Skåp i sovrummet ovanför sängen: inredning, material och installation

Skåp i sovrummet ovanför sängen: inredning, material och installation

Modernt interiör med mörka möbler i sängens huvud

Modernt interiör med mörka möbler i sängens huvud

Skåpet i sovrummet - En nödvändig sak. Det är bra om det också hjälper till att rationalisera användningen av utrymme som inte har använts tidigare. Detta gäller arrangemanget lagringssystem ovanför sängen. Denna del av väggen är oftast tom eller är upptagen med dekorativa element.

 • Att utrusta eller inte?
 • Varianter av konstruktioner
 • material
 • Användbara tips
 • slutsats
Mörka gardiner i färgen på mörkt laminat

Mörka gardiner i färgen på mörkt laminat

Att utrusta eller inte?

En sådan fråga ställs exakt av dem som tror, ​​hänger ett skåp eller hyllor ovanför sängen eller inte. Det finns argument för både, och mot. fördelar:

 1. Det finns ytterligare ett lagringssystem, medan det användbara utrymmet på golvet inte smygar. Detta är särskilt viktigt om Sovrummet är litet.
 2. I det kan du lägga till de mest nödvändiga sakerna - något som alltid ska vara till hands.
 3. Detta element av möbler är kompakt, och därför är priset lågt.
 4. Det är inte svårt att montera ett skåp ovanför sängen, men det är väldigt viktigt att göra detta enligt den förväntade belastningen.
 5. Redan klar design kan uppdateras, förbättras.
Arch valv ovanför sängen

Arch valv ovanför sängen

Bekväma och funktionella möbler

Bekväma, funktionella möbler

Inbyggd möbelbelysning på huvudets huvud

Inbyggd möbelbelysning på huvudets huvud

När det gäller de negativa ögonblicken är de också:

 1. Om du placerar skåpet eller hyllorna på väggens höjd felaktigt kan inte skador (huvudskott) undvikas.
 2. Om fixeringen eller överbelastningen är otillräcklig kan strukturen falla på sovaren.

Viktigt! Innan du köper ett sådant skåp, ska du försöka sova bekvämt när det finns något som hänger över huvudet. För att göra detta är det nödvändigt att fästa ett pappersark på den avsedda platsen för möbler, vilket skulle vara parallellt med sängen. Ungefärliga känslor kan förstås.

Snygga mörka möbler

Snygga mörka möbler

Möbler för en liten lägenhet

Möbler för en liten lägenhet

Tegelvägg i interiören

Tegelvägg i interiören

Varianter av konstruktioner

Baserat på designen, storleken på sovrummet och några andra faktorer är det nödvändigt att välja en eller annan variant av lagringssystemet ovan säng. Det behöver inte vara en standard hängande uppsättning. Praktiska variationer:

 • Upphängd garderob. Detta är det enklaste alternativet, som liknar det som används i köket. Monteras enkelt, säljs kan du hitta produkter från olika material. Monteringsprocessen är monterad på parenteser, skruvar eller krokar. Negativa aspekter av sådana modeller är inte särskilt pålitlig stabilitet och frånvaron av begränsare, vilket kan leda till ett fall i konstruktionen.
 • Modular. Det här alternativet är mer intressant, eftersom det kommer att vara möjligt att ändra platsen efter eget gottfinnande, medan justeringar av rummets utformning kommer att göras. Originalskåp ser ut som trappor eller celler. En uppsättning av ett visst antal delar kan placeras strax över huvudet eller på hela väggen, under vilken sängen står.

