In vino veritas: soorten en kenmerken van decanters en bezinktanks voor wijn

In vino veritas: soorten en kenmerken van decanters en bezinktanks voor wijn

Wijnkruik helpt de drank om de smaak te openen en te oxygeneren

Wijnkruik helpt de drank om de smaak te openen en te oxygeneren

Een speciaal vaartuig, waarin het gebruikelijk is om een ​​goede wijn te serveren, wordt vanwege zijn eigenschappen een karaf genoemd. Het proces van decanteren, dat wil zeggen, de transfusie van wijn uit een fles in een special karaf Het is ontworpen om de geur te laten ontplooien en ook om het sediment kwijt te raken.

 • Wat is een karaf voor wijn?
 • Soorten gebruiksvoorwerpen voor het serveren van wijn
 • Rijpe rode druiven decanteren
 • Decanteren van jonge wijnen
 • Sommeliertips voor decanteren
 • Hoe zorg je goed voor het schip?
 • Een karaf kiezen voor thuisgebruik
 • Container voor wijn in een restaurant of café
Elegant schip zal het oog lusten

Elegant schip zal het oog lusten

Wat is een karaf voor wijn?

 • Juist, toen de eerste bezinktanks verschenen, is het moeilijk. Er zijn verschillende meningen over deze kwestie. Er is een perceptie dat speciale containers zijn gebruikt sinds de productie van wijn. De volgende mening is dat de wijn in vaten verzonden als andere verpakking niet was, en serveer het in een mooie schaal. Zelfs met de komst van de transfusie flessen bleef een traditie in de drank karaf.

Om te zeggen dat een speciale container helpt om de smaak te verbeteren, staal na de vervaardiging van kristallen karaffen. En in de moderne wereld blijven de beste schepen over kristal. Producten zijn te vinden in helder glas. Een belangrijk punt is dat de binnenkant van de decanter perfect glad moet zijn.

Soorten gebruiksvoorwerpen voor het serveren van wijn

In de markt zijn er veel opties met decor, wat heel acceptabel is, het belangrijkste is dat het de kwaliteit van de drank niet beïnvloedt. Meestal versieringen zijn gemaakt van goud, zilver of zilver, het accessoire is bovendien uitgerust met covers, ondersteuning of handgrepen.

Tip! Koop geen producten gemaakt van keramiek of hout - deze materialen absorberen geurtjes, zodat ze niet geschikt zijn voor decanteren.

Karaf met elementen van zilver

Karaf met elementen van zilver

Wijnkruik met gouden decoratieve ornamenten

Wijnkruik met gouden decoratieve ornamenten

 • Klassieke varianten omvatten vaten van 1-2 liter. Giet de vloeistof niet naar boven, het vat moet niet vol zijn. Scheid de vaten op de containers van het type wijn - voor jonge en gekruide dranken. Voor het eerste type zijn vaten met een brede basis en een expanderende hals in de vorm van een trechter geschikt. Soms gebruikte spiraalvarianten.

Tot op de hoogte! Bij volwassen wijnen is het nodig om het sediment kwijt te raken, en in dit geval past een vorm van amfora of een karaf met een smalle hals. Als u producten van bekende merken koopt, geven fabrikanten aan voor welke dranken zij geschikt zijn.

Gladde lijnen maken het vat nog verfijnder en brozer

Gladde lijnen maken het vat nog verfijnder en brozer

Decanteren van rijpe rode wijnen

Sediment in de vorm van een tartaar valt naar de bodem van de fles, het komt voor in dranken die meer dan 5 jaar oud zijn. Van daaruit moet je er vanaf komen, om de smaak niet te bederven, om in het glas te kruipen.

Belangrijk! Als je een flesje hebt gehaald wijnkelder, laat het 30 minuten staan ​​alvorens te openen, zodat de deeltjes bezinken, dan moet de inhoud in de decanter worden gegoten. Voor het begin van het proces wordt het vat gespoeld met wijn. Het is noodzakelijk om te schenken op een zodanige manier dat de inhoud van de fles zichtbaar is in het lumen, en zodra het sediment de nek nadert, wordt het proces gestopt.

