Kolonialstil i inredningen: 85+ foto av utvalda implementeringar

Kolonialstil i inredningen: 85+ foto av utvalda implementeringar

Engelska kolonialstil

Engelska kolonialstil

Kolonialstil i inredningen kom till våra dagar från medeltida England. Ursprunget beror på europeiska kolonier, som distribuerades över hela kontinenten. De imperialister som kom till nya länder tog med sig tull, kultur, språk och hushållsartiklar. De rika kolonialisterna hade inte för avsikt att existera i skrovliga hytter. För deras bostad byggde de Bekväma hus, som arrangerade enligt deras smak. Så det fanns en kolonialstil i inredningen, som har flera grenar:

 • engelska.
 • USA.
 • franska.
 • Spanska.
 • Afrikanska.
 • Indiska.

innehåll:

 • Kolonialstil i vardagsrummet
 • Spanska och indiska kolonialstil i kökets inre
 • Colonial stil i sovrummets inre
 • Inredningsprodukter
 • Några tips för att dekorera en kolonial inredning
Indisk kolonialstil i inredningen

Indisk kolonialstil i inredningen

Spanska kolonialstil

Spanska kolonialstil

Exotiska i inredningen: kolonialstil

Exotiska i inredningen: kolonialstil

Kolonialstil i vardagsrummet

Trots det faktum att kolonialisterna försökte ordna sina hem enligt europeiska standarder och traditioner, började snart exotiska element som kännetecknar området började dyka upp i sina bostäder. Som ett resultat av denna förvirring framkom en ny designtendens.

Sedan dess har mycket tid gått, en stil ändrad av en annan, men var och en av dem var unik och charmig på sin egen väg. Men enligt experter anses den koloniala riktningen vara den mest originella och ursprungliga.

Kolonialstil i modernt interiör Är en framgångsrik kombination av europeisk praktisk och orientalisk färgning. Denna riktning kan ställa ett antal objekt som i teorin inte kan ordnas. Ändå förvånar resultatet även de människor som inte kan förvånas av exotism och lyx.

Europeisk stil kombinerad med exotiska sedlar - växter, vaser, burar

Europeisk stil kombinerad med exotiska sedlar - växter, vaser, burar

Designers tror det vardagsrum Är en plats där kolonialstil passar perfekt. Lugn, men självsäker nyanser måste lita på, visa preferenser hos ägaren av huset.

Men förutom naturliga färger välkommen och exotisk palett, till exempel prydnadsföremål som simulerar huden:

 • Zebra.
 • Giraffe.
 • Tiger.
 • Leopard.
Barnstol med sidospår"зебра" в колониальном интерьере

Stol med zebrahölje i kolonial inredning

Sådan färgning är acceptabel i rummets dekoration och textilier. Riktning kräver närvaro av naturmaterial, så här är lämpliga produkter från:

 • sten;
 • lera;
 • gummi;
 • hud;
 • mocka;
 • brons;
 • Asiatisk valnöt.
Naturmaterial i koloniala inredningen

Naturmaterial i koloniala inredningen

mattor Är en obligatorisk egenskap för denna stil. De kan vara både på väggarna och på golvet. Inredning i kolonialstil har inga begränsningar, så för landskapet i vardagsrummet använd de mest ovanliga elementen. Vanligtvis är detta:

 1. masker och skulpturer av de östra gudarna;
 2. korgar gjorda i vävningsteknik;
 3. belysningsarmaturer med textil lampskärmar;
 4. figurer av exotiska djur;
 5. brons ljusstakar och vaser;
 6. sammet gardiner, broderad med guld.

rådet Kolonialstil i inredningen kan inte utan exotiska växter. Ferns, miniatyrpalmer, tropiska blommor fungerar som dekorationer.

Exotiska växter - en oumbärlig egenskap av kolonialstil

Exotiska växter - en oumbärlig egenskap av kolonialstil

Spanska och indiska kolonialstil i kökets inre

Spanjorer älskar rymden, som kan ses i inredning i köket. för dekoration av väggar och taket i det spanska koloniala köket använder neutrala nyanser. I Möbler fronter domineras av mörka färger. Samma mörk gör dörrar och fönsterramar.

1

Vilka andra funktioner är karakteristiska för den spanska koloniala riktningen?

