Tropisk skønhed stromant: Regler for pleje derhjemme 40 + fotos

En vidunderlig plante med elegante blade

En vidunderlig plante med elegante blade

Mange af os er fascineret af skønheden i tropiske træer, blomster og andre planter, nu kan de dyrkes hjemme, blomsterhandlerens favorit var en stromant. Foto bladene er slående billedets lysstyrke, foruden visuelle skønhed det er berømt for den relativt lette pleje blandt andre finurlige tropiske kolleger, og elsket derfor af blomsterhandlere.

Indhold:

 • Art og sorter
 • Stromant, hjemmepleje
 • Sådan formeres og transplanteres
 • sygdom
 • En behagelig overraskelse
 • Ah, disse legender

 

Smuk skønhed stromanta

Smuk skønhed stromanta

Art og sorter

Stromantens plante tilhører familien af ​​maranthocker og har op til 13 arter i naturen, men to typer er bedst til dyrkning derhjemme.

Stromanta vil tjene som en smuk udsmykning af dit landskab

Stromanta vil tjene som en smuk udsmykning af dit landskab

Gryden passer bedst til:

 1. Stromant er behageligt. Det vokser til 35 cm i højden, kendetegnes af smukke blade i form af brede ovale med regelmæssig form på 15-20 cm i længden. Deres generelle farve er lysegrøn, den øverste del af bladet er dækket med mørke grønne strimler, som symmetrisk bevæger sig væk fra venen i midten og løber langs de laterale vener til kanten. Nederste blade er grå-grønne.

  Stromant er behageligt

  Stromant er behageligt

 2. Stromant er blodig. Denne blomst blev bragt fra varmt Brasilien, det adskiller sig i større dimensioner end stromant er behageligt, den voksne plante kan nå en højde på 1 m. Bladene har en smal oval form i form af en pilehoved. Deres længde er 20-40 cm, bredden omkring 10 cm, den øverste del af bladet har en grøn farve med flækkede mørke grønne striber, fra bunden - en blodrød nuance, for hvilken navnet blev givet.
En række kaldes"кровавая" благодаря своей яркости пользуется большой популярностью

Sorten kaldes "blodig" på grund af dens lysstyrke er meget populær

På grund af forskellene i skyggen på toppen af ​​bladet er blomsten opdelt i tre karakterer:

 • tricolor - undersiden er rød, figuren på toppen har tre nuancer: en mørkegrøn overordnet tone, bånd af lysegrøn og lyserød;
 • flerfarvet - et blad af et blad spottet eller i skilsmisse af salat og hvide nuancer på en mørkegrøn baggrund
Variety Multicolor

Variety Multicolor

 • Triostar - pletterne på den øvre mørkegrønne side af bladet er hvide og rosa;
Storslåede Triostar med hvide og lyserøde blade

Storslåede Triostar med hvide og lyserøde blade

 • Maroun - Bourgogne nedenunder har den centrale del af bladene en lysegrøn blodår.
Stromanta Marun

Stromanta Marun

De mest populære typer er stromant behagelige og sorten Triostar på den stromant blodige. Sidstnævnte er meget glad for designere, fordi han har en usædvanlig skygge, han spiky slår indretningen.

Hjemmepleje

På trods af at planten stromant for enkelhed af pleje er i spidsen blandt eksotiske indendørs planter, er dens dyrkning forskellig i nogle nuancer.

Under blomstringen: lyse røde blomster

Under blomstringen: lyse røde blomster

Hvad skal ikke være:

 • udkast;
 • temperaturfaldet, det skal være stabilt, ikke lavere end 18 grader;
 • direkte sollys, fordi bladene falder i størrelse og taber lysstyrken af ​​farve;
 • vanding med koldt vand, du kan slappe af rødder;
 • konstant våd jorden, kan rodsystemet rotne.
At stromanta har lyst på dig i lang tid, når du plejer det, skal du tage højde for nogle af nuancerne

At stromanta har lyst på dig i lang tid, når du plejer det, skal du tage højde for nogle af nuancerne

Betingelser for normal planteliv:

1
 • en vis luftfugtighed - luftens tørhed kan til sidst ødelægge planten, alt begynder med udtørring af bladets spidser og slutter med hele blomstens død;
 • spredt, men tilstrækkeligt lys;
 • Hvis der anvendes kunstig belysning, skal den opretholdes i mindst 16 timer om dagen.
 • indkvartering på steder dækket af udkast
 • til vand er det kun nødvendigt ved tørring af det øverste lag af jord;
 • vand under vanding skal være stabilt og varmt;
 • daglig sprøjtning af blade
 • En bred gryde, som stromant er i stand til hurtigt at ekspandere;
 • moderat befrugtning - blomsten tåler ikke en overflod af næringsstoffer, så brug narkotika bedre i halv dosering ikke oftere end 2 gange om måneden i perioden fra forår til efterår.
Blomstrende busk af stromant blodig

Blomstrende busk af stromant blodig

Med passende pleje når nogle sorter en anstændig størrelse. Når du dyrker et hus for at vokse et rodsystem, skal du straks vælge en bred krukke

Med passende pleje når nogle sorter en anstændig størrelse. Når du dyrker et hus for at vokse et rodsystem, skal du straks vælge en bred krukke

Tip! For at opretholde det rigtige fugtighedsniveau er det bedst at bruge specielle blomster eller terrarier. De kan findes i butikker med speciale i salg af husplanter.

Sådan formeres og transplanteres

Stromant racerer på 2 måder:

 1. Ved division. Planten trækkes omhyggeligt ud af gryden, hvorefter nye skud skilles manuelt fra den, som allerede har deres rødder. De transplanteres i en blanding af tørv og sand, der skaber et minikasse, hvor de er indtil de første unge blade ser ud.

