Porslinsplattor för golvet: hur man väljer det bästa och 60 + eleganta och lakoniska interiören

Porslinsplattor - ett av de bästa materialen för golv

Porslinsplattor - ett av de bästa materialen för golv

Keramisk granit kakel - är slitstarka och miljövänliga produkter, som är väl rengjorda av smuts. Det anses vara en av de mest stötdämpande material och plattor, realiserad på den moderna marknaden, och är perfekt för att klara golvet. Att veta specifika produkterna hjälper konsumenten att undvika misstag när man väljer ett visst prov och köper rätt alternativ. Porslinsplattor för golvet är motståndskraftigt mot mekaniska stötar, inte halt och estetiskt attraktivt.

 • typer
 • Viktiga fördelar
 • tillverkare
 • Särskild installation
 • Tips för att välja
Kakel i form av honungskamrater ser väldigt snygg ut

Kakel i form av honungskamrater ser väldigt snygg ut

typer

Porslinet är gjutet av lera, kvartsand, färgpigment genom förfarandet för dubbelpressning vid högt tryck och hög temperaturstegning. I utseende skiljer sig produkten från plattor: Det är målade helt och inte bara ovanifrån.

Viktigt! Styrkan av keramisk granit överträffar all känd typ av kakel och är inte sämre än naturlig granit.

Ett brett utbud av keramikvaror är till salu:

 • med naturliga matt yta som inte utsätts för ytterligare bearbetning. Trots bristen på dekorativa delikatesser har sådana prover ett antal fördelar: de är inte hala, tio gånger starkare än alla andra, deras vattenabsorptionsnivå är noll;
En lyckad kombination av material i badrummets inre

En lyckad kombination av material i badrummets inre

Ljus terrakottafärg i vardagsrummets design

Ljus terrakottafärg i vardagsrummets design

 • polerad till en glans. Efter att ha förvärvat ytterligare estetiska egenskaper, förlorade en sådan kakel några tekniska fördelar: det är mer poröst, därför mindre fuktbeständigt. När vatten träffar den släta ytan blir halt, så för att förebygga det, måste du regelbundet gnugga den med vaxföreningar (mastic);
 • halvpolerad;
 • glaserad (Emaljerade) Beläggs före bakning med en speciell glasyrglasyr, som är mindre slitstark än basbasen, men har större konstnärlig uttrycksförmåga.

 • satin finish med en flätig konsistens och en svag glöd. Effekten uppnås genom att använda kristallina mineralsalter på framsidan innan de skickas till ugnen;
 • lättnad gjutna med ett starkt eller något uttryckt figurmönster. Sådana modeller har förbättrade anti-glidegenskaper.

Vissa tillverkare producerar keramisk granit, när man lägger en monolitisk beläggning, är inga leder synliga. Sådana plattor kallas likriktad - kanten på produkten behandlas med en speciell teknik, avskurna med ökad noggrannhet.

Viktigt! De rektifierade modellerna är lämpliga för dekoration av lokaler, där temperaturregimen är stabil, eftersom uppvärmning leder till en expansion av föremålet och i frånvaro av ett mellanliggande gap leder detta till sprickbildning av plattorna.

Viktiga fördelar

Många husägare föredrog att använda kakel-granit för golvet. Detta förklaras inte bara av ökad styrka och hållbarhet. Keramisk sten har ett antal andra fördelar:

fördelar
Fuktmotstånd Kärnan vid att pressa pulvret under mycket högt tryck är att minska mängden porer i keramiken och öka densiteten. Som ett resultat av sådan bearbetning blir keramikplattan helt oskadlig mot effekten av vatten: vattenabsorptionskoefficienten är försumbar-0,01%.
Frostmotstånd Materialet tål effekten av t = -50 ° C, mer än 100 cykler av frysning. Dess motståndskraft mot låga temperaturer beror på dess fuktmotstånd - det finns inga porer i enheten, vätskan tränger inte inuti, kakeln bryter inte ner när den fryser. Det kan vara mer än 100 år även vid mycket låga driftstemperaturer.
Bra värmeledningsförmåga Detta är det mest lämpliga materialet för att avsluta det varma golvet. Det nästan utan förlust överför värmen genererad underifrån till det omgivande rummet.
Ökad nötningsbeständighet Den femte kategorin PEI V enligt den internationella klassificeringen innebär maximal motståndskraft mot nötning och möjligheten att använda i rum med intensiv trafik.
Porslin skiljer sig fördelaktigt från före andra typer av beläggningar

Porslin skiljer sig fördelaktigt från före andra typer av beläggningar

På grund av god värmeledningsförmåga är den perfekt för att installera ett varmt golv

Tack vare god värmeledningsförmåga är keramiska plattor perfekt för att installera ett varmt golv

Denna lista över fördelar med produkter kan fortsätta: Med tekniska parametrar överstiger den alla andra typer, nästan inga brister, men det kostar mer.