 • Hylla, hyllning. Dessa är strukturer på flera nivåer som endast får användas i stora sovrum. Och det måste finnas en tillräcklig takhöjd. På grund av att stativet har stora dimensioner, är dess vikt också solid, så installationselementen bör tas väldigt seriöst.
 • Nischer. De kan ordnas över en säng i ett stort sovrum. För arrangemang av nischer är det nödvändigt att skapa en gipsmur. De bör inte överbelastas med tung vikt. Sådana förvaringssystem kommer att vara mer av ett dekorativt element.

material

Skåp ovanför sängen kan tillverkas av olika material. Du kan välja flera:

 • Massivt trä. Sådana mönster kommer att vara den optimala lösningen, men endast om rasen inte är tung. I annat fall kommer en säker fastsättning på väggen att vara ett problem. Sova under en sådan möbel kommer att vara farlig. Trä är miljövänligt och säkert. Vid användning av trämöbler används inte harts och formaldehyd.
 • Laminerad spånskiva eller laminerad spånskiva - Detta är det vanligaste materialet för möbelproduktion idag. I den enklaste formen är det ett sågspån som trycks på ett visst sätt. I detta fall används limföreningar, vilka vid uppvärmning kan frigöra fenoler. I allmänhet är mängden av sådana utsläpp liten, men om det är möjligt att välja ett skåp från ett annat material är det bättre att göra det.
Miniatyr sänglampor

Miniatyr sänglampor

Lyxig klassisk ljuskrona i en modern inredning

Lyxig klassisk ljuskrona i en modern inredning

Klassisk svartvit inredning

Klassisk svartvit inredning

 • MDF - Detta är en mer hållbar och hållbar analog spånskiva. Dess produktion sker enligt en annan teknik. Det här gör det möjligt att förkroppsliga de mest våldsamma designfantasierna i materialet.
 • Plast, glas, metall. Icke-standardalternativ, men för ett modernt sovrum i en futuristisk, minimalistisk eller högteknologisk stil - utmärkt alternativ Plast- och metallskåp kan vara mycket lätta. Samtidigt är deras form original, och utseendet är spektakulärt.
Mysigt interiör i mintfärg

Mysigt interiör i mintfärg

Var uppmärksam! Glasmodeller måste beställas, eftersom de inte finns i möbelaffärer. Dessutom kan de endast användas om ägarna följer den perfekta renheten och ordningen, eftersom materialet är helt transparent.

Minimalistiska ljusmöbler utan handtag

Minimalistiska ljusmöbler utan handtag

Träbjälkar i taket i en ljus klassisk inredning

Träbjälkar i taket i en ljus klassisk inredning

Inredning i jugendstil

Inredning i jugendstil

Användbara tips

När man bestämmer sig för att använda utrymmet ovanför sängen är det värt att lära sig några experttips om installationsprocessen och inte bara. Kom ihåg några grundläggande regler.

 1. Experiment. Det betyder att du inte bör begränsa din fantasi. Kombinera färgfältet, plats, material som används, olika i form och storlek. Det ger inte bara ett nytt förvaringsutrymme, utan ger också en "zest", friskhet till sovrummets inredning.
 2. Uppmärksamhet på installationen. Det har redan nämnts mer än en gång att du måste vara försiktig med att hänga ett skåp på ett sådant ställe, eftersom faran för en sovande person är ganska riktig. Du behöver inte spara på leverans av fästanordningar.
 3. Beslut om placeringen. Skåpet bör först och främst inte störa och för det andra vara funktionellt och bekvämt att använda. Speciellt är det nödvändigt att vara uppmärksam på höjden på hängande: en rubrik är inte den bästa början på dagen.
 4. Load. Du behöver inte lagra allt du kan. Lastnorm måste observeras strikt och inte testas för styrka.
 5. Att utesluta förlusten av saker är uppsättning begränsare - låga sidor framför.

1

slutsats

Skåpet ovanför sängen är original och funktionell. Denna osäkra plats i många hem kan vara en bra utväg om det inte finns tillräckligt med förvaringssystem. Med denna typ av möbler kan du framgångsrikt komplettera utseendet på rummet och uppdatera det.

En öppen garderob i inredningen

En öppen garderob i inredningen

Kontrast mörk laminat ser bra ut med vita väggar

Kontrast mörk laminat ser effektivt ut med vita väggar

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map