Decanteren van jonge wijnen

1

Drankjes van minder dan vijf jaar oud worden als jong beschouwd. Transfusie is nodig om te verzadigen met zuurstof, dus een wijde hals is vereist. In dit geval onthult de wijn de smaak en het aroma.

 • Wacht 5 minuten tot meerdere uren, afhankelijk van het soort drankje. Om het proces te versnellen, moet u een beetje inhoud in de karaf chatten.
Interessante trechter in de vorm van een glas

Trechter in de vorm van een glas

Sommeliertips voor decanteren

 1. Decant heeft rode, rijpe wijnen en portewijn nodig, met sediment en jonge drankjes.
 2. Het proces wordt zelden uitgevoerd met roze en sprankelende of witte wijnen. Hier heb je ervaring voor nodig, anders kun je de smaak bederven. Sterke tafeldranken worden niet gedecanteerd.
 3. Jonge dranken moeten verzadigd zijn met zuurstof, dus het is belangrijk om speciale bezinktanks te gebruiken.
 4. Als de wijn in een karaf wordt geplaatst, moet hij gedurende de dag worden gedronken.

Hoe zorg je goed voor het schip?

Er zijn geen speciale regels, alles is eenvoudig:

 • Vegen met een handdoek of servet decanter is alleen nodig van buiten.
 • Was de handen door een borstel aan te brengen.
 • Gebruik geen agressieve huishoudelijke chemicaliën, spoel na gebruik van oplossingen met stromend water.
 • droog verticaal beter, door aan de pin te hangen.
 • Bewaren in een kast apart van tafelgerei.
Een goede verzorging geeft een prachtig beeld van het product

Een goede verzorging zorgt voor een mooie uitstraling

Belangrijk! Let op het feit dat de container heel moet zijn, geen chips en vreemde geuren heeft.

Een karaf kiezen voor thuisgebruik

We kunnen zeggen dat dit niet de meest noodzakelijke dingen in het huis, maar als je wilt heerlijke wijn drinken of uw dierbaren liever een drankje de moeite waard een kijkje op deze karaf voor jezelf of als een geschenk.

Tip! Kies een model van een vaartuig, denk aan uw favoriete soorten dranken, dit is belangrijk bij het kiezen van een formulier. Als u een geschenk koopt, let dan op de gedecoreerde opties die uw geliefden leuk vinden, of kies uw laconieke model.

Een verscheidenheid aan aanpassingen kunnen aan het schip worden gekocht:

 1. drifteliminator;
 2. een trechter;
 3. staan;
 4. droger voor de karaf.

Container voor wijn in een restaurant of café

In het geval dat u de eigenaar bent café of restaurant, waar dure drankjes worden geserveerd, is het de moeite waard om de aankoop van een geschikte container te overwegen voor de juiste en effectieve levering van wijn aan uw gasten. Voor de juiste keuze, let op de volgende punten:

 1. het aantal karaffen moet meer zijn dan dat van bezoekerstafels;
 2. de grootte en vorm van de gerechten worden geselecteerd volgens de wijnkaart van het café;
 3. stilistische decoratie van gerechten moet overeenkomen met het ontwerp van de kamer;
 4. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het materiaal en niet aan de externe aantrekkelijkheid van het vaartuig.
Originele kruik van kristal met brons"пробкой"

Originele kruik van kristal met een bronskurk

De traditionele vorm van de kristallen karaf

De traditionele vorm van de kristallen karaf

Een mooie en elegante decanter zal een "hoogtepunt" van de decoratie van de tafel worden, benadrukken de status van de instelling. Voor kenners van dure drankjes, zal het een uitstekend cadeau zijn voor de viering of gewoon versieren thuis bar en een feest in de kring van vrienden en familieleden.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map