 • Fönstren är upp till taket.
 • valv.
 • eldstad.
 • Ricker, snidad och smidda dekorelement.
Spanska kolonialstil: balkar, bågar, smidda element

Spanska kolonialstil: balkar, bågar, smidda element

För väggar brukar använda texturerad gips, och Förklädet är dekorerat med små plattor eller "under stenen." Golvbeläggning exekveras från ett träd. Det, som möbler, borde vara mörkt.

utformning köksuppsättning direkt eller i form av en ö. Formen på bordet och stolarna är vanligtvis enkel. Förekomsten av stoppade möbler i köket kräver kuddar av olika storlekar med etniska ornament. Modernt kök i kolonial stil dekorerar rullgrågardiner eller textilgardiner.

Den indiska koloniala interiören kan kännas igen av:

 • högt i tak
 • varm färgpalett;
 • stora dörrar och fönster;
 • en enorm tillbehör, gjord av hand från naturmaterial
 • överflöd av varierade, färgstarka textilier.
Högt i tak, bågar, fläckiga element i indisk kolonial stil

Högt i tak, bågar, fläckiga element i indisk kolonial stil

Väggar av indisk mat är lätta: gul, lättbrun, beige, sandig, lättgrön. Tak - oftare vitt med massiva bjälkar av mörk färg. Ett särdrag hos detta kök är en låg soffbord och stolarna kopplade till den, gjord av en trämassiv.

Andra bevis på den indiska kolonialstilen:

 • matbord med marmor eller glas topp;
 • snidat trä skåp och kantstenar;
 • låg ljus soffa med ljus klädsel och många kuddar;
 • vikning målade skärmar relevant för kök kombinerat med vardagsrum.

rådet för belysning matplats Det rekommenderas att använda lampor gjorda inom smidningstekniken. Arbetsområdet är utrustat med inbyggd belysning, som installeras under de övre modulerna.

Gult kök i kolonial stil med snidade element och ljus matta

Gult kök i kolonial stil med snidade element och ljus matta

Colonial stil i sovrummets inre

Tak i sovrummet, Inredda i kolonialstil, som regel, vitkalkade eller fodrade med träfoder. Träfinisher är målade med vit färg eller behandlad med fläck, vilket positivt betonar materialets struktur.

Ett annat alternativ för att klara taket är hängande konstruktioner, som ökar popularitet. för upphängnings- eller spänningssystem begagnade tak gipsskivor och PVC-linne. Men kolonialstilen tolererar inte komplexa högar, så att taken i ett sådant sovrum borde vara enstaka.

Träbjälkar i taket, stora fönster, mattan med orientaliska element i sovrummets inre

Träbjälkar i taket, stora fönster, mattan med orientaliska element i sovrummets inre

Om invånarna i ett rum för sömn planerar att installera över en stor säng kappa, vilket är typiskt för koloniala interiören, måste det här ögonblicket tänkas igenom innan taket är monterat. Sålunda kommer obehagliga "överraskningar" att förhindras, när kupén med sin övre del ligger mot taket och lyfter den.

Golvet i sovrummet, som i andra rum, ska vara trä. Denna beläggning är inte bara varm och ekologisk, men också bekväm vid bearbetning. Det kan vara en parkettbräda eller en parkett, även om de under de senaste åren oftare använder laminat. Om snabbläggning och billigare material krävs, kan du använda linoleum med imitation av parkett.

Keramiska plattor I koloniala interiören används extremt sällan, vilket beror på materialets kyla. Den används endast i sovrum med inbyggd golvvärme.

rådet köper ett sovrum för mattan, får ägaren genast två fördelar: ett varmt golv och en match med kolonialstil, för vilka mattor är typiska element.

Mattor på väggen och golvet - ett tecken på kolonial stil

Mattor på väggen och golvet - ett tecken på kolonial stil

Inredningsprodukter

Föremål av inredning och möbler för detta interiör väljs i enlighet med grenriktningen. Engelsk kolonialstil i inredningen kräver närvaro av massiva möbler med eller utan carvings. Finish för stoppade möbler ska vara läder eller andra naturliga och dyra material. Närvaron av tunga smidd ljuskrona nödvändigt, särskilt i vardagsrummet. Element av konstnärligt smide bör ses i andra inredningsdetaljer:

 1. eldstad och tillbehör till den;
 2. kandelaber;
 3. dörrvred;
 4. dekorativa galler på windows;
 5. statyetter.

Här ska allt vara bevis på rikedom och stabilitet.

Eldstäder i Colonial Interior

Eldstäder i Colonial Interior

Den amerikanska kolonialstilen är mycket mer blygsam än den tidigare. Trots att möblerna i amerikansk riktning också är massiva och trä, är det mycket enklare än engelska och orsakar inte så entusiasm som hela resten av designen. Väggar av rum i den amerikanska kolonialstilen dekorerar foton, kartor och deras bilder. Som landskap kan du se en jordklot, ett teleskop och ett skepps hjul.