Badrum inrett i landstil

Badrum inrett i landstil

Mysigt vardagsrum i ett landhus i beige toner

Mysigt vardagsrum i ett landhus i beige toner

Notera! Produkter avsedda för installation på golvet, märkt med en speciell ikon - målade fötter. Ju mörkare mönstret desto mer slitstarkt har plattorna.

tillverkare

När man väljer en samling är det bättre att föredra produkter av europeisk produktion. I Europa finns de ledande fabrikerna, som använder tidtestad teknik och innovativ utrustning. Bland de producerande länderna är Spanien, Italien, Tyskland och Portugal ledande. Hundratals serier av keramiska granitplattor tillverkas här, varav prover med en unik designlösning och ideal geometri presenteras.

Till noten! Bland de mest kända märkena är italienarna KERAMA MARAZZI, CASA DOLCE, tysk MEI, spanska Oset, portugisiska GRES TEJO, såväl som ryska KERRANOVA och "Uralkeramika ".

1

Särskild installation

om Keramisk granit utförs på samma sätt som konventionell plattor, men processen har nyanser och subtiliteter, vilket måste beaktas.

Tips! Beläggningens hållbarhet beror på rätt installation: trots den keramiska granitens högsta hårdhet kan det ge en spricka om den inte läggs på en helt platt botten.

De grundläggande regler som masterskivor ska följa när de arbetar är:

 1. Layering utförs endast på ett plan plan. Rikta basen med vilken konstruktion som helst, oftast en betongplatta.
 2. Installation rekommenderas med hjälp av en lasernivå, styrning av varje staplad enhet med en fyrkant.
 3. För att fixa den keramiska graniten används exklusivt för dessa fall, lim, i vilken komposition som mjukningsmedel tillsätts. Om villkoret inte är uppfyllt kommer inte hakan av kakel med basen att förekomma. Porslinets stengods absorberar inte fukt, så limet utan speciella tillsatser kommer helt enkelt att exfoliera efter torkning.
 4. Erfarna mästare rådfrågar layouten på ett av två sätt: från den mest framträdande vinkeln eller från mitten av rummet till kanterna. Innan du börjar arbeta är det användbart att göra en kontrollplacering av proven torr för att se hur den uppfattade layouten kommer att se ut i verkligheten.
 5. Grout grouting utförs nästa dag efter läggning.
Golvutjämning

Golvutjämning

Lim för kakel

Lim för kakel

Lasernivån hjälper till att lägga plattor

Lasernivån hjälper till att lägga plattor

Tips! Om det antas under reparationsprocessen golv med keramikgolv och väggar, sedan börjar det färdiga arbetet från golvet.

Tips för att välja

När du bestämmer dig för att köpa porslinstentillbehör för att täcka golvet, bör du se till att kvaliteten på den aktuella sändningen är säker. Kostnaden för produkterna är tillräckligt hög, så du bör skydda dig mot förfalskningar.

Inredning i köket, kombinerat med matsalen, i modern stil

Inredning i köket, kombinerat med matsalen, i modern stil

Duschkabin öppen typ i designen av badrummet, inredd i stil med fusion

Duschkabin öppen typ i designen av badrummet, inredd i stil med fusion

Köp produkten rekommenderas från pålitliga leverantörer som arbetar med betrodda återförsäljare som kan dokumentera produktens kvalitet och ursprung.

Tips! Att döma äktigheten hos plattan granit kan vara vid kanten skär - den ska vara lika målade över hela djupet.

Porslinskivorna kan särskiljas av skäret

Porslinskivorna kan särskiljas av skäret

 • Den keramiska graniten har inga porer, därför absorberar inte vatten: remsan som passeras av markören avlägsnas lätt efter torkning och lämnar inga spår på framsidan eller baksidan.
 • Den keramiska granitplattan kan ha olika storlekar, men tjockleken är aldrig mindre än 1 mm.
 • Produkter av hög kvalitet, tillverkad på fabriken i överensstämmelse med tekniken, tål en hög mekanisk belastning - sten Dela inte på hösten. Säljaren, säker på äktheten hos de sålda varorna, kommer att testa provet: den pressade graniten kommer inte att spricka och bryta om den testas för styrka, lämnar plattan.

Tips! När man letar efter icke-hala modeller måste köparna begära granit med tekniken "Antislip", vars namn kommer från det engelska ordet, vilket betyder "anti-skid" i översättning.

Keramisk granitplatta är ett universellt ytmaterial. Solid, slitstark vacker golvbeläggning Den kan fungera i årtionden utan att ändra de estetiska egenskaperna och prestandaegenskaperna.

1