Donker plafond in het interieur: 80 luxueuze en strikte ontwerpopties

Donker plafond - een niet-standaard oplossing in het interieur

Donker plafond - een niet-standaard oplossing in het interieur

Het meest succesvol en relevant voor het ontwerp van het plafond is altijd geweest witte kleur, maar een donkere en zwart plafond in het interieur werd beschouwd als iets buitengewoons. Er is een mening dat zo'n kleur enige druk uitoefent op de psyche en op de ruimte zelf, waardoor de ruimte visueel lager wordt. Als we het standaard type appartement beschouwen, zonder de hoogte ervan, dan kunnen we ervan uitgaan dat je geen andere oplossingen moet kiezen, behalve voor lichte plafonds. De stereotypen zijn echter ver gevorderd en alle vooroordelen zijn niets anders dan fictie: een competente combinatie van oplossingen zal het gewenste effect voor een korte tijd bereiken.

 • Kenmerken van zonering en decoratie
 • Regels en selectiemethoden
 • Uitvinding van het raamwerk
 • Combinatie van interieuroplossingen
 • Combinatie van constructie in kleur met wanden en vloeren
 • Donker plafond en lichtbronnen
 • Consistentie van kleurenoplossingen
 • Donker plafond in het interieur: tips
 • Ontwerp van de openbare ruimte
 • Inrichting van een woning in een donkere kleur
Donker plafond van geschilderd hout in de lounge van het landhuis

Donker plafond van geverfd hout in de woonkamer van een landhuis

Klassiek interieur van een luxe landhuis. Houten donker plafond, witte muren, marmeren traptreden en gebeeldhouwde elementen in de inrichting

Klassiek interieur van een luxe landhuis. Houten donker plafond, witte muren, marmeren treden en gesneden elementen in het decor

Bestemmingsfuncties en ontwerp

Het donkere plafond bevordert een visuele verhoging in hoogte, omdat het lijkt op een nachtelijke hemel die naar oneindig gaat, naar verre diepten, en op deze manier wordt een donker plafondontwerp waargenomen. Deze producten zijn in perfecte harmonie met interieuroplossingen voor slaapkamers, omdat ze een bepaalde sfeer creëren om naar bed te gaan. Deze optie zal een beroep doen op mensen die liever overdag slapen en uitrusten. Met een soortgelijk ontwerp is het onwaarschijnlijk dat het pand zich gaat vervelen of depressief wordt. De keuze voor dit ontwerp verplicht de eigenaren van het appartement echter niet om te verliezen met het algemene interieur.

Imitatie van een sterrenhemel op een donker plafond met achtergrondverlichting

Imitatie van een sterrenhemel op een donker plafond met achtergrondverlichting

Het houten plafond van donkere kleur past harmonieus in de thuiskast

Het houten plafond van donkere kleur past harmonieus in elkaar thuiskantoor

Regels en selectiemethoden

Bij het definiëren met opties, die een donker plafondontwerp in de binnenoplossing zullen zijn, moet rekening worden gehouden met verschillende punten.

Klassieke slaapkamer in grijze tinten: donker plafond, gele meubels, grijze gordijnen en witte meubels

Klassieke slaapkamer in grijze tonenx: donker plafond, gele meubelstoffering, grijze gordijnen en witte meubels

Hoogte van de kamer na het feit

Door een keuze te maken voor niet al te grote en niet erg hoge ruimte, loop je het risico niet te krijgen wat je eerder had verwacht. Je kunt serieus rekening houden met dit idee in het geval van een hoogte van structuren die minstens 250 cm heeft bereikt. Dat wil zeggen, er is een eenvoudige techniek hier: hoe hoger het plafondontwerp, hoe donkerder het kan zijn door de kleurenoplossing. Als de hoogte van het pand 3-3,5 m is, zal zelfs het verven van de koolkleur geen onaangename druk veroorzaken. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de harmonie van kleuroplossingen van meubels en extra decoraties.