Retro fotografier på väggarna - en av kännetecknen för den amerikanska kolonialstilen

Retro fotografier på väggarna - en av kännetecknen för den amerikanska kolonialstilen

Safari är en annan gren av kolonialstilen, som inte liknar de två första. Tecken på europeisk kultur är knappast urskiljbara, men afrikanska etniska motiv är synliga överallt. Detta gäller för möbler, samt färger av tyger och väggar. I stället för ett träd kan man se här bambu, och vävda mattor ersatte naturliga skinn av djur.

Gardiner på fönstren transparent och luftig. Vad gäller afrikanska motiv är det lämpligt här svart, vit och röda färger. Kontrastgeometri på gardinerna och sängkläderna tar i åtanke jakten på en elefant eller en tiger.

rådet så att bilden av koloniala interiören var färdig, måste rummet till det maximala fyllas med exotiska växter. Det blir ingen sökning, ju mer gröna och palmer - desto mer trovärdiga och naturliga.

Palmer kommer att lägga till en röra"свежести" колониальному стилю

Palms kommer att lägga till en touch av "friskhet" till kolonialstil

Kolonialstil i inredningen: flera tips för dekoration

 • Den moderna byggmarknaden rinner med ljusa ytbehandlingar. Oavsett hur vackert de var, är deras tillämpning på att skapa en kolonial inredning oacceptabel. En neutral och ljus palett är lämplig här.
 • Eftersom koloniserarna ofta behövde flytta från en plats till en annan var deras möbler multifunktionella och så praktiska som möjligt. Skapa en liknande inredning, du kan köpa vikbord och stolar, gjord av trä. Om det inte finns något behov av att lägga i möbler, rekommenderas att man använder ett bord med tvärben, ett voluminöst kapacitetsskåp, en stor vintagekista.
Dekoration av kolonialstil kan bli en bröstkorg

Dekoration av kolonialstil kan bli en bröstkorg

 • Eftersom kolonialstilen är fylld med exotiska element, kommer interiören att vara lämplig korgstolar, soffbord och stolar. Material för möbler kan fungera som bambu, rotting och ett träd av mörka sorter.
 • Det rekommenderas att eklektisk landskap, Eftersom denna stil kombinerar, verkar det vara inkongruöst. De mest ovanliga och unika prydnadsföremålen för avundade gäster sätter på ett framträdande ställe. Det enda villkoret är att dessa element måste ha historiskt eller materiellt värde. Liknande produkter bokstavligen för pennies kan köpas på "loppmarknader". Ofta känner säljare inte det sanna värdet av en viss sak.
Antikviteter är alltid lämpliga i det inre av kolonialstil - gobelänger, vaser, redskap är alltid lämpliga

Antikviteter är alltid lämpliga i det inre av kolonialstil - gobelänger, vaser, redskap är alltid lämpliga

 • För dekoration av fönster idag aktivt använda bambu persienner och rullgardiner, som inte på något sätt är sämre än deras "förfäder".
 • Om husägare inte är emot husdjur kommer en bur med stor papegoja att göra det koloniala interiøret mer trovärdigt.
Korridor lägenheter i kolonial stil är dekorerad med färgglada gobelänger med firebirds

Korridor lägenheter i kolonial stil är dekorerad med färgglada gobelänger med firebirds

Inte dåligt om djurtemat ses i dekoration av möbler. Till exempel, ett bord med ben som efterliknar lejonbenen passar perfekt in i en kolonial miljö. Även soffans konturer kan likna ett stort djur, lägga sig i vila.

Sådana möbler är inte tillgängliga, men någon hantverkare kommer gärna att göra en massiv garderob på begäran, vilket tycks hålla gigantiska gorillor i sina svansar. Sådana element var nödvändigtvis närvarande i rummen hos kolonialisterna från den tidigare tiden. Sannolikt var sådana produkter en otvetydig påminnelse för utlänningar att de inte är särskilt glada på nya länder.

Kolonialstil i inredningen: djurteman i kolonialstil: skinn, en elefantfigur

Djurtema i kolonialstil: skinn, en elefantfigur

Trots det faktum att den koloniala miljön i hemmet anses vara ett testament till lyx och välstånd, är dess huvudsakliga syfte fortfarande praktiskt. I en färgstark stil finns ett antal enkelheter, ultramodernitet och exotics. Med andra ord är kolonialriktningen i inredningen en riktig konst som kan omvandla de mest bisarra sakerna till dekorationer.

Ovanliga omgivningar stör inte komforten och komforten hos invånarna. Det garanterar en full vila och kreativ anda, vilket är mycket nödvändigt för begåvade och utvecklande personligheter.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 + = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map