  Reproduktion ved division metode

  Reproduktion ved division metode

 2. Skæring. Skær fra toppen 10 cm, så de var 2-3 blade, sat i vand, dækket af polyethylen, indtil rødderne vises. Efter udseendet af rødderne plantes stiklinger i nye gryder.

For bedre at forstå reproduktions- og transplantationsprocessen er det fornuftigt at se på denne proces i fotos og video tutorials.

Tip! En af de vigtige betingelser for et normalt liv af stromant er god dræning, og derfor i puljen er det nødvendigt at tredoble dræningslaget 3-5 cm. Jorden skal være lidt sur og moderat nærende, du kan ikke misbruge gødning.

Til rødderne rotter ikke, planten har brug for dræning

Til rødderne rotter ikke, planten har brug for dræning

transplantation:

 • Time. Unge planter transplanteres hvert forår, voksne - hvert tredje år.
 • Jorden. Jorden skal være torv.
Plantetransplantation

Plantetransplantation

Tip! Erfarne dyrkere anbefaler at lave en blanding: 1 del af hakket trækul, 2 dele sand, 2 dele tørv og 2 dele tørv.

 • Pot. Kapaciteten skal være høj, da blomsten afviger stærkt udviklet rodsystem.

sygdom

Stromanta vil se godt ud blandt andre planter i dit landskab

Stromanta vil se godt ud blandt andre planter i dit landskab

Et af de hyppigste spørgsmål, når man plejer en stromant, er derfor, at bladets tips tørrer. Dette kan skyldes tre grunde:

 1. Tør luft - Du skal give det rigtige fugtighedsniveau, spray oftere, læg potten i en bakke, på bunden af ​​hvilken du skal lægge våd sphagnum mose.
 2. Solens direkte stråler - Vi skal straks flytte blomsten.
 3. Spider mide - Bladene skal vaskes med en mild sæbeopløsning og behandles med en speciel sammensætning, den sælges i specialforretninger.
For stærk belysning kan bladtipsene tørre ud

For stærk belysning kan bladtipsene tørre ud

Med denne blomst kan du lave en eksotisk landskabsstil

Med denne blomst kan du lave en eksotisk landskabsstil

Det andet hyppigste spørgsmål om stromant sygdomme er hvorfor falder stilken?

Dette skyldes overløb eller lav temperatur ved høj luftfugtighed, det er nødvendigt at give varme og til at behandle de berørte områder med et fungicid.

Nogle flere problemer og måder at eliminere dem på:

 • gule blade - overskydende sollys er det nødvendigt at bevæge sig hurtigt til et mørkere sted
 • Bladene er dækket af pletter og foldet - manglende vanding bør den øges
 • væksten sænket - Problemets rod kan være en af ​​faktorerne: tør luft, kryds, solstråler. Alternativt fjern en af ​​dem og find vej ud: hvis det ikke hjalp med at flytte til et mørkere sted, hyppigere sprøjtning, så er det tid til at kontrollere blomsten for skadedyr;
 • bøjning af stilke i forskellige retninger eller foldning af blade i rør - kold eller for tør jord, er det nødvendigt at regulere temperatur og vanding
 • Bladets kanter er gule eller brune - problemer med top dressing - mangel eller overskud af næringsstoffer, det er nødvendigt at justere;
 • dannelsen af ​​en belægning svarende til bomuldsuld Er en måltidagtig mide. De berørte områder skal behandles med en bomuldspinne dyppet i alkohol, alvorligt beskadigede dele af planten fjernes, de behandlede dele vaskes med rent varmt vand.
Stromanta"Чарли"

Stromant Charlie

En behagelig overraskelse

Hvis du ordentligt tager hånd om stromant og omhyggeligt følger alle reglerne og tilfredsstiller hendes luner, kan du til tider finde ud af, at det viser sig, at denne "dame" gav dig blomster. Disse er ikke frodige roser, men ganske interessante dejlige blomsterblomster, der består af hvide blomster med appelsinplanter. Professionelle blomsterhandlere siger imidlertid, at dette fænomen er yderst sjældent, og hvis du har ventet på et sådant mirakel, betyder det, at du ikke bare laver dine omsorgsopgaver, men bare lever sjælen i sjælen.

For at opnå blomstrende stromant er relativt urolig, er det sjældent fænomen

For at opnå blomstrende stromant er relativt urolig, er det sjældent fænomen

Ah, disse legender

Der er en opfattelse af, at tilstedeværelsen af ​​stromant i huset hjælper folk, der lider af søvnløshed. Det er selvfølgelig en videnskabeligt ubevidst hypotese, men det er overraskende, at de fleste ejere af denne stribede skønhed bemærkede, at deres søvnkvalitet virkelig forbedres for uforklarlige grunde. Ifølge en anden esoterisk version aktiverer stromanten energi og selvtillid, men det er heller ikke en ubestridelig sandhed, men hvem ved, måske belønner denne blomst os som et tegn på taknemmelighed for at opfylde alle luner.

Denne dekorative blomst har erhvervet den herlighed et fremragende middel til søvnløshed. Prøv, og du flytter puljen med hende til soveværelset

Denne dekorative blomst har erhvervet den herlighed et fremragende middel til søvnløshed. Prøv, og du flytter puljen med hende til soveværelset

Stromant er en eksotisk skønhed, som øjeblikkeligt tiltrækker opmærksomhed, så hun er en velkommen gæst i ethvert hjem. Udover at lyse vores stemninger giver denne blomst os en anden nyttig færdighed - vi bliver mere organiserede og forstår elementerne i elementær selvdisciplin. Det er kun på grund af dette øjeblik, at det er værd at forsøge at dyrke en sternfast stromant i din krop og for at opnå en venlig blomstring af det.

1