Donker plafond en panoramische ramen in de keuken van een landhuis

Het donkere plafond en panoramische ramen op de landhuis keuken

Hoe beïnvloeden schakeringen de algehele stijl?

Koude tonen dragen bij aan de snelle vorming van een bodemloze lucht 's nachts. Deze oplossing verhoogt visueel de hoogteparameters in elke kamer. Vanuit deze groep kunt u rekening houden met verschillende schaduwoplossingen, die in elk scenario er stijlvol en origineel uitzien:

 • grijs;
 • blauw;
 • blauw-zwart;
 • blauw;
 • turkoois;
 • grafiet.
Donker plafond in het interieur: een rijk blauw plafond harmonieert harmonieus met het meubilair in toon en staat in contrast met de witte muren

Het verzadigde blauwe plafond combineert harmonieus met het meubilair in toon en contrasteert met de witte muren

Warme tonen hebben meestal een speciale benadering van de waarnemer, dus bruin de plafondstructuur kan merkbaar dalen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat deze oplossing relevant is voor de optimale hoogteparameter in een kamer. Als u zich daar geen zorgen over maakt, kunt u dit fenomeen negeren en nieuwe experimenten starten. By the way, het bruine plafond gemaakt van hout, hoewel het lijkt laag, maar de kamer met zijn hulp wordt gezelliger. Een boom is een boom, het creëert rust, verwarmt en verheft de stemming op elk moment van het jaar.

Houten plafond en open haard in de bibliotheek van een landhuis - een voorbeeld van gezelligheid en rust

Houten plafond en open haard in de bibliotheek landhuis - een voorbeeld van comfort en rust

Tip! Er is een algemene overtuiging dat het plafond van deze kleur beter te kiezen is in een glanzend ontwerp, omdat het bijdraagt ​​aan het nivelleren van de algehele kleurinvloed. In veel soorten interieurs creëert een dergelijk product het effect van agressie.

Uitvinding van het raamwerk

Om de muren iets hoger te maken, is het noodzakelijk om voor donker te zorgen plafondconstructie frame in een lichte toon. Hierdoor kan een stoeprand in de kleur van de muren worden ontwikkeld, die een duidelijk contrast vormt met het plafond en een speciale uitstraling krijgt. Lichtschaduwoplossingen zullen hun hoogte visueel vergroten en zullen het plafond niet onder de waarde laten "vallen". Gezien het donkere plafond in het interieur (foto), kunt u er zeker van zijn dat er veel oplossingen zijn die het meest aantrekkelijk maken. Een levendig voorbeeld is de keuze ten gunste van het originele frame, dat zeker bij u past.

Visuele scheiding van het donkere plafond en de lichte muren met een wit frame in de kinderkamer

Visuele scheiding van het donkere plafond en lichte muren met een wit kader binnen kinderkamer

Donker kleurenframe voor het originele plafond

Als de ruimte hoog genoeg is en het uw belangrijkste taak is om het visueel lager te maken, moet u een receptie nemen, het tegenovergestelde van de vorige. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen het plafond aan de muren te "bouwen" en een bepaalde opstand te creëren.

Combinatie van interieuroplossingen

Als er geen behoefte is om toevlucht te nemen tot harde experimenten, is het mogelijk om de voorkeur te geven aan tweekleurenschema. Deze sites zullen traditioneel presteren zonering functie. Als u bijvoorbeeld een donkere inzet op het plafond selecteert met een rechthoekige vorm, kan deze enkele gebieden in de keuken of in de woonkamer markeren. Afhankelijk van de gebruikte materialen wordt het tweekleurige plafond meestal gecombineerd.

donker spanplafond in het interieur met lichte kleuren inlegvellen - de originele oplossing voor diegenen die verschillende stijlen en kleurharmonieën willen combineren in één geheel.

