Tyg tapeter för väggarna: Allt du behöver för en varm och något vintage interiör

Citron textil tapeter i neoklassiska vardagsrum

Citron textil tapeter i neoklassiska vardagsrum

Dekorera väggarna i rummen blev tapeter bara ett par dussin år sedan, även om de själva verkade mycket tidigare än traditionella pappersanaloger. Idag har sådana tapeter blivit en obligatorisk del av en spektakulär, elegant och lyxig bostad.

 • Egenskaper av tyg tapeter
 • arter
 • Fördelar och nackdelar 
 • Hur man limar: några tips
Laconic och enkel linne tapeter

Laconic och enkel linne tapeter

Egenskaper av tyg tapeter

Ingen annan typ av tapeter ger rummet lika mycket komfort och värme som textil, och tusentals människor runt om i världen använder denna typ av dekorativa väggbeklädnader i sina hem och lägenheter. Det finns en logisk förklaring till detta.

Bilden av fåglar och crimson färg accenter gör den klassiska miljön levande och varm

Bilden av fåglar och crimson färg accenter gör den klassiska miljön levande och varm

Textil tapeter är ett arv av de en gång populära kungliga draperierna, chic matta, gourmet skärmtak De tsaristiska är möblerade och tyget på väggarna i hemliga boudoars. Och ändå i Renässanstiderna de började anses vara en av de främsta tecknen på lyx och rikedom. därför dekorera väggarna i sovrummen, vardagsrum och balsalar med hjälp av sammet och brokade kunde bara ha råd med adelsmän, adelsmän och kungar.

Men på den tiden skapades sådana produkter endast för hand av begåvade hantverkare som använde de dyraste och sällsynta materialen. Samtidigt tillverkas textilbordsunderlägg av specialteknologi på ett industriellt sätt, så de har blivit mer tillgängliga för allmänheten.

Effektiv lösning för väggdekoration i sovrummet i stil med shebbie-chic

Effektiv lösning för väggdekoration i sovrummet i stil med shebbie-chic

Intressant! Det vanligaste mönstret på textilier är bilden av liljor. Det är en symbol för att tillhöra den kungliga familjen.

Modern vardagsrumsdesign

Modern vardagsrumsdesign

Därför, som i tider av kungar och kungar, anses textil tapeter vara en oumbärlig del av en spektakulär, imponerande inredning.

Viktigt! De har inte bara estetisk skönhet, men garanterar också utmärkt ljud- och värmeisolering. Detta görs möjligt av materialets struktur.

arter

Tyg tapeter - två lager. Eftersom bottenskiktet är ett pappers- eller ovävt substrat, och övre tråden, förmålas i önskad färg och limas ihop, eller fasta delar av vävnaden. Beroende på vad det nedersta lagret består av är tyg tapeter uppdelat i två typer:

 • på pappersbasis: miljövänlig, "andas", till ett överkomligt pris. Deras nackdel är deras oförmåga att motstå fuktighet;
 • på en vävd basis, vilket ger den övre tygbasen hög hållfasthet, hållbarhet och fast volym.
Djärv eklekticism i vardagsrummets inredningsdesign

Djärv eklekticism i vardagsrummets inredningsdesign

1
Bakgrund med non-woven bas

Bakgrund med non-woven bas

Dessutom, beroende på typen av övre material, är textilbordsunderlägg också indelat i typer:

Bakgrundstyp beskrivning
linne  De är baserade på papper med linne trådar.
jute Bakgrund av jutetråden kan dölja ojämnheter på väggens yta, medan det ser bra ut i ett rum med en rustik eller naturlig stil.
silke Utsökt variant av inredning. De brinner inte ut under direkt solljus och är mest hållbara.
jacquard Basen är akryl. En sådan tapet blir inte våt från det applicerade limet, rynka inte och slip inte av väggen.
Bomullstyg tapeter Vanlig och ofta utan bild. Den mest prisvärda typen.
velour Bakgrund med sammetmönster och tapetmönster.
"Japansk gräs" Know-how. Dessa är de mest ursprungliga och dyra målningarna, som är gjorda av glasfiber och salvia sele.
filt De kommer från naturlig filt och från billiga analoger, såsom mikrofiber, polyester och propen. De är de mest fuktbeständiga, så de kan användas för att klistra in väggar i kök och även i badrum.
Kombination av filt och velour bakgrundsbilder

Kombination av filt och velour bakgrundsbilder

Textil tapeter i östra vardagsrummet

Textil tapeter i östra vardagsrummet

Snygg jute tapeter

Snygg jute tapeter

Det finns också sömlös tyg tapeter som gör att du kan dekorera väggarna utan en enda ledning. De skiljer sig åt under det att de under produktionen dessutom behandlas med Teflon-impregnering, vilket förbättrar de fuktsäkra egenskaperna.

Fördelar och nackdelar

Textil tapeter är den bästa typen av kvalitetsväggar. Deras oöverträffade skönhet och design uppskattas alltid, men deras prestandaegenskaper anses också som viktiga:

 1. universalitet av ansökan. På grund av den rika färgen och mångfalden av toppskiktets textur, kan tyg tapeter användas i inredning sovrum, kontor, vardagsrum, vid dekoration av lokaler i privata hus, i museer och offentliga institutioner;
 2. ekologisk renlighet;
 3. motståndskraft mot yttre faktorer: fukt, ultraviolett etc
 4. bevarande av ett bekvämt mikroklimat i rummet;
 5. livslängd på service - 10-15 år.
Delta i flera arter

Kombination av flera typer

Men den största fördelen med tyg tapeter är skönhet och lyx, samt ett brett utbud av modeller.

Till noten! Den enda nackdelen med detta material är deras bräcklighet och mottaglighet för skador. De kan inte skryta med goda antistatiska egenskaper, så textil tapeter är en plats för ackumulering av damm och smuts, vilket är svårt att bli av med.

Silke tapeter för ett mysigt sovrum

Silke tapeter för ett mysigt sovrum

Var uppmärksam! Praktiskt taget alla typer av textil tapeter är inte vattentäta och är inte konstruerade för våt rengöring. Endast torrbearbetning med en mjuk trasa eller mycket snyggt dammsugning.

Ett intressant alternativ för ett barn

Ett intressant alternativ för ett barn

Hur man limar: några tips

Tekniken att dekorera innerväggar med hjälp av tyg tapeter beror på vilken typ av grund det är, eftersom det bestämmer exakt vilket lim som ska väljas: för papperssubstrat En typ av lim är avsedd, och för icke-vävda - helt annorlunda

Till noten! Till ytan, som kommer att appliceras på sådan tapeter, läggs också fram några krav, inklusive dess torrhet och renhet.

Jacquard tapet kompletterar den klassiska stilen

Jacquard tapet kompletterar den klassiska stilen

Tips! själv limningsprocess Sådant material börjar med skärning av tapetremsor, men inte med en kniv, som med traditionella rullmaterial, men endast med sax.

Om tapetet har en pappersbas måste det smutsas med förberedt lim. Om det inte är vävt, bör limet appliceras inte på tapetet, utan direkt på väggen. Remsor av tapeter lim fogen till fogen, mycket försiktigt, försöker se till att överskott lim inte faller på deras framsida.

1