erna.
Van tijd tot tijd is het noodzakelijk om de plant te voeden met minerale meststoffen

Van tijd tot tijd is het noodzakelijk om de plant te voeden met minerale meststoffen

Spruiten van de toekomstige tuinschoonheid

Spruiten van de toekomstige tuinschoonheid

Remember! Om de grootte van de bladeren te behouden, moeten na het bloeien de steeltjes worden afgesneden! Voor de herfst-winterperiode moet de plant bedekt zijn om hem te beschermen tegen verkoudheid en rijp.

Vergeet ook niet dat in hun thuisland gastheren op rivieroevers en op schaduwrijke plaatsen groeien, daarom houden ze van goed vochtige grond en hoge luchtvochtigheid. Maar hiermee is het wenselijk om het niet te overdrijven. Op warme dagen kunt u de gastheer verwennen met een koele douche en zij zal de volgende dag dankbaar op dergelijke zorg reageren. Kortom, het is de moeite waard om te zeggen dat als je een gastheer kweekt, je zelfs de meest onopvallende en verwaarloosde plot kunt transformeren en versieren! Go for it!

1