1
Combinatie van houten plafond en witte inserts in de keuken

Combinatie van houten plafond en witte inserts in de keuken

Combinatie van constructie in kleur met wanden en vloeren

Hier vindt u een overvloed aan combinaties en talloze oplossingen. In deze beslissing kunnen muren het best worden bewaard neutrale toon. Vloeren kunnen in een donkere schaduw worden uitgevoerd en als u wilt of van gedachten verandert, kunt u deze later op de vloer plaatsen tapijt lichte kleur - beige, ivoor, crème. Als de ruimte een lichte toon heeft, kunnen sommige elementen vanwege de grote raamontwerpen aan de zonnige kant in donkere kleuren worden uitgevoerd. Dit biedt een spel met verschillende kleurschakeringen in elk type ruimte.

Tip! In het bovenstaande interieur is het belangrijk om strikt te houden aan het feit dat het meubilair was licht, Zulke contrasten zijn dringend nodig. Als er veel elementen in het interieur zijn die samenvloeien in een kleurenspot, is dit voor heel weinig mensen van weinig belang.

Het houten plafond en de vloer worden aangevuld met meubels in bruine tinten. Het contrast wordt gecreëerd door spotlighting en witte muren

Het houten plafond en de vloer worden aangevuld met meubels in bruine tinten. Het contrast wordt gecreëerd door spotlighting en witte muren

Donker plafond en lichtbronnen

In tegenstelling tot witte tinten en dergelijke dragen donkere elementen bij aan de absorptie van licht. Daarom moet je je voorbereiden op het feit dat je, door de overvloed aan zwarte of bruine oppervlakken in de kamer te gebruiken, een sombere kamer kunt krijgen. Dit effect kan opslaan elektrische verlichting, die in grote hoeveelheden aanwezig moet zijn. Een speciale rol wordt gespeeld door extra lichtbronnen.

Tip! Raamdecoratie zou geen moeilijkheden moeten creëren voor daglicht. Kies een venster door een donker plafond te kiezen transparante sluier. Indien mogelijk, kunt u de vensters in de "uitgeklede" vorm zonder gordijnen achterlaten - een dergelijke netheid met licht zal als een prachtige decoratie fungeren.

Gesmede lampen in de geest van de Romantiek met kaarslampen, hoge witte muren en een donker plafond met houten balken doen denken aan een kasteel op het platteland

Gesmede lampen in de geest van de Romantiek met kaarslampen, hoge witte muren en een donker plafond met houten balken lijken op een kasteel op het platteland

Consistentie van kleurenoplossingen

Plafond - het oppervlak in elke ruimte, wat noodzakelijkerwijs consistent moet zijn met de rest van de interieuroplossingen. Dus als de hele kamer wordt vastgehouden bruine schaal, zo'n plafond zal er belachelijk uitzien en het hele plaatje bederven.

Het is niet dringend nodig dat de kleuroplossing van het plafondoppervlak in bepaalde details wordt herhaald, maar er is behoefte aan zijn organische vervlechting in een gemeenschappelijk palet zonder tegenstrijdigheden. Bijvoorbeeld, de succesvolle toepassing van een zwart plafond in een kamer gemaakt in grijswit kleurencombinatie. Dit is te wijten aan het feit dat alle aanwezige tinten relevant zijn voor de veel voorkomende achromatische familie.

Het plafond in toon uitvoeren met meubels en de inrichting van de kamer: het gebruik van hout creëert een speciale chic in een landhuis

Het plafond in toon uitvoeren met meubels en de inrichting van de kamer: het gebruik van hout creëert een speciale chic in een landhuis

De top in een donkergrijze kleur is geschikt voor elke atmosfeer. Als er een wens is, kan de kleuroplossing een link hebben naar de toon van de vloer, naar zachte hoek of naar aanrecht. De donkere vloer en het plafond in het interieur creëren meestal een uniek harmonieus geheel. Als je wilt, kun je na een paar jaar de situatie veranderen. Maar zoals de praktijk laat zien, weigerden mensen die voor een dergelijke combinatie kozen het zelden.

Competente combinatie van donkerblauw in het interieur: het plafond, gordijnen en decoratief servies

Competente combinatie van donkerblauw in het interieur: het plafond, gordijnen en decoratief servies

Donker plafond in het interieur: tips

We ontkenden de mythe dat zwarte en donkere plafondontwerpen echt bijdragen aan ontspanning en thuiscomfort, als je de juiste elementen selecteert. Maar er zijn verschillende nuances die wenselijk zijn om rekening mee te houden in het proces van interieurontwerp.

Het donkere plafond, lichte muren en grote ramen in het zomerhuis voor rust

Het donkere plafond, lichte muren en grote ramen in de zomerterras

Tips voor het geval de plafonds laag zijn

Met een kleine hoogte van de plafondconstructie is het niet nodig om de uniformiteit van de textuur van de elementen te observeren. Het is handiger om de zonering van de ruimte te verkiezen door een van de elementen in het zwart te selecteren.

Glanzende donkere plafonds en lichte wanden zullen ruimte en gevoelens van vrijheid toevoegen aan elke kamer met lage plafonds

Glanzende donkere plafonds en lichte wanden zullen ruimte en gevoelens van vrijheid toevoegen aan elke kamer met lage plafonds

Een belangrijke rol wordt weggelegd voor de selectie van het geschikte materiaal. Als er behoefte is aan visuele uitbreiding van de ruimte en het verhogen van de plafondstructuur, kunt u de voorkeur geven aan glanzend canvas.

donker glanzend plafond in het interieur geeft warmte en algemene textuur.

Donker gelakt plafond reflecteert licht en maakt de kamer visueel hoger

Donker gelakt plafond reflecteert licht en maakt de kamer visueel hoger

Tips voor connaisseurs van comfort

Op het gebied van toepassingen zijn dergelijke ontwerpen vrijwel onbeperkt, maar soms werkt deze truc perfect. Als het bijvoorbeeld nodig is om een ​​pacificerende kamer in een slaapzaal te creëren, kun je een plafond in een chocoladetint kiezen.

Bruin plafond in de slaapkamer

Bruin plafond in de slaapkamer

Voor conservatieven

 • Voor niet-supporters van experimentele oplossingen, wordt de All Black-stijl, die uitgaat van zwarte muuroppervlakken en het bijbehorende plafond, een echte optie.
 • Qua ontwerpruimte is ruimte een beperking: het is beter om geen voorkeur te geven aan donkere plafonds in de kamer voor kinderen, omdat kinderen te gevoelig zijn voor bloemen.

Tip! Het is goed en gepast om een ​​donkerbruin plafond in het interieur te kijken, wat de stijl eenvoudig en overzichtelijk zal maken minimalistische, maar tegelijkertijd comfortabel en compleet.

Woonkamer in donkere kleuren: het overwicht van natuurlijke materialen in de decoratie van het huis-chalet

Woonkamer in donkere kleuren: het overwicht van natuurlijke materialen in de afwerking Chalet

Ontwerp van de openbare ruimte

Donkere plafonds worden vaak actief gebruikt in het kader van openbare zonering en het creëren van een stijl in sociale instellingen - door middel van deze beslissingen cafetaria's, restaurants, hotels, bioscoopzalen, nachtclubs. Dit komt door de aanwezigheid van glas in lood in dergelijke gebouwen, dus er is voldoende verlichting voor de volledige vrijheid van ontwerpcreativiteit.

Inrichting van een woning in een donkere kleur

Als het om woonruimtes gaat, is het aan te raden om een ​​donkere kleur van plafonds te combineren met lichte kleuroplossingen - muren, vloeren, meubelontwerpen.

 • In een smalle kamer met een raam in de buurt van de eindmuur is het beter om dergelijke plafonds te verlaten;
 • In de kamer met een groot raam kan er veel natuurlijk licht zijn, waardoor het interieur donkerder moet worden.

Dus, het interieur van de slaapkamer (donker plafond), evenals salon, keuken, kinderkamer - dit alles is geschikt als u de stijlen correct combineert met de basiskleuroplossingen.

1