Scabiosa: landing, verzorging en alle subtiliteiten van toepassing in landschapsontwerp van professionals

Scabiosa is vanwege zijn schoonheid de favoriet van vele ervaren bloemisten

Scabiosa vanwege zijn schoonheid - een favoriet van vele ervaren bloemisten

Scabiosa, de kenmerken van planten en verzorgen waarvoor in dit artikel wordt besproken, is een speciale plant die een individuele benadering van groei vereist. In dit verband is er behoefte aan een bevoegde organisatie van irrigatie, bemesting, verlichting, reproductie en landschapsontwerp.

inhoud:

 • Soorten en soorten scabiosa
 • Rationeel planten van plantencultuur
 • Hoe rationeel zorg voor planten te bieden
 • Reproductie van scabiosa en zijn kenmerken
 • De belangrijkste ziektes van de plant
 • Kenmerken van interactie met andere culturen
Scabiose is een erg mooie en pretentieloze plant

Scabiosa - pretentieloze plant

Scabiosa heeft prachtige bloemen met een aangename geur

Scabiosa heeft prachtige bloemen met een aangename geur

Scabiosa-toppen met gele kleur zien er geweldig uit

Scabiosa-toppen met gele kleur zien er geweldig uit

Een mooie scabiosabloem met scherpe bloemblaadjes

Een mooie scabiosabloem met scherpe bloemblaadjes

Wat kan geven thuis en site nog meer vreugde, warmte en licht, als geen originele bloemsamenstellingen, opgegroeid met hun eigen handen? Dit materiaal zal rekening houden met eeuwigdurende culturen van scabioses die verband houden met het geslacht en de soorten van struikachtige, kruidachtige planten. Om zo'n interessante schoonheid te bevatten, zoals scabbio, planten en weggaan - het eerste dat je moet weten. Overweeg traditionele vereerde variëteiten en een paar foto's om een ​​idee te hebben van waar je voor staat.

Soorten en soorten scabiosa

Droge scabiosabloemen voor binnenhuisarchitectuur

Droge scabiosabloemen voor binnenhuisarchitectuur

Scabiosa in het ontwerp van landschapsontwerp

Scabiosa in het ontwerp van landschapsontwerp

Deze kleur is traditioneel direct gerelateerd aan de familie van vraatzuchtige culturen, daarom kan deze soms een meter lang worden. Het element is uitgerust met rechtopstaande stelen of vertakte takken. Folders - geveerd, enigszins gescheiden. Bijna alle soorten van deze cultuur hebben bloeiwijzen, die worden verzameld in bundels (ze zijn erg dicht, waardoor het uiterlijk van de cultuur een kleurrijk uiterlijk krijgt). Het groeit in gematigde klimatologische omstandigheden, en de plant zelf wordt in de natuur in honderd variëteiten gevonden en het leeuwendeel wordt met kunstmatige middelen afgeleid.

Tuinders en botanici onderscheiden verschillende van de meest voorkomende soorten van deze cultuur:

 1. Duifplant fungeert als een berg bloem cultuur en wordt zelden gevonden in natuurlijke omstandigheden. Dit type plant houdt van vochtige grond, dus het groeit vooral in de buurt van de oevers van rivieren, beken, gazons. Stamcellen hebben een kleine vertakking naar boven en de bladeren zijn voorzien van langwerpige vormen. De bloei van deze cultuur begint in juli en duurt tot het einde van de eerste herfstmaand.

  Scabbio pigeon

  Scabbio pigeon

 2. Kaukasische cultuur soms verrast met zijn kleurenpalet. Vertegenwoordigers van deze klasse kunnen hebben purper, witte, lila toon, en de bloei heeft van oudsher lang geduurd. De diameter van de bloemen is 7 cm. Door de lange bloeiperiode is dit plantenras van toepassing in het gebied landschapsontwerp en ander exterieurontwerp.
  Kaukasische scabbiosis van witte kleur

  Kaukasische scabbiosis van witte kleur

  Kaukasische scabiose heeft hele grote mooie bloemen

  Kaukasische scabiose heeft hele grote mooie bloemen

 3. Scabiosa met bladeren, zoals granen, is een opvallende en adembenemende soort. Deze planten kunnen worden gepresenteerd in witachtige of blauwachtige tonen. Dit type cultuur vermenigvuldigt zich door middel van zaadzaaien.
De graanseiscabiose ziet er erg interessant uit

De graanseiscabiose ziet er erg interessant uit

Als je rassen met je eigen handen wilt kweken, is het de moeite waard de voorkeur te geven aan specifieke soorten gewassen, zoals laheroza, fee, "blauer mond."

Scabiosa: planten en verzorgen van de plant

Scabiosa heeft verschillende variëteiten

Scabiosa heeft verschillende variëteiten

Niets zal uw aandacht en de ogen van uw buren aantrekken als een fantastische scabbio-cultuur. Aanlanding en onderhoud in de volle grond - zelfs voor de gemiddelde gebruiker is de eenvoudigste taak, omdat het niet veel moeite kost. Om te groeien is het voldoende om een ​​open zonnegebied te hebben en moet de grond zo zorgvuldig mogelijk worden geselecteerd, zodat er geen problemen zijn met het begin van de wortels en de daaropvolgende bloei van het ras. Als een optimale optie adviseren eerbiedwaardige tuiniers een kalkrijke bodem te kiezen, die een groot aantal voedingsstoffen bevat.

Voor het kweken van scabiosa is het noodzakelijk om de juiste grond te selecteren

Voor scabiosateelt is het noodzakelijk om de juiste grond te selecteren

Jonge Scabiosa-spruiten

Jonge Scabiosa-spruiten

Het is belangrijk om te weten! De plant heeft kolossale risico's op fatale afloop als hij wordt geplant in een te zure omgeving.

Contrastcombinatie van verschillende soorten bloemen in de tuin van een landgoed

Contrastcombinatie van verschillende soorten bloemen in de tuin van een landgoed

Zaden voor kieming worden met een kleine diepte-index in de grond gebracht en dit gebeurt ongeveer in april. In dit geval is de teler moet weten dat het belangrijk is om de marge van ongeveer 45 cm respect en tussen de rijen 40 cm te houden. Na het planten voorkomen, de bodem moet worden gehydrateerd, moet extra zaden bedekt met een laag compost. Alvorens rechtstreeks in de omstandigheden van open type grond te landen, is het mogelijk om grind, mest of humus aan te brengen in de bodem.

1

Hoe rationeel zorg voor planten te bieden

Het is vrij eenvoudig om voor dit soort cultuur te zorgen, je kunt deze taak gemakkelijk aan. Scabiosa - pretentieloze cultuur, en daarom gemakkelijk en gemakkelijk omgaat met de kou en periodes van droogte. Om ervoor te zorgen dat de plant goed groeit en zich ontwikkelt, moet de eigenaar zich houden aan een paar eenvoudige regels voor verzorging en zorgen voor de regelmatige inname van vocht voor scheuten en wortels. Water moet van hoge kwaliteit zijn, de regelmaat van het water geven is afhankelijk van het specifieke gedrag van de plant.

Net als veel andere planten, houdt Scabiosa van gematigd water geven

Net als veel andere planten, houdt Scabiosa van gematigd water geven

Het pluspunt van cultuur is ook het feit dat het op elk moment kan worden getransplanteerd. Om de plant blij met zijn prachtige bloemen, is het noodzakelijk om regelmatig de vervaagde knoppen af ​​te snijden. Bovendien zal deze procedure een uitstekende preventie zijn van zelfvernietigende kleuren. Het verzamelen van zaden kan alleen worden uitgevoerd als de volledige rijpheid is bereikt, wat wordt waargenomen in herfst tijd.

Kenmerken van bemesting en topdressing van grond

Luxe knop van Kaukasische scabiose

Luxe knop van Kaukasische scabiose

Scabiosa-bloemen worden vaak gebruikt voor de decoratie van het interieur

Scabiosa-bloemen worden vaak gebruikt voor de decoratie van het interieur

Het cultivatieproces moet noodzakelijkerwijs gepaard gaan met een ander soort bemesting. Dit gebeurt meestal op het moment dat het wortelstelsel volledig is ontwikkeld. Traditioneel gebruiken tuinders vloeibare meststoffen, oplosbaar in drinkvloeistoffen. Bij het aanvullen moet de verhouding worden nagegaan: 20 g kunstmest per vierkante meter van het perceel. Een onderscheidend kenmerk van deze planten is de onmiddellijke reactie op de aangebrachte bemesting, daarom altijd nodig om de nodige verhoudingen te observeren.

Om je plant te behagen met zijn bloei, moet hij periodiek worden gevoerd

Om de plant is blij met zijn bloei, moet het periodiek worden gevoerd

Fosfaat-kaliummeststoffen worden traditioneel gekozen, wat de grootte van knoppen en verzadigde bloei verhoogt. Dus een vaste plant, planten en verzorgen waarvoor eenvoudig genoeg is, fungeert als een interessante plantcultuur. Het vereist noodzakelijkerwijs enige aandacht en inspanning, maar zal in ruil daarvoor de gelegenheid bieden om het tijdens het warme seizoen te bewonderen.

Reproductie van scabiosa en zijn kenmerken

Er zijn drie basismethoden voor reproductie van deze cultuur:

 • zaadzaaien, waarbij de verzameling wordt uitgevoerd door het bloeiproces, en planten in de grond plaatsvindt in het midden van de lente, terwijl het nodig is om passende inkepingen te maken;
Scabiosis zaden

Scabiosis zaden

 • de verdeling van de wortelstok is bedoeld voor bepaalde plantensoorten, dat wil zeggen ze worden in het voorjaar uitgegraven en netjes uit de grond gehaald;
 • zaailingen zijn ideaal voor die momenten waarop het tijd is om te planten, en in de regio waar u woont, is het nog steeds koud.
Groeiende scabiose zaailingen

Groeiende scabiose zaailingen

Het is belangrijk om te weten! Wees op uw hoede en wees voorzichtig: er is een groot risico dat plantenvoortplanting met zaailingen een waarschijnlijkheid van verhoogde gevoeligheid voor mechanische beweiding veroorzaakt.

De belangrijkste ziektes van de plant

Een voorbeeld van echte meeldauw op een blad

Een voorbeeld van echte meeldauw op een blad

Een kenmerkend kenmerk van de plant is dat het niet alle soorten ziekten en plagen waarneemt. Als je te veel giet, is er kans dat de wortels en het uiterlijk van de schimmel vervallen, wat kan leiden tot de dood. Wanneer u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, is het noodzakelijk om dringend de overvloed aan water te verminderen en om een ​​volledige behandeling met fungiciden uit te voeren. Meestal hebben de bloemen problemen en lijden ze aan echte meeldauw. Het veroorzaakt een witachtige coating op de bladelementen, waardoor de plant geleidelijk vervaagt. Voor therapie in deze situatie is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan preparaten op basis van zwavel.

Kenmerken van interactie met andere culturen

Scabiosa ziet er prachtig uit in combinatie met andere planten

Scabiosa ziet er prachtig uit met andere planten

Niemand zal onverschillig blijven en zien hoe mooi deze bloemen bloeien. En als je zorgt voor hun combinatie met andere bloemen, kun je dat krijgen origineel, helder bloembed. Dergelijke combinaties zullen in staat zijn om de ruimte met hun aanwezigheid te versieren en de originele ideeën te realiseren. Blauw en wit bloemen zullen je zelfs meer behagen als je ze combineert met witte kustkleur. Kaukasische geschenken zullen in overeenstemming zijn met de vertegenwoordigers van het landelijke bloembed. Originele bloemen zien eruit als boeketten. En zelfs in huwelijkssamenstellingen!

Scabiosa is erg populair geworden bij landschapsontwerpers

Scabiosa is erg populair geworden bij landschapsontwerpers

Decoratie van bloembedden met scabiosa

Decoratie van bloembedden met scabiosa

Zo schurftige bloemen, planten en zorg die is heel simpel, ontworpen om de eigenaars kracht en de schoonheid van de bloei te behagen. Geen wonder dat het wordt vaak gebruikt in landschapsontwerp. Scabious speelt een belangrijke rol in het creëren van de oorspronkelijke buitenkant schilderen, en gemengde bloembed het kan helpen om het creëren van een alpine heuvel.

Scabious: aanplant en onderhoud: De decor een tuinpad paarse bloem scabiosa

Decor van een tuinpad met paarse scabiosesbloemen

1