Greenboard-paneler: 60 + idéer för funktionell användning inom interiör och exteriör

Greenboard-paneler: 60 + idéer för funktionell användning inom interiör och exteriör

Greenboardpaneler av naturmaterial ger dig möjlighet att bygga ett säkert och rent hus

Greenboardpaneler av naturmaterial gör det möjligt att bygga ett säkert och rent hus

Sortimentet av byggmaterial uppdateras regelbundet, och mer praktiska säkra produkter utvecklas. En av de senaste utvecklingen hittills panel grinbord. De kom nyligen till stor tillgång, men har redan blivit populära. Läs vidare om du vill veta vad som är så speciellt med dem?

 • Greenboard paneler
 • Typer och applikationer
 • Fördelar och egenskaper
 • slutsats
Ett litet hus med miljövänliga material

Ett litet hus med miljövänliga material

Greenboard paneler

Green Board - En sorts tallrikar av pressade träfibrer. Deras skillnad från liknande material är att cement används som bindemedel.

Gröna styrelsepanelerna framkom nyligen, men blev mycket populära

Panelerna på greenboarden visade sig bara nyligen, men de har redan blivit mycket populära

Många greenboardpaneler

Många greenboardpaneler

Greenboardpaneler består av följande komponenter:

 1. Träfibrer - 60%;
 2. Portlandcement - 39,8%;
 3. silikatklisterlim med låg koncentration - 0,2%.

Hjälp! I ovanstående lista kan du komma över nya villkor för dig själv. Vi föreslår att de behandlas mer detaljerat.

 • Portlandcement - En sammandragande, bestående av en blandning av krossad cementklinker, gips och kalciumsilikater.
 • Cementklinker Är ett ämne erhållet genom bearbetning med höga temperaturer av råmaterial som bildas vid avfyring, sintring eller smältning.

Typer och applikationer

Greenboardpaneler skapades för användning i byggande låghus - som grovgolv i flerlägenhetsbyggnader. På grund av att de inte påverkas av kemikalier kan de användas vid byggandet av gårdsbyggnader, såsom lager eller lokaler för boskap.

Var och en av de arter som produceras idag har sina egna egenskaper. De kan övervägas i mer detaljer i tabellen nedan.

utsikt Tjocklek mm Densitet, kg / m 3 ansökan
GB1 50-100 300 Används som värme- och ljudisolator, som en hudpanel
GB2 25 - 35 700 Den är avsedd för skapande av prefabricerade strukturer, den kan användas för icke-flyttbar formning
GB3 10-12 950 Används som strukturella eller skyddande medel

Deras storlek beror på tillverkaren och arten. Den ungefärliga längden är från 2500 mm och bredden från 600 mm.

Tips! Vid inköp, specificera storleken på plattorna från leverantören, vilket gör att du kan använda dem så effektivt som möjligt och minimera mängden skrot och avfall.

 Fördelar och egenskaper

1

Greenboard-paneler till ett pris är något dyrare än liknande verktyg som tidigare använts, men de har många fördelar:

 • Hållbarhet. Tillverkare garanterar en livslängd på upp till 100 år, med förbehåll för överensstämmelse med installationstekniken. Denna egenskap manifesteras genom processen med karbonisering av cement, vilket är en del av plattorna. Tack vare fördelarna med att installera Green Board får du möjlighet att spara pengar på ytterligare reparationer av den uppförda byggnaden.
Badrum Panel Finishing Green Board

Badrumsdekoration med paneler av greenboard

 • Ekologisk kompatibilitet. Kanske är detta en av huvudindikatorerna som intresserar moderna konsumenter. Ställen i ugnen innehåller inte skadliga kemikalier. Därför, oberoende av miljöpåverkan, är det inga skadliga utsläpp. Tack vare en speciell design, "andas" och skapar en gynnsam atmosfär.
 • Brandsäkerhet Till skillnad från tidigare analoger är greenboardet brandbeständigt, det refererar till lågbränning. Denna effekt tillhandahålls på grund av närvaron av cement i kompositionen och frånvaron av brandfarliga substanser.
En lyckad kombination av gul och svart färger i utformningen av ett privat hus

En lyckad kombination av gul och svart färger i utformningen av ett privat hus

Kombination av material för fasaddekoration

Kombination av material för fasaddekoration

 • Värmeisolering. Det garanteras av ett högt innehåll av trä, liksom en speciell design, särskilt närvaron av porer i arken. Värmeisolering beror på varumärket.
 • Ljudisolering. Den är försedd med ett flerskiktsark. Typiskt består den av 5 lager av trä med olika impregnering eller utan det.
 • Biologisk stabilitet. På grund av den höga koncentrationen av kaliumimpregnering (silikatlim), de resistent mot bakterier, mögel, svampar och andra mikroorganismer, vilket säkerställer deras hållbarhet och säkerhet.
Mysigt sovrum på vinden våningen

Mysigt sovrum på vinden våningen

 • Kemisk resistans. Lakan påverkas inte av en aggressiv miljö där salter och syror tillhandahålls. Denna fördel utökar användningsområdet.
 • Frostmotstånd. Vid vått väder, före frost, blir de flesta analogerna vattna och korrosion uppstår vid låga temperaturer. Green Board absorberar nästan inte fukt. De tar bort det snabbt, och mängden som återstår är involverad i processen med karbonisering av cement. Därför, med påverkan av låga temperaturer, ändrar greenboarden inte dess egenskaper.
 • Motstånd mot temperaturförändringar. Som redan nämnts ovan inträffar i detta fall absorptionen av fukt i en minsta mängd. Därför påverkar påverkan på solens skiva och en kraftig temperaturförändring inte negativ effekt - panelerna krymper inte och deformeras inte.
 • Stabilitet för mekaniska influenser ges på grund av strukturen. Plattorna består av fasta fibrer, vars längd motsvarar parametern för själva produkten. Detta ger motstånd mot tunga belastningar. Samtidigt sker mikrodeformationsprocessen inuti arket, vilket inte påverkar de grundläggande egenskaperna.

 • Underhåll. Trots styrkan, när man använder paneler av greenboard för yttre dekoration av byggnader Utseendet på potholes, chips och andra skador på trä är inte uteslutet. För att rätta till dessa fel är det möjligt med hjälp av lösningar som innehåller cement.
 • Hög vidhäftning. Detta är förmågan att vidhäftning av färg- och lackmaterial till ytan. På grund av designfunktionerna och närvaron av porer bedriva målning Någon av de material som presenteras i försäljningen kan vara utan förberedelse och priming. Detta gör att du kan spara pengar och tid.
 • Strukturella egenskaper. Användningen av paneler beror inte på komplexiteten i konstruktionen av objektet, eftersom på grund av den höga flexibiliteten kan olika former skapas från dem.

slutsats

Green Board är ett multifunktionellt och praktiskt byggmaterial från släden av träbrädor. De har många fördelar som gör att du snabbt och effektivt kan bygga en säker, praktisk modernt boende, som motsvarar världsstandarden.

Tack vare Green Board kan husbyggnadshastigheten öka avsevärt

Tack vare Green Board kan husbyggnadshastigheten öka avsevärt

Tack vare produktionstekniken och egenskaperna är föremålen uppställda från grönplattans paneler hållbara, motståndskraftiga mot yttre miljö och hållbara. Deras livslängd kan nå 100 år.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 